Ponedjeljak, 03 Veljača 2020 01:00

Slavonija poražena od Marsonie (Slavonski Brod) u prvoj pripremnoj utakmici

POŽEGA - U subotu, 01. 02. 2020. su na požeškoj Rekreaciji u prijateljskom ogledu snage odmjerili Slavonija i jesenski prvak 3. HNL Marsonia. Nakon zanimljivih 90 minuta u kojima su i Dalibor Bognar i Braslav Ostojić isprobavali neke varijante i igrali dobrim dijelom s kombiniranim sastavima Brođani su bili bolji i slavili 2:1 pobjedu.

Marsonia je bila bolja u prvom dijelu što su i okrunili vodstvom u 18. minuti kada je Bundavica na sredini oteo loptu neopreznom Karačiću i fantastično proigrao Damira Mirkovića koji malo iz kosa s desne strane pogađa dalju malu mrežicu nemoćnog Majetića. Do odmora imao je Majetić još dvije fenomenalne obrane, dok je Slavonija u prvom dijelu s mladim napadačkim dvojcem Smojvir – Antunović bila prilično neopasna, prema Memoviću iako su i Plavi složili nekoliko lijepih akcija, no bez prave završnice.

U nastavku Bognar ulazi s izmjenjenim sustavom i s nekoliko izmjena, a najvažnije su bile Dino Bognar i Matej Peharda koji su donijeli puno u napadačkom dijelu igre i sve se preselilo pred vrata gostiju koja je u nastavku sjajno čuvao Karlo Krijan. Imao je drugi vratar Marsonije nekoliko bravuroznih intervencija, a najbolja je bila u završnici kad je ispod grede išćupao loptu koju je iz slobodnjaka uputio upravo Bognar.

U jeku najžešćih napada Slavonije Marsonija je došla do drugog pogotka, još jednom je kumovala izgubljena lopta Plavih, ovoga puta Šulc je petljao uz aut liniju, loptu mu je uzeo Baričević i “u trepavicu” pogodio Jašarevića koji je imao lak zadatak ubaciti je u mrežu sa vrha peterca.

Ubrzo nakon toga Slavonija smanjuje, brza akcija na lijevoj strani završila je sjajnim prizemnim ubačajem Dine Bognara kojeg je u mrežu klizećim startom pospremio Ivan Smojvir. Do odmora su Domaći pokušavali do izjednačenja, Ostojić je poslao sve mlade snage na teren, a oni su mu uzvratili odličnom igrom, borbom i sačuvnom mrežom.

Za razliku od dvoboja za bodove u Slavonskom Brodu, ovoga puta je to bilo puno opuštenije, s dosta lijepih akcija na obje strane. Treneri su sasvim sigurno imali što za vidjeti, i dobroga ali i onoga što moraju ispraviti do početka prvenstva.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1168 puta