Nedjelja, 20 Listopad 2019 02:00

Slavonija u 10. kolu 3. HNL - Istok poražena na gostovanju kod Graničara u Županji

ŽUPANJA - Težak ispit za Požežane počeo je na najbolji mogući način, ranim pogotkom. Već u sedmoj minuti Slavoniju je u vodstvo doveo Tomislav Žuljević. Graničar je do poravnanja došao u 34. minuti kad je sjajan pogodak zabio Josip Lešić. Bio je to početak velikog preokreta kojeg su kreirala dva Hrvoja. Kapetan Hrvoje Miličević je zabio za 2:1, a onda dva puta Hrvoje Hodak za veliku prednost Graničara koju je u završnim minutama tek malo ublažio Tomislav Žuljević svojim drugim današnjim pogotkom.

– U odličnoj utakmici zasluženo pobjedili odlične goste iz Požege koji su otvorili utakmicu pogotkom u 10.minuti. Poslje gola gosti su bili puno bolji i držali kontrolu nad utakmicom. U 38. minuti Lesic poravnava rezultat i onda smo samo mi bili na terenu. Drugo poluvrijeme postižemo 3 pogotka i sigurno privodimo utakmicu kraju. Gosti su ublazili poraz u zadnjim minutama. Iza nas je jako težak i naporan tjedan gdje smo postigli sve 3 pobjede i igrači su pravi karakterni momci koji zaslužuju sve pohvale – riječi su trenera Graničara Dražena Ilića. 

– Mi smo danas čak i dobri bili u većem dijelu utakmice iako smo na kraju izgubili. Prvi gol domaćina je nešto što se rijetko viđa, zaista sjajan, druga dva su iz prekida, dakle naše nepažnje. Kod 3:1 smo pogodili vratnicu, da je to ušlo možda bi se i vratili. Nemam što zamjeriti svojim dečkima, te individualne greške su sastavni dio nogometa, vjerojatno i mi nekada tako dođemo do pobjede pa se veselimo, sada je tako našem protivniku. Čestitam Graničaru na zasluženoj pobjedi – izjava je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Poraz Požežana iskoristili su Kutjevo i Marsonia koji su se domaćim pobjedama nad Vukovarom 1991 i NAŠK-om (Našice) probili na 1. i 2. mjesto sa 21 i 20 bodova dok je Slavonija trenutno na trećem mjestu sa 19 bodova, a u narednom, 11. kolu dočekuje desetoplasirani Vihor (Jelisavac) koji ima 13 bodova. Utakmica se igra u subotu, 26. 10. 2019. s početkom u 15,00 sati na Stadionu kraj Orljave. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1725 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 23 Listopad 2019 10:47