Četvrtak, 14 Svi 2020 02:00

Hrvatski nogometni savez donio preporuku da osim klubova 1. HNL nitko ne trenira do 10. 06. 2020. iako je Stožer Civilne zaštite dao dozvolu za održavanje treninga

ZAGREB - Radna skupina Hrvatskog nogometnog saveza formirana za skori povratak natjecanja donijela je danas Preporuku o suzdržavanju od treninga do 10. lipnja :

"Nastavno na preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, HNS-ova Radna skupina za povratak natjecanja šalje klubovima na svim razinama natjecanja sljedeću preporuku. Nema dvojbe da svaki nogometaš, trener i nogometni djelatnik u Hrvatskoj željno iščekuje povratak na zeleni travnjak, kao znak vraćanja u životni ritam na koji smo navikli prije globalne pandemije novog koronavirusa. Hrvatski nogometni savez, naravno, dijeli tu želju da se zajedno vratimo nogometu, ali uz odgovornost da taj povratak bude maksimalno siguran za sve sudionike.

Stoga je Savez oformio Radnu skupinu čiji je zadatak pripremiti sve uvjete za vraćanje nogometa u prvom stupnju natjecanja seniorskog nogometa, uz razgovor i suradnju sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske. Trenutno smo u postupku povratka prvoligaša natjecanju, uz vrlo detaljno razrađene mjere zaštite od koronavirusa.

Imajući u vidu cjelokupnu epidemiološku situaciju u zemlji i činjenicu da je virus iznimno zarazan, kao i odluku Saveza da su sva natjecanja, osim prvog stupnja natjecanja, okončana za sezonu 2019./20., Radna skupina snažno preporučuje svim klubovima, osim seniorskim momčadima prvoligaških klubova, da ne održavaju treninge do 10. lipnja 2020. godine.

Preporuka se odnosi na sve selekcije od mladeži do seniora, uključujući mladež prvoligaških klubova. Apeliramo na klubove da se u cijelosti pridržavaju ove Preporuke. U protivnom, ako se odluče za bilo kakve nogometne aktivnosti, rade to na svoju odgovornost, riskirajući zdravlje svojih nogometaša i njihove okoline, i dovodeći u pitanje uspješnost povratka nogometu. Odlični epidemiološki rezultati Hrvatske plod su discipline i strpljenja u pridržavanju mjera i uputa Stožera za civilnu zaštitu, a te vrline pokazali su i svi akteri u hrvatskom nogometu. Pozivamo stoga na još malo strpljenja i discipline te obustavu treninga na svim razinama do 10. lipnja, kako bismo se nogometu vratili na maksimalno siguran način za sve sudionike.

HNS-ova Radna skupina za povratak natjecanja"

Iako je Stožer Civilne zaštite RH od srijede, 13. 05. 2020. odobio treniranje svima na vanjskim terenima sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i pridržavanja određenih uvjeta već dan poslije Hrvatski nogometni savez donosi preporuku da osim klubova 1. HNL ne trenira nitko do 10. 06. 2020.

Ova preporuka nije i zabrana pa je tako Zagrebački nogometni savez svojim klubovima istog dana dao preporuku da se oni klubovi koji svejedno žele trenirati sa svojim seniorskim i mlađim kategorijama moraju pridržavati svih mjera i propisa koje je donio Stožer. Nogometni savez Požeško - slavonske županije nije donio nikakvu posebnu preporuku već je svojim članicama samo proslijedio preporuku središnjice iz Zagreba. 

Pojedini klubovi već su u proteklih nekoliko dana uložili i određena financijska sredstva kako bi zadovoljili uvjete za treniranje na temelju Preporuke Središnjeg državnog ureda za šport za treninge/pripremne utakmice i športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenim športskim objektima tijekom epidemije C OVID-19 koja je donesena u nedjelju, 10. 05. 2020. pa ovu preporuku HNS-a sigurno nisu dobro primili. 

Pročitano 488 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Svi 2020 09:56