Ponedjeljak, 14 Listopad 2019 02:00

Požega odigrala neodlučeno, 1:1 na svom terenu protiv Slavonca (Bukovlja) u 8. kolu MŽNL

POŽEGA/SLAVONSKI BROD - U subotu, 12. 10. su odigrane prve tri utakmice 9. kola Međužupanijske lige Brod – Požega u kojima se gosti nisu baš dobro proveli, tek je Slavonac osvojio bod. Iako bi bolje bilo reći da je ostao bez dva na požeškoj Rekreaciji.

 

HAJDUK – OMLADINAC 1:0

Pakrački Hajduk danas je na svom terenu uzeo sva tri boda u susretu protiv Omladinca a donio mu ih je mladi Franko Zandona koji iz kola u kolo igra u sve boljoj formi.

– Jako sam zadovoljan igrom i zalaganjem mojih igrača. Kao i u ranijim utakmicama stvorili smo dosta jako dobrih prilika za gol, nismo odustajali i jednu smo iskoristili, što je danas bilo dovoljno za pobjedu. Gostima čestitam što su se došli nadigravati i poštivali fair play – izjavio je trener Hajduka Siniša Grubišić.

– Danas neki moji igrači kao da nisu došli na utakmicu, previše pogrešaka, što naravno ne umanjuje čistu i zasluženu pobjedu Hajduka – rekao je trener Omladinca Ivan Pavković.

 

POŽEGA – SLAVONAC 1:1

Požega je ugostila vodeću momčad MŽNL i postala prvi klub koji je zaustavio pobjednički pohod Slavonca po Požeško slavonskoj županiji. Nije momčad Marija Petrovića bila daleko od četvrte pobjede na gostovanju, no u posljednjim sekundama ukazao se Mislav Včelik i poništio prednost koju je Slavoncu donio Tomislav Ferić početkom drugog poluvremena.

– Danas smo odigrali solidnu utakmicu protiv jako dobrog protivnika i moram priznati da sam zadovoljan sa osvojenim bodom. Susrele su se dvije ekipe koje žele i igraju nogomet i danas nije bilo niti jednog incidenta, grubog starta, ružnih riječi i samo je falio veći broj gledaoca da vide dvije ekipe koje uživaju u nogometu. Gosti su se pokazali kao vrlo dobri hakleri gdje su svoje znanje malog nogometa prenjeli na veliki teren, a mi smo pokušali parirati koliko smo mogli. Gosti su imali posjed koji smo im namjerno prepustili ali su bili i bliži pobjedi i nešto bolji u 90 minuta. Nama se naš pošten pristup i želja za uživanjem u nogometu isplatio u zadnjoj minuti kad smo uspjeli izjednačiti. Čestitao bih i jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj utakmici, gostima želim puno uspjeha u nastavku prvenstva, a nama malo više odlučnosti i koncentracije jer smo već petu utakmicu dobili gol u prvim minutama drugog poluvremena – rekao nam je Krunoslav Podoljak, trener Požege.

– Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, nakon utakmice u kupu mislio sam da ćemo se oporaviti ali to nije bilo na pravoj razini. Jesmo mi dominirali, ali je sve bilo nekako mlako. Na poluvremenu smo razgovarali, dogovorili se krenuti odlučnije i tako je i bilo. Zaista smo odigrali fantastično poluvrijeme, rano poveli, stvorili smo još 5-6 stopostotnih prilika ali ih nismo iskoristili i onda nas je na kraju stigla kazna. Domaćin je dočekao našu grešku, iskoristio je i uzeo bod. Šteta, puno bi nam značila ova dva boda, no to je nogomet. Požegi čestike, ali i mojim dečkima koji su odigrali odlično poluvrijeme. Svih 90 minuta vrlo korektna igra i s jedne i s druge strane i vrlo korektno suđenje – riječi su Marija Petrovića, trenera Slavonca. 

 

JAKŠIĆ – SIKIREVCI 2:1

Kada te ne ide onda te ne ide niti kad odigraš dobru utakmicu. To se danas dogodilo gostima iz Sikirevaca. U drugom dijelu gosti su igrali jako dobar nogomet, propustili nekoliko odličnih prigoda i na kraju kući otišli praznih ruku. Počelo je vatreno, u drugoj minuti domaćin je već u prednosti golom Josipa Trohe, a već u desetoj stvari na početak vraća Matej Knežević. Mreže su mirovale sve do 76. minute kad dobro reagira Stipe Kudrnaček i osigurava nova, vrlo vrijedna tri boda za Jakšić.

– Danas je za nas bila jako teška utakmica, teško je igrati utakmicu protiv protivnika koji je na začelju bez bodova a po mom mišljenju tamo ne zaslužuju biti. Dobro smo ušli u utakmicu i rano poveli, pa smo se izgubili i to nam se osvetilo pa smo primili gol za izjednačenje. Prvo poluvrijeme mogu biti i zadovoljan ali drugo poluvrijeme protivnik je bio bolji i koncentrirani tako da smo teško izdržavali njihove napade. Sretno iz gužve zabijamo za pobjedu. Moram čestitati dečkima iz Sikirevaca na fer korektno utakmici. A moji dečki trebaju se zapitati što žele dalje,trebaju vratiti samopouzdanje i karakter na teren a ne izvan njega. Moram im ipak čestitati na pobjedi, mada kažem još jednom nismo danas bili pravi – mišljenje je Darija Pažina, trenera Jakšića.

 

U subotu su Jakšić i Hajduk upisali domaće pobjede protiv Sikirevaca i Omladinca, dok su Požega i Slavonac remizirali. U nedjelju, 13. 10. su odigrane preostale četiri utakmice u kojima su Svačić i Mladost pokušali sustići momčad iz Bukovlja.

 

SVAČIĆ – KAPTOL 6:1

Svačić je na kraju rezultatski razbio goste iz Kaptola, a na terenu to nije izgledalo baš toliko uvjerljivo, imali su i gosti svojih prigoda, imali su i vodstvo preko sjajnog Sadileka, no na kraju odlaze kući sa šest komada u mreži. Možda je tek sada jasno koliko jedan igrač kalibra Ninoslava Parmakovića znači za jednu momčad. Svačić je i osim golova imao još zgoda, no oni svakako imaju puno pravo na veliko zadovoljstvo, poravnali su se sa Slavoncem na vrhu i slijedi im uzbudljiva završnica jeseni. Danas je čitava Tadićeva momčad bila raspoložena i raspucana, dva puta su pogodili Josip Nižić i Nikola Čuljak, a po jednom kapetan Krešimir Vrljić i Tomislav Kljajić. Zahvaljujući upravo uvjerljivosti pobjede sljedeći tjedan nogometaši Svačića će ostatak društva promatrati uz najbolji mogući pogled.

– Iako je rezultat uvjerljiv, Kaptol se predstavio kao ozbiljna ekipa. Stali su u blok, rano i poveli ali smo mi pokazali da i kad ne igramo najbolje imamo snage okrenuti utakmicu. Svaka čast mojim dečkima, zasluženo su pobjedili i evo stigli smo tamo gdje svi želimo biti. Nemamo impetrativ prvog mjesta, ali želimo tu što duže biti – kazao je nakon utakmice Mario Tadić, trener Svačića. – Što da pričam nakon ovakvog rezultata? Nadam se samo da će ovo motivirati moje igrače da ih dođe više od sedam na trening da možemo nešto i raditi. Dobro smo krenuli, poveli i dobro se branili, ali smo pred odmor primili drugi gol i tu je bio kraj priče. Svačić je potpuno izdominirao, bolja su momčadi i zasluženo su pobjedili. Bili su i motivirani da pobjede sa što većom razlikom da zasjednu na vrh, to su i ostvarili i možemo samo čestitati ljudima na pobjedi i nogometnoj lekciji – izjavio je trener Kaptola Krešo Poleti. 

 

ZADRUGAR – LIPIK  1925 1:0

U tvrdoj, čvrstoj i izjednačenoj utakmici domaći Zadrugar bio je koncentriraniji u završnim minutama kada je zahvaljujući Tomislavu Galovcu došao do pogotka vrijednog velika tri boda. Ovim slavljem Zadrugar je visoko skočio, Lončarevićeva momčad sada drži četvrto mjesto na ljestvici!

– Prvo bih čestitao svojoj ekipi na odličnoj i strpljivoj igri koja nam je i donijela pobijedu. Imali smo dosta šansi i jednu iskoristili i mislim da smo zasluženo slavili. Lipik je dobra ekipa i sretno im dalje u prvenstvu. Suđenje je bilo korektno – mišljenje je trenera Zadrugara Josipa Lončarevića.

– Ovo je bila najlošija utakmica Lipika unazad nekoliko godina koliko ja pamtim naše igre. Zaista je čitava momčad bila indisponirana što je domaćin kaznio i zasluženo pobjedio. Vjerujem da je ovo bio samo loš dan, svi imamo pravo na njega, ali već u sljedećem kolu moramo biti na puno višoj razini te pokušati uzeti sva tri boda protiv Željezničara – kazao je Ognjen Kafka, trener Lipika.

 

ŽELJEZNIČAR – KUZMICA 2:0

Može Željezničar do pobjede i kad Matej Dubac ne zabije. Pokazali su to Bricini učenici danas na svom terenu protiv Kuzmice. Još se jednom pokazalo da je Željezničar jedna momčad na Livadi, a druga na gostovanjima. Rano vodstvo domaćinu je donio Marko Mišković, a potvrdu pobjede potpisao je Petar Brica sredinom drugog poluvremena. – Bili smo puno bolja ekipa danas, gosti su bili potpuno bezopasni, tek su početkom drugog poluvremena nešto pokušali, ali i to nije bilo nešto naročito opasno po naš gol. Nakon što smo zabili drugi, stvar je bila gotova. Sad smo stigli tamo gdje i želimo biti, među prvih 5-6 ekipa i bez puno stresa igrati dobar nogomet – poručio je Boris Brica, trener Željezničara. helda interijeri 300x100 – Odigrali smo dosta dobru utakmicu, primili smo prvi gol iz naše greške, pa u nastavku pritisnuli i tražili izjednačenje. Bili smo osjetno bolji protivnik i onda primimo i drugi gol iz jedne kontre Željezničara. Nismo danas zaslužili izgubiti, barem jedan bod je trebao biti naš, no to je nogomet, čestitke domaćinu na pobjedi, iskoristili su svoje prilike i to je to – za Sportalo je rekao trener Kuzmice Ivo Papak.

 

TOMISLAV – MLADOST 1:1

Mladost je propustila priliku izjednačiti se sa Slavoncem i Svačićem na vrhu MŽNL, no i dalje su u dobroj poziciji, vrlo blizu konkurentima i sada je prilično izvjesno da ćemo među ovim trojcem tražiti prvaka i novog trećeligaša. Tomislav je u dosta oslabljenom izdanju uzeo bod kojim se zadržao u sredini ljestvice. Velimir Švarić je kao i obično zadužen za golove u Andrijevcima, danas je donio prednost svojoj momčadi koju je kasnije anulirao malonogometni majstor Tomsilav Sedlo.

– Kad se sve zbroji i oduzme podjela bodova je i najrealniji ishod ove utakmice. Mi smo imali stvarno dosta problema sa sastavom, nekoliko igrača nam je izostalo pa je ovo za nas bod ko’ kuća protiv ovako jakog protivnika. Konačno mogu reći i da je suđenje bilo stvarno dobro – izjava je predstavnika Tomislava Ivana Putnikovića.

– Bili smo dosta bolja momčad danas, ali se domaćin stvarno odlično branio, borili su se kao lavovi iako su bili osakaćeni izostancima i zaslužili su taj bod. Borili su se i moji dečki, pokušavali doći do prednosti, pa se onda vratili iz minusa i ponovno jurili pobjedu ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Sve u svemu zabili smo po jednom, to se broji i moramo reći da je realan rezultat. Čestitao bih i jednima i drugima na stvarno velikoj borbi. Sad imamo dvije domaće utakmice, moramo se koncentrirati i to odraditi na pravi način – rekao je nakon susreta Dinko Rosandić, trener Mladosti.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1157 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Listopad 2019 14:49