Subota, 11 Srpanj 2020 02:00

Održan plenum klubova 1. i 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske

POŽEGA - U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi jučer je održan plenum klubova 1. i 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Bilo je prisutno 10 predstavnika od 14 klubova 1. ŽNL i 3 od 8 klubova 2. ŽNL. 

Na sastanku je obavljen ždrijeb natjecateljskih brojeva pa su klubovi doznali raspored prvenstvenih utakmica. Prvenstvo 1. ŽNL krenut će 22./23. kolovoza, a 2. ŽNL 06/07. rujna s obzirom da ove sezone broji samo 8 klubova jer je Graševina (Vetovo) kao prvak otišla u 1. ŽNL iz koje nitko nije ispao dok je Jovači (Marino selo) dozvoljeno da narednu sezonu igra ligu s klubovima iz Bjelovarsko - bilogorske županije koji su joj teritorijalno bliži. 

Na samom početku Plenuma povela se zanimljiva rasprava o promociji Dinama iz Vidovaca u Međužupanijsku nogometnu ligu s obzirom da su i u Mihaljevcima živo zainteresirani za iskorak u viši rang. Predsjednik NS PSŽ Drago Lucić pojasnio je da je IO NS PSŽ postupio u skladu s propozicijama te je još 3. lipnja donio odluku da Dinamo ide u viši rang natjecanja jer BSK i Croatia koji su bili bolje plasirani nisu imali dvije mlađe kategorije.

Oponirao mu je predstavnik Croatije Gojko Bašić te predstavnik Sloge Jurica Bešlić koji su naglasili da propozicije nisu bile precizne, da u članku 9. Propozicija MŽNL za sezonu 2019./2020. piše da se mora nastupati sa seniorima i dvije mlađe kategorije po izboru kluba ali nigdje ne piše da se dvije kategorije moraju imati godinu dana unaprijed. Isto tako to ne piše niti u Propozicijama natjecanja 1. ŽNL za prošlu sezonu.

Bešlić je posebno naglasio da se Croatia na vrijeme (do 22. 06) prijavila za MŽNL, a 29. 06. odnosno 50 dana prije početka MŽNL predala dokumentaciju u NS PSŽ za registraciju 24 igrača mlađih kategorija kao i da su do 01. 07. prijavili potrebne dvije mlađe kategorije. Istakao je da je neutralan jer nikad nije igrao ili bio trener niti u Mihaljevcima niti u Vidovcima ali da smatra da su Mihaljevčani napravili sve što treba u roku i da su potpuno u pravu u ovom slučaju, a da je logično da predsjednik brani svoju odluku pa čak i ako nije ispravna. Također je tražio kako je rok za prijavu mlađih kategorija bio do 01. 07. da se odmah na plenumu pročitaju klubovi koji imaju dvije mlađe kategorije i koji onda mogu teoretski u narednoj sezoni 1. ŽNL osigurati plasman u MŽNL.

Tajnik Damir Bognar ukratko je predstavio Propozicije za narednu sezonu 1. ŽNL s tim da ih predstavnici klubova nisu dobili na uvid. Posebno je pročitao članak o popunjavanju MŽNL gdje je za razliku od prošle sezone jasno i precizno napisano da klub koji želi ući u MŽNL mora imati 2 mlađe kategorije godinu dana unaprijed. 

Tajnik je upoznao nazočne da je Izvršni odbor dan prije plenuma imao sastanak na kojem je donio odluku o vodstvu natjecanja 1. i 2. ŽNL. Povjerenik za suđenje ostao je Siniša Sabljak, a disciplinski sudac je i dalje Zvonko Polić. Kako je dosadašnji povjerenik natjecanja Igor Mihalj podnio ostavku, Izvršni odbor je za novog povjerenika postavio Sinišu Grubišića koji je prošle sezone bio povjerenik liga mladeži. 

Čitav slučaj oko Dinama i Croatie koja se žalila je trenutno na sportskoj inspekciji, Lucić je uvjeren da će dobiti pozitivno mišljenje, a u slučaju da ne bude tako najavljuje daljnje žalbe višim instancama, što poznavajući praksu HNS-a znači da Dinamo u svakom slučaju sljedeće sezone igra u MŽNL, a Croatia ostaje u 1. ŽNL makar se naknadno na kraju cijelog žalbenog postupka ispostavilo da je Croatia bila u pravu.

S najviše se nestrpljenja čekao se ždrijeb parova četvrtfinala županijskog nogometnog kupa, a ples kuglica, odnosno papirića koje je izvlačio predstavnika Papuka Valentin Raguž spojio je prilično zanimljive parove. Slavonija kao aktualni pobjednik imala je sreće, barem u onom dijelu da igra na svom terenu, a protivnik joj je pakrački Hajduk, član Međužupanijske lige Brod-Požega.

U Vidovcima će se igrati lokalni derbi, Dinamo je domaćin Kuzmici, kako sada stvari stoje u dvoboju međužupanijskih ligaša. Dvoboj prvoligaša u Buku, BSK je domaćin Dobrovcu, ako je suditi po ranijim rezultatima Žuta podmornica veliki je favorit ako ostane u sastavu u kojem je bila jesenas.

Slavija će svog protivnika doznati 26. srpnja kada će zaostalu utakmicu u Trenkovu odigrati Sloga i Kutjevo. Ukoliko Trenkovčani ne prirede veliku senzaciju, u Kutjevu će se prvog vikenda u kolovozu igrati veliki derbi trećeligaša.

Utakmice četvrtfinala igrat će se 01./02. kolovoza, a polufinala 08./09. kolovoza. Izvršni odbor NS PSŽ donio je odluku da se finale ovogodišnjeg kupa igra u srijedu, 19. kolovoza u Čaglinu na Stadionu Tribalj, a početak susreta je u 18,00 kao i svih susreta koji se imaju odigrati do tada.

U 1. ŽNL subotom će domaće utakmice igrati Mladost, Dinamo (R) i Papuk (noćne, 2 sata poslije popodnevnog termina) dok će ostalih 11 klubova igrati nedjeljom. U 2. ŽNL svi klubovi će domaće utakmice igrati nedjeljom. 

 

Parovi 1. kola 1. ŽNL:  Sloga (Trenkovo) – Graševina (Vetovo), Croatia (Mihaljevci) – Dobrovac, Croatia (Donja Obrijež) – BSK Buk, Hrvatski dragovoljac (Drenovac) – Dinamo (Rajsavac), Graničar (Bučje) – Omladinac (Čaglin), Sulkovci – Graničar (Zagrađe), Papuk (Velika) – Mladost (Pavlovci).

 

Parovi 1. kola 2. ŽNL:  Parasan (Golobrdci) – Eminovci, Slavonija (Prekopakra) – BSK (Biškupci), Slaven (Gradac) – Lipa (Stara Lipa), Ovčare – Dinamo (Badljevina).

Pročitano 1489 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 11 Srpanj 2020 17:35