Četvrtak, 12 Ožujak 2020 01:00

Nogometaši Slavonije će sljedeće tri utakmice 3. Hrvatske nogometne lige - Istok odigrati bez gledatelja

ZAGREB / POŽEGA - Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza donijelo je novu mjeru sa svrhom zaštite gledatelja, klubova, igrača i natjecanja. Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa SARS-CoV-2, danas su vodeći ljudi HNS-a i odgovarajuća tijela Saveza ponovno zajednički analizirali aktualnu situaciju i donijeli odluku da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja.

Mjera se odnosi na HT Prvu ligu, Hrvatski kup, 2. HNL, 3. HNL, 1. HNLŽ, 2. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće Uefine kvalifikacijske turnire koji se održavaju u Hrvatskoj. U navedenim natjecanjima, utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a, tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica.

Također, HNS daje preporuku svim županijskim savezima da istu mjeru poduzmu u natjecanjima pod svojom ingerencijom. Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni.

Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka odnosno završetka reprezentativne pauze. Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu.

Tako će nogometaši Slavonije svoje sljedeće dvije domaće utakmice odigrati bez gledatelja. Riječ je o utakmicama 18. kola protiv Đakovo Croatie (14. 03. 2020. u 15,30) i 20. kola protiv Oriolika (Oriovac) (28. 03. 2020. u 15,30).  Požežani će i gostujuću utakmicu 19. kola u Našicama protiv domaćeg NAŠK-a također odigrati bez gledatelja (subota, 21. 03. 2020. u 15,30). 

Po ovoj odluci "Plavi s Orljave" će ponovno igrati pred gledateljima u 20. kolu kada će u srijedu, 01. 04. 2020. s početkom u 16,30 sati na svom Stadionu ugostiti Zrinski (Jurjevac). 

Pročitano 1400 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Ožujak 2020 09:21