Ponedjeljak, 23 Rujan 2019 02:00

Nogometaši Požege osvojili bod na gostovanju kod Mladosti u Sibinju u 5. kolu MŽNL Sl. Brod - Požega

SLAVONSKI BROD/POŽEGA -U subotu su odigrana prva tri dvoboja petog kola Međužupanijske lige Brod – Požega nakon kojih se momčad Slavonca iz Bukovlja pridružila ostatku lige i završila svoj makismalni niz. Samo tri pogotka u tri utakmice, odnosno sva tri u Kuzmici.

 

SLAVONAC – OMLADINAC 0:0

Vodeća momčad lige na svom je terenu ugostila Omladinac i po prvi put utakmicu završila a da nije uzela sva tri boda. No ostali su neporaženi, na računu je novi bod te su i dalje vodeća momčad lige.

– Jedna čvrsta, borbena utakmica. Znali smo da je gost tvrda momčad, da će doći da ne izgube i da ćemo se mučiti. Tako je i bilo, nije tu bilo puno nogometa, 90 minuta je prošlo bez prave šanse bilo na jednoj bilo na drugoj strani. Rezultat je na kraju realan, samo mi je žao gledatelja kojih je bilo dosta da nisu vidjeli poneki gol – riječi su Marija Petrovića, trenera Slavonca.

– Utakmica je bila dosta tvrda i bez puno prilika na obe strane i mislim da je nerješen rezultat najrealniji – mišljenje je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca. 

 

LIPIK – SVAČIĆ 0:0

Jedan od derbija čitave lige gledano iz perspektive najava uoči sezone. I Lipik i Svačić imaju visoke ambicije u ovoj sezoni.

– Stvarno jedna odlična utakmica, sigurno vrijedna kojeg ranga iznad 4. lige. Svačić je momčad koja će se sigurno boriti za vrh i plasman u 3. HNL za što definitivno imaju kvalitete. No danas ni Lipik nije ništa zaostajao za njima iako smo imali nekoliko važnih izostanaka. Čak bih rekao da smo za nijansu bili i bolja momčad. Sve pohvale i jednima i drugima, bio je to pravi nogomet – kazao je Vjeran Simunić, trener Lipika.

– Izjednačena utakmica, nije bilo puno šansi ni na jednoj ni na drugoj strani pa je rezultat zaista najrealniji. Možda bi da smo imali malo više hrabrosti stigli i do pobjede, no zadovoljni smo i ovako, vjerujem da i domaćin može biti zadovoljan. Dobra su momčad, vrlo korektni i sretno im u nastavku sezone – kazao je nakon utakmice Mario Tadić, trener Svačića. 

 

KUZMICA – JAKŠIĆ 2:1

Susjedski derbi i borba za veoma bitne bodove koji donose mir u nastavku sezone donio je slavlje Kuzmičanima koji su tako isprali gorak okus iz prošlog kola. Filip Novak je u posljednjim trenucima prvog dijela donio prednost domaćinu, a sredinom nastavka poduplao ju je Luka Rotim. U završnim minutama utakmice u jednoj gužvi najbolje se snašao Željko Parobek koji je smanjio na 2:1, no do kraja Jakšić ne uspjeva poravnati iako je imao vrlo lijepu priliku.

– Tvrda, izjednačena utakmica. U prvom poluvremenu domaćin je bio bolji, mi smo se probudli u drugom dijelu, no nije nas sreća nagradila da se vratimo, nismo iskoristili šansu za izjednačenje u 90. minuti utakmice. Ostaje žal, ali idemo dalje iz utakmice u utakmicu – rekao je Dario Pažin, trener Jakšića.

 

Nakon što su u subotnje tri utakmice Lige Brod – Požega napadači uglavnom imali slobodan dan, u četiri nedjeljne bili su ipak puno raspoloženiji, posebice u Sikirevcima gdje je palo čak 9 golova, od čega 5 u domaćoj mreži.

 

ŽELJEZNIČAR – HAJDUK 2:0

U Slavonskom Brodu snage su odmjerili stari rivali iz slavonsko baranjske Međužupanijske lige Željezničar i Hajduk. U prvom dijelu bolje prilike imao je Hajduk, no na odmor s prdnosti odlazi domaća momčad nakon što je gostujuću mrežu u 37. minuti pogodio Matej Dubac. U drugom dijelu Petar Brica je podebljao prednost Brođana što je bilo nedostižno za goste i sva tri boda ostala su na Livadi.

– Gost je jako dobra momčad, odlično su stajali na terenu, kontrolirali igru u polju, no u zadnjem pasu su bili jako neprecizni tako da praktično nisu stvorili priliku. Mi smo s druge strane u tom segmentu bili jako dobri, stvorili smo dosta šansi i od toga dvije iskoristili i zasluženo pobjedili. Čestitao bih i jednima i drugima na korektnoj i dobroj utakmici, tesudačkoj trojci na odličnom suđenju – poručio je Boris Brica, trener Željezničara.

– Kod Željezničara je uvijek teško gostovanje za Hajduk. Ni danas se nismo u potpunosti uspjeli adaptirati na uvjete koji su vladali na terenu. Dobre periode igre nismo iskoristili za postizanje pogodaka, a u lošim fazama smo dobili dva pogotka. Moram reći da sam razočaran ali i da preuzimam punu odgovornost za ovaj neuspjeh. Kolegi Brici i ekipi domaćina čestitam na pobjedi koju su više i željeli – komentar je Siniše Grubišića, trenera Hajduka. 

 

TOMISLAV – ZADRUGAR 1:0

Tomislav je došao do svoje druge prvenstvene pobjede, na svom su terenu s minimanih 1:0 slavili protiv Zadrugara. Manjak koncentracije gostujuće obrane u samom otvaranju drugog dijela iskoristio je najbolji igrač domaćina Velimir Švarić i pogodio za vrijedna tri boda. – Čvrsta, natjecateljska utakmica i s jedne i s druge strane. Mislim da smo bili bolji barem za taj jedan gol iako smo mogli i uvjerljivije slaviti. Oprisavci su se još jednom pokazali kao tvrda i čvrsta momčad koja nama nikako ne paše, pa sam svakako zadovoljan pobjedom jer su u konačnici bodovi i najvažniji – izjavio je Irfan Islami, trener Tomislava. – Utakmica prava prvenstvena ,borbena i čvrsta. Mislim da smo zaslužili ne izgubiti. Čestitam svojoj ekipi na dobroj igri. Domaćinu sretno dalje. Suđenje je bilo dobro – mišljenje je trenera Zadrugara Josipa Lončarevića. 

 

MLADOST – POŽEGA 2:2

Dvoboj u Sibinju počeo je u tužnom tonu, minutom šutenje prije početka obje su se momčadi pozdravile s tragično preminulim nogometašem Požege Ivicom Zebom. Utakmica je bila vrlo zanimljiva i žestoka o čemu svjedoči čak 12 žutih kartona. Domaćin je došao do prednosti preko Miroslava Stefanovića, gost se vraća i preokreće s dva gola Nikole Miholića, a onda u 80. minuti Stefanović s bijele točke pogađa za 2:2.

– Moram reći da je Požega sjajna ekipa, zaista su me ugodno iznenadili. Čuo sam da su dobri, da su agresivni ali nisam očekivao ovo što su danas prezenitirali. Poveli smo početkom drugog poluvremena i tu imali priliku slomiti utakmicu, 15-ak minuta oni su bili u šoku, no nakon toga su se vratili, izjednačili pa poveli. Ponovno smo se spašavali u završnici, gost se čvrsto branio, zatvorili su prilaze svom golu što bi i mi radili u Požegi. Kad se sve zbroji remi je i najrealniji ishod, čestitke i mojim dečkima koji su se borili, kao i gostima koji su uzeli bod u Sibinju – rekao je nakon susreta Dinko Rosandić, trener Mladosti.

– Nakon tragedije koja nas je zadesila uspjeli smo odigrati solidnu utakmicu. Tvrda utakmica kakvu smo i očekivali sa puno duela. Šteta što loš teren i jako loš sudac nisu dozvolili jednoj i drugoj ekipi više nogometa. Na kraju moramo biti zadovoljni sa neodlučenim rezultatom iako smo bili bliže pobjedi jer smo dobili gol u zadnjoj minuti iz ne postojećeg penala. Svojim dečkima mogu samo čestitati na čvrstoj utakmici a domaćinu želim puno uspjeha u sljedećim utakmicama – rekao nam je Krunoslav Podoljak, trener Požege. 

 

SIKIREVCI – KAPTOL 4:5

U Sikirevcima utakmica od iznimne važnosti i za jednu i za drugu ekipu. U derbi začelja i jedni i drugi su krenuli bez osvojenih bodova što samo po sebi govori u kakvim su raspoloženjima dočekali ovaj susret a i koliko je on bio bitan i Rakitiću i Poletiju. Prvi su do prednosti došli Sikirevčani u 25. minuti preko Travara, no do odmora najprije gosti golovima Novaka i Sadileka preokreću, a onda u 45. minuti Petrić poravnava na 2:2. Na početku drugog poluvremena Romštein ponovno dovodi Kaptol u vodstvo koje je u 59. minuti podebljao Bojić. Domaćin brzo uzvraća i dolazi na gol zaostatka preko Kokanovića koji je kasnije zabio još jedan pogodak, a u međuvremenu je Pavelić još jednom povećavao vodstvo gostiju. Vrlo bitan trenutak dogodio se u 28. minuti kod minimalnog vodstva Sikirevaca, tada su domaći ostali s igračem manje, isključenje je zaradio Ivan Prakaturević, što je uvelike olakšalo posao gostu iako je domaćin i s igračem manje zabio 3 pogotka! – Jako važna pobjeda za nas, prije svega čestitam svojim igračima, ali i domaćinu na jednoj fer i korektnoj utakmici. Nama je ovo bilo jako bitno, sad će biti lakše, ali svakako moramo nastavit radit kao prošlog tjedna. Mislim da smo bili bolja momčad danas, stvorili smo pregršt prilika i moglo je i moralo biti i uvjerljivije. Ono što svakako zamjeram svojim igračima je činjenica da smo s igračem više primili tri gola,to nam se ne smije događati bez obzira što je Kokanović fantastično pogodio. Pohvalio bih i suđenje, bilo je jako dobro, posebice od glavnog suca koji je stalno bio na pravom mjestu i posao odradio jako dobro – izjavio je trener Kaptola Krešo Poleti.

 

Tri utakmice 6. kola odigrat će se u subotu kada će se međusobno sastati 6 klubova iz Požeško - slavonske županije, a četiri u nedjelju kada će međusobno igrati 8 kubova iz Brodsko - posavske županije. U subotu, 28. rujna s početkom u 16,00 sati sastaju se Požega - Kuzmica, Hajduk - Kaptol i Jakšić - Lipik 1925. U nedjelju, 29. rujna s početkom u 16,00 sati sastaju se Omadinac - Sikirevci, Svačić - Slavonac, Zadrugar - Mladost i Željezničar - Tomislav. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1250 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Rujan 2019 14:57