Utorak, 11 Veljača 2020 01:00

Na plenumu klubova 1. i 2. ŽNL izvučeni parovi 2. kola Županijskog nogometnog kupa

BUK - U  prekrasno uređenim prostorijama stadiona Hrvatskinja u Buku jučer je održan plenum klubova 1. i 2. Županijske nogometne lige na kojemu su između ostalog izvučeni parovi drugog kola Županijskog nogometnog kupa.

Na samom plenumu utvrđeni su datumi početka proljetnog dijela sezone za obe lige, pa će tako prvoligaši na teren 14. i 15. ožujka, a drugoligaši dva tjedna nakon toga, 29. ožujka. Kod drugoligaša je došlo do male modifikacije pravila, naime i dalje se igra s “letećim izmjenama”, no više se ne moraju događati u prekidu igre kao do sada iz razloga što su klubovi to pravio zlorabili u završnicama kako bi “ukrali vrijeme”.

Od sada se izmjene mogu događati za vrijeme igre, a njihovu pravilnost će kontrolirati delegati, dok su suci koncentrirani na događaje na terenu. Tajnik NS PSŽ Damir Bognar detaljno je predstavnicima klubova pojasnio proces preregistracije i novine od ovog prijelaznog roka o unosu liječničkih pregleda u Comet sustav. S obzirom da se sada izrađuju plastične sportske iskaznice, predstavnici klubova će samostalno u sustavu ovjeriti da su igrači pregledani od strane liječnika, a uz sebe će na svakoj utakmici imati dokaz da je doista tako.

Izvješća o radu podnijeli su povjerenik za natjecanje Igor Mihalj, povjerenik za suđenje Siniša Sabljak i disciplinski sudac Zvonko Polić.

Svakako najzanimljiviji dio Plenuma bilo je izvlačenje parova 2. kola Županijskog nogometnog kupa u kojem su spojeni vrlo zanimljivi parovi. Jedini trećeligaš koji je u natjecanju je Kutjevo, oni će na gostovanje u Trenkovo.

U Kuzmici i Jakšiću će se igrati MŽNL derbiji. Kuzmica dočekuje Požegu predvođenu novim trenerom Miroslavom Lujićem, a Jakšiću stiže pakrački Hajduk. Imamo i dva ogleda županijskih prvoligaša, u Vidovcima Dinamo dočekuje Papuk, a domaćin plenuma na svom će stadionu dočekati Omladinac iz Čaglina. Drugoligaš Lipa na svom će terenu ugostiti Dobrovac koji ponovno i ove zime osnažuje svoju momčad.

Drugo kolo igra se 8. ožujka, a tri susreta, u Trenkovu, Kuzmici i Jakšiću igraju se u drugom terminu, savez je odredio 11. ožujka, no klubovima je ostavljena mogućnost da se dogovore i o nekom drugom ako im više odgovara. 3. kolo igra se 22. travnja, a naravno do tada moraju biti odigrana i ova tri susreta, a u natjecanje se tada uključuju i dva najuspješnija kluba u tom natjecanju, Slavonija i Slavija.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1269 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Veljača 2020 11:16