Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 10 Listopad 2019 02:00

Domaći remi Croatie (M), gostujući poraz Dinama (V) u 7. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U nedjelju, 06. listopada su odigrane sve utakmice sedmog kola Požeško-slavonske 1. ŽNL nakon kojih se dogodila smjena na vrhu, Sulkovci su pomogli Bučanima da zasjednu na vrh i s utakmicom manje a nakon što je u utorak u zaostalom susretu momčad Josipa Jakovljevića uvjerljivo svladala Graničar (Zagrađe) nalazi se sama na vrhu sa maksimalnim 21 bodom i gol razlikom 44:2. 

 

GRANIČAR B. – BSK 0:4

Što se tiče BSK-a malo novosti, Josip Jakovljević nije zabijao u Bučju! Zato je nadahnut bio Matej Blašković koji je postigao dva, a po jedan su upisali David Jušić i Jonathan Baketarić.

– Odigrali smo jednu solidnu utakmicu, dali smo sve od sebe koliko smo mogli, ipak je Buk daleko najbolja ekipa u ovom rangu. Čestitam svojim dečkima i gostima na zasluženoj pobijedi – komentirao je Anto Obućina, trener Graničara iz Bučja. 

– Čestitam dečkima na još jednoj jako dobro odrađenoj utakmici, bili smo ozbiljni od početka do kraja, na vrijeme smo zabili i odigrali svoju igru do kraja. Je tu bilo dosta promašenih prilika, ali moramo bit zadovoljni s 4:0 u gostima. Graničaru se zahvaljujem na korektnoj igri i lijepom gostoprimstvu i želim im da ponovno krenu pobjeđivati. Malo smo danas rotirali, ima nas jako puno, dečki su vrlo redoviti na treninzima i moramo svima dati minutažu, zaslužili su je, samo moramo ovako nastaviti s radom – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

 

CROATIA M. – SULKOVCI 0:0

Kako smo i najavljivali Sulkovci imaju roster sa zaista dobrim igračima i svima mogu biti neugodan protivnik pa i Croatiji koja je odlično startala u sezonu. Na kraju 90 minuta bez golova za drugi remi Croatije i prvi Sulkovaca.

– Šta reći. Sulkovci su se došli braniti i uspjeli su u tome. Naša jedna od lošijih utakmica. Navikli smo svoju publiku na puno golova a danas nas časte i pečenkom i ovim putem im se ispričavam za lošiju partiju. Nemam zamjerki svojim igračima, danas jednostavno nije išlo. Možda mali utjecaj je bio u pripremi utakmice zbog sudačkog štrajka igrači su se opustili i mislili da se neće ni igrati. Još uz to utakmicu je sudilo 2 suca kojima čestitam na dobro odrađenom poslu – riječi su Gorana Vrgoča, trenera Croatije Mihaljevci.

 

DOBROVAC – PAPUK 2:1

Najzanimljivija utakmica kola nije razočarala, Dobrovac i Papuk odigrali su odličnih 90 minuta nakon kojih više razloga za zadovoljstvo ima domaćin koji je s tri boda stigao na bod iza Veličana. Nakon mirnog prvog dijela, u nastavku ipak dosta uzbuđena. Kad igra Željko Popović igra i Dobrovac, tako je bilo i danas. Rasni strijelac domaće momčadi donio je prednost u 55. minuti, a onda ponovno zatišje sve do same završnice kada Josip Galko diže na 2:0, a tri minute nakon toga Luka Samardžija smanjuje na 2:1, no vremena za nešto više za goste iz Velike nije bilo.

– Tvrda i čvrsta utakmica u kojoj je domaća ekipa iskoristila naše greške i pobjedila. Čestitam im na tome i želim sreću u nastavku prvenstva. Nakon što prespavam vidjet ću što dalje jer ovako ne ide i nešto se mora mijenjati – kazao je nakon susreta Valentin Raguž, trener Papuka.

 

SLOGA – DINAMO V. 5:3

Sloga misli ozbiljno, u to više nema nikakve sumnje! Danas su u uzbudljivom dvoboju nadigrali Dinamo izborivši bodove u posljednjih 10ak minuta. Domaćin je rano poveo preko Ivana Škode, no DInamo se vraća i radi preokret golovima Jakoubeka i Petrovića, poravnanje Sloge djelo je Kolomaza, no Dinamo na odmor odlazi s prednosti 3:2 golom Tomislava Smojvira. Trener Bešlić sredinom nastavka iz kaznenog udarca poravnava na 3:2, a onda u 81. minuti Škoda drugim golom uzima status prvog imena utakmice. U 89. minuti umjesto najboljeg nogometaša među policajcima ulazi Luka Biondić i samo minutu nakon toga postavlja konačnih 5:3.

– Čestitam mojim igračima na lavovskoj borbi! Morali su istrpjeti 3 nedosuđena penala da bi im se netko smilovao i dao tek četvrti. Sreća što sam ih psihički pripremio na to čim smo saznali da nema famoznog “sudačkog štrajka zbog tamo nekog Dobraša i Antolovića” i kad smo vidjeli koga nam je povjereniik delegirao za ovaj susret. Nisam spominjao suđenje u prvih 6 kola, ali ovo danas nema veze s ničim normalnim. Zahvaljujem mojim igračima, upravi i publici što su ostali smireni i nisu podlegli provokacijama. “Đurina kaznena ekspedicija” će zabit 5 komada bez obzira tko sudi i s kim igra (Obrijež, Rajsavac, Pavlovci, Vidovci). Moćni smo, strašno smo moćni i igramo napadački fudbal, tj zabij što više, pusti obranu, kome je ona više bitna. Drugo poluvrijeme smo igrali 2-4-4 jer smo gubili 2-3. Pa tko to danas igra? Nisu nam prešli centar,a mi smi dali 3 gola. Bili smo hendikepirani što nam je branio igrač naš Marko Markanović jer je vratar Mislav Mitrović bio spriječen poslovnim obvezama. Čestiitam mladim Vidovčanima na korektnoj borbi i njihovom treneru, ikoni požeškog nogometa Ivi Mariću i želim im sreću u nastavku sezone. Volim Vidovce, žao mi je što nikad nisam nosio dres Dinama, ali ima vremena, tek mi je 43. Slavna požeška, 123 brigada Hrvatske vojske je osnovana na njihovom Igralištu, tj. legendarni 63. bataljun. Volim reći malo u šali, malo u zbilji, da su Vidovci oslobodili Hrvatsku, dali 10 generala. Žao mi je što zbog 3 žuta neću moći nastupiti u subotnjem općinskom derbiju na veličkoj ljepotici, Stadionu “Vlado Zec” protiv Papuka ali za utjehu mogu igrati protiv BSK-a Biškupci općinski derbi u našem Parku u srijedu. Već smo 4 puta igrali preko tjedna, dobro dođe i nama i njima da se malo skupimo, odigramo, podružimo i popijemo hladno Ožujsko poslije tekme. Pozdrav svima! Nogomet nogometašima! – komentar je trenera Sloge Jurice Bešlića.

– Do 81. smo imali rezultat u egalu a onda smo dobili dva glupa gola. Mi smo došli s namjerom da uzmemo bodove i to je tako izgledalo u prvom poluvremenu kad smo imali vodstvo. Račuali smo da ćemo tako i nastaviti, ali smo izašli u nastavak u potpuno drugačijem izdanju, nekoncentrirani i uplašeni. Je li tomu razlog naša mladost ili nešto drugo u ovom trenutku ne znam. Trenkovo je iskusno, jako i uspjeli su to preokrenuti. Čestitke na pobjedi domaćinu, a mi se okrećemo sljedećim utakmcama, nadam se da smo iz ove nešto naučili – riječi su Ive Marića, trenera Dinama iz Vidovaca

 

CROATIA D. O. – MLADOST 6:2

Mladost nažalost nastavlja tamo gdje je stala prošle sezone, poraz za porazom, podsjeća pomalo na onaj film Beskrajni dan s Bill Murrayem. Danas je Croatia pokazala da posljednji razultati nisu niti malo slučajni, da im je forma u usponu i rutinski su odradili posao protiv fenjeraša. Petar Špelić je malo oteo svjetla pozornice Giacomettiju, obojica su zabila po dva gola, a po jedan su upisali Savi i Andrijanić, dok su poraz Pavlovčana ublažili Kićan i Vinković. Jedan detalj nevezan strogo za samu utakmicu, u delegatskom izvješću stoji kako se na utakmici nije pojavio delegirani sudac Marko Šubara, dok je isti bio pomoćnik u Bučju, pa ostaje upitnik oko delegiranja sudaca, no očito je ovog tjedna bilo važnijih briga od toga. Ili su dva suca s istim imenom i prezimenom?

– Nakon uvodna 4 kola u kojima smo imali težak raspored uslijedile su 3 lakše utakmice u kojima smo skupili 7 bodova. Ušli smo u dobru formu i u idućim utakmicama nafamo se novim bodovima. Današnja utakmica je bila borbena uz fer igru obiju momčadi, a najviše nas veseli što nam se realizacija popravlja svake utakmice – izjavio je Marko Giacometti, trener Croatije.

 

GRANIČAR Z. – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:0

Dragovoljac nikako da krene, niti prvi osvojeni bod nije ih razdrmao nego su doživjeli i drugi poraz u graničarskim derbijima. Nije da nisu imali priliku, kod vodstva domaćina 1:0 imali su kazneni udarac, ali ni to nije bilo dovoljno za gol što je Graničar onda kaznio. Strijelci za domaću momčad bili su Hrvoje Ančurovski te dva puta Josip Šubara. –

Lijepa utakmica moje ekipe u kojoj smo realno bodovno bili favoriti i tako smo i ušli u dvoboj. Nakon vodstva smo poklonili suparniku jedanaesterac koji na sreću nije iskoristio no brzo smo se konsolidirali i uspostavili dominaciju na terenu. Zadovoljan sam svojim dečkima, imaju svoje mušice, ali su skupina srčanih “luđaka” za koje nema izgubljene utakmice. Sada nam slijedi dvoboj protiv goropadnog Buka u utorak. Bit će zanimljivo. Čestitam ekipi Hrvatskog Dragovoljca na fer i korektnoj utakmici – izjava je Josipa Mijatovića, trenera Graničara iz Zagrađa.

 

OMLADINAC – DINAMO R. 1:2

Iako Omladinac nije nekakva velika sila 1. ŽNL, pobjeda Dinama na njegovom stadionu je najveće iznenađenje kola. Manje zbog velikih igara Omladinca, više zbog loših rezultata Rajsavčana. Dinamo je preko Triske i Benića došao do dva gola prednosti što je uspješno čuvao i sačuvao, dozvolivši domaćinu samo da preko Brkanovića smanji zaostatak.

– Domaćin ima posjed lopte prvo poluvreme ali bez prilike za gol,a mi iz kontri dolazimo do vodstva od 2:0. Domaćin na poluvremenu pravi izmjene gdje ulazi iskusni Topalović i na njegovu asistanciju dobivamo gol, ali do kraja uspjevamo sačuvati prednost i odnosimo za nas važne bodove. Čestitke mojim dečkima i želim da se i u nastavku prvenstva ovako bore – poručio je Ivica Blašković, trenera Dinamo Rajsavca. 

 

BSK i Graničar u utorak, 08. listopada su odradili zaostalu utakmicu 4. kola 1. ŽNL koja je kako znamo odgođena zbog tragedije u kojoj je poginuo bivši prvotimac BSK-a Ivica Zeba.

 

BSK – GRANIČAR 9:1

Kako se i očekivalo Bučani su lakoćom odradili domaću zadaću i odjurili na +4 u odnosu na prvog pratitelja Croatiju iz Mihaljevaca. Već do poluvremena je sve već bilo debelo odlučeno, u prvoj minuti pali su svi planovi gostiju da što duže drže nulu a s njom i kakvu takvu nadu u pozitivan ishod. U prvoj je pogodio Josip Jakovljević, do 7. je već bilo 3:0, strijelci Tvrdy i Baketarić. Do odmora još dva gola u mreži Bošnjaka, jednu je tamo poslao Blašković a drugu gostujući branič Pavleka. U drugom dijelu su Žuti malo prikočili, postigli su “samo” četiri, dva Jakovljević a po jedan Bošnjak i Mikšik, dok je i Graničar preko Šubare došao do protivničke mreže. Ne možemo to baš nazvati ublažavanjem poraza jer je poprilično katastrofalan.

– Fantastično smo otvorili utakmicu, ovo je sigurno bilo naše najbolje poluvrijeme ove sezone. U nastavku smo ponovno rotirali koliko smo mogli, napravili 5 izmjena i došli do nove pobjede. Čestitam dečkima iz Zagrađa na korektnoj partiji i želim im sreću u nastavku sezone. A mojim igračima zahvala, ne na pobjedi nego na jučerašnjem odazivu na trening, bilo nas je 14 i to je pravi put, to je razlog zašto dominiramo i nižemo ovakve rezultate. Moramo nastavit s radom, želimo što bolje odraditi jesen, pa onda dodatnim naporom u pripremama napraviti korak naprijed i spremiti se za proljeće i ono što nas čeka u Županijskom kupu – rekao je trener vodeće momčadi i najbolji strijelac lige Josip Jakovljević. 

– Buk je ekipa koja nije za ovaj rang, oni su neki drugi svemir za sve nas ostale. Mi se okrećemo ekipama kojima možemo parirati. Već u nedjelju idemo ekipi iz Pavlovaca na noge pa se brzo moramo rekuperirati. Svaka čast ekipi Buka i njihovom treneru Josipu Jakovljeviću na demonstraciji kako se treba igrati nogomet – izjavio je trener Zagrađana Josip Mijatović.

 

U 8. kolu jedna utakmica se igra u subotu, a sve ostale u nedjelju. U subotu, 12. 10. s početkom u 17,30 sati u Velikoj se igra općinski derbi između Papuka i Sloge. U nedjelju, 13. 10. s početkom u 15,30 sati sastaju se BSK - Dinamo (R), Hrvatski dragovoljac - Omladinac, Mladost - Graničar (Z), Dinamo (V) - Croatia (DO), Sulkovci - Dobrovac i Graničar (B) - Croatia (M). 

 

(Sportalo.hr) 

 

Pročitano 1145 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 12 Listopad 2019 07:19