Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 01:00

Uvjerljive domaće pobjede Croatie (M) i Dinama (V) u 10. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Prva utakmica 10. kola 1. Županijske noogmetne lige odigrana je u subotu u Velikoj. Nogometaši Papuka ugostili su Graničar iz Zagrađa i došli do nova tri boda kojima su učvrstili svoj položaj u vrhu lige.

 

PAPUK – GRANIČAR Z. 2:0

Desetkovani gosti iz Zagrađa dobro su se borili, no na kraju su morali potpisati kapitulaciju domaćinu koji je slavio golovima Tomislava Fore iz 18. minute, te Josipa Nikolaša koji je pobjedu potvrdio u 88. minuti utakmice.

– Čestitam svojoj ekipi na pobjedi u današnjoj utakmici. Od brojnih prilika, iskoristili smo dvije i zasluženo pobjedili. Gostujućoj ekipi koja je bila izuzetno fer i korektna želim sreću u nastavku prvenstva – izjava je Valentina Raguža, trenera Papuka.

– Šteta zbog današnje utakmice. Došli smo u Veliku bez tri kartonirana prvotimca i još nam se ozlijede dva igrača do 30. minute. Takav hendikep bi i puno bolje ekipe osjetili, a kako ne i mi. Imali smo dvije prekrasne šanse koje nismo iskoristili. U drugom poluvremenu smo igrali zaista lijep nogomet i to nam mora biti putokaz za dalje. Imamo još tri kola do kraja i u njima moramo hvatati bodove. Čestitam svojoj ekipi na borbenosti i želji da se nadigrava. Nekad se iz poraza može izvući puno toga dobroga. Sa uzbuđenjem čekamo sljedeću utakmicu. Ovim putem želimo sretan put našem golmanu Mateu Bošnjaku “Köpkeu” koji odlazi raditi u Umag! – komentar je Josipa Mijatovića, trenera Graničara.

 

U nedjelju su odigrane preostale utakmice. Nogometaši BSK-a nastavljaju s uvjerljivim pobjedama, nakon što su se u prošle dvije utakmice pomalo i mučili, glad za golovima dobrano su utažili uvjerljivim slavljem protiv Dragovoljca.

 

BSK – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 11:0

Kao što je bilo za očekivati Dragovoljac nije mogao parirati Žutoj podmornici koja ga je torpedirala čak 11 puta. Naslov prvaka je riješen, jedino što ostaje zanimljivo za pratiti vezano za BSK je “rat” njihovih trenera Josipa Jakovljevića i Valentina Podobnika za naslov najboljeg strijelca lige. Danas je čini se sastav pravio Jakovljević pa je Podobnik bio na klupi, a kad je ušao u igru pokazao je zašto je jedan od najboljih igrača Županije godinama unazad, poigravao se s gostima i utrpao pet komada! Trenutno stanje – Jakovljević – Podobnik 17:14. Inače, treći strijelac lige je Matej Blašković sa 12, naravno, i on zabija u bučkom dresu, a zajednički su debelo efikasniji od sljedećih najefikasnijih Sloge i Croatije.

– Ne znam šta reći nakon pobjede od 11:0, osim što bi čestitao svojoj ekipi na pobjedi, a Drenovcu želim puno sreće u nastavku prvenstva – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

 

GRANIČAR B – SLOGA 2:1

Nakon dugo vremena Graničar je došao do pobjede, na svom je terenu preokretom došao do pobjede. Sloga je povela u prvom dijelu golom Dražena Bradića iz kaznenog udarca, a u nastavku Graničar golovima Josipa Brkića i Dine Dunđera radi preokret.

– Nakon serije poraza napokon smo i mi dočekali pobjedu. Odigrali smo jednu pravu čvrstu utakmicu i na kraju zasluženo pobijedili. Čestitke mojim momcima na dobroj tekmi i gostima na korektnoj igri, a i sudcima na odličnom suđenju – rekao nam je trener Graničara Anto Obućina.

– Bili smo oslabljeni, bez 5,6 igrača iz prvih jedanaest, ali ipak smo došli po tri boda, poveli, igrali smo do kraja, nismo se predavali, ali domaćin je uz malo više sreće uspio zabiti drugi pogodak i ostaviti 3 boda doma. Čestitam svojim igračima na borbenosti i zalaganju, a igračima Graničara također čestitke i sretan nastavak sezone. Suđenje ne bi komentirao jer kad bi iskreno rekao što mislim sigurno bi dobio kaznu. Mi se okrećemo susjedskom derbiju s Croatiom, nadam se da ćemo se skupiti i biti kompletniji iduće nedjelje – rekao je nakon utakmice kapetan Sloge Matej Protić.

 

CROATIA M – DOBROVAC 5:0

Na prvi pogled laka pobjeda Mihaljevčana, no na terenu je to ipak bilo nešto teže. Davor Karić je bio jedini strijelac u prvom poluvremenu, a u nastavku su nogometaši Croatije u 15 minuta zabili još četiri i tako slomili goste iz Dobrovca.

– Naša pobjeda je zaslužena, bili smo bolja momčad. Čestitam i mojim dečkima ali i gostima na fer i korektnoj utakmici, kao i sucima koji su bili odlični – kratak je Goran Vrgoč, trener Croatie.

 

- Nismo bili dobri od prve do zadnje minute u svim segmentima igre. Domaći su bili dobri, više željeli pobjedu i iskoristili našu lošu igru danas. Domaćinima čestitam na fer, korektnoj i zasluženoj pobjedi – izjava je Tomislava Kužileka, trenera Dobrovca.

 

SULKOVCI – CROATIA DO 1:5

Croatia iz Donje Obriježi arhitekt je najvećeg iznenađenja kola, na gostovanju u Sulkovcima do vrha su napunili domaću mreži i kući otišli s tri vrijedna boda. Andrej Peić je već u 6. minuti donio prednost domaćinu koja je bila aktualna i na odmoru, no u nastavku rapsodija Croatije, pet komada za preokret i veliko slavlje uz sjajnu predstavu Marina Sića koji je zabio hattrick, a dva je postigao Mihael Andrijanić.

 

MLADOST – DINAMO R. 1:3

Mladost nije uspjela doći do prvog boda, Dinamo je u drugom dijelu pokazao da je trenutno bolja momčad i nastavio s dobrim rezultatima u posljednje vrijeme. Rajsavčani su svoja tri pogotka postigli u razmaku od 8 minuta, prvog je zabio Branimir Perić, a preostala dva Ivan Trska. Počasni gol domaćina u 88. minuti postigao je Karlo Garić. – Prvo poluvreme smo bili malo uspavani ali opet imamo tri zicera. U drugo ulazimo odlučnije i borbenije, dolazimo do 3:0 , domaćin nam zabija u zadnjoj minuti za konačni rezultat. Suđenje dobro, čestitke domaćinu, a mi trebamo nastaviti ovako igrati jer znamo i možemo – poručio je Ivica Blašković, trener Dinama.

 

DINAMO V. – OMLADINAC 6:2

Vidovčani su očekivano došli do pobjede nad Omladincem, no i oni puno teže nego to prvi pogled na rezultat može sugerirati. Matej Barić doveo je goste u vodstvo, pa ih je nakon domaćeg preokreta u egal vratio Marijan Baričević, a onda su u završnici pali i primili četiri pogotka. Tomislav Smojvir i Mateo Janjić zabili su po dva gola za Dinamo, a po jednom su se u strijelce upisali Krešimir Jakoubek i Marko Petrović.

- Bez puno filozofiranja mogu reći da je pobjeda zaslužena, mogla je biti i uvjerljivija ali ne mogu reći da je bila laka, gosti su se borili, dali maksimum i opravdali ono što smo i očekivali, da nam neće biti lako. Odmah se okrećemo sljedećoj utakmici, želimo do kraja ove tri utakmice odraditi što bolje da uhvatimo pozicije koje po ugledu zaslužujemo, po mom mišljenju sada to nije slučaj – izjavio je Ivo Marić, trener Dinama.

– Utakmica bez prekršaja. Da postignemo gol moramo se dobro namučiti i naraditi, a za primiti smo kao djed mraz kada poklanja. Čestitke Dinamu na pobjedi i fer i korketnoj igri – komentar je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca. 

 

U 11. kolu ponovno će se jedna utakmica odigrati u subotu, a sve ostale u nedjelju. U subotu, 02. 11. 2019. s početkom u 14,30 sati sastaju se Dinamo (R) - Dinamo (V). U nedjelju, 03. 11. 2019. s početkom u 14,30 sastaju se Dobrovac - BSK Buk, Sloga - Croatia, Croatia (DO) - Graničar (B), Graničar (Z) - Sulkovci, Omladinac - Papuk i Hrvatski dragovoljac - Mladost. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1335 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 10:30