Ponedjeljak, 10 Kolovoz 2020 08:26

Slavonija uvjerljivo svladala Slaviju u polufinalu Županijskog kupa, Dinamo izgubio u Buku

PLETERNICA/BUK - Proteklog vikenda odigrane su polufinalne utakmice Županijskog nogometnog kupa. U subotu u Pleternici je odigran prvi polufinalni dvoboj u kojem je Slavonija došla do uvjerljive pobjede rezultatom 0:3 i prva je momčad koja je izborila finale koje će se 19. kolovoza igrati u Čaglinu. 

Nije Slavija uspjela ponoviti izdanje iz Kutjeva, kako im je tamo sve polazilo za nogom, danas nije, previše grešaka da momčad kvalitete Slavonije to ne bi kaznila. Nažalost početak utakmice obilježila je čini se teža ozljeda Dine Bognara, pa je neko vrijeme i utakmica bila u sjeni tog događaja i bez drugih uzbuđenja.

Zapravo nekakvih velikih prigoda nije bilo sve do pogotka Ivana Antunovića kojemu je to prvijenac u dresu Slavonije, a doista mu nije bilo teško zabiti ga nakon što mu je 90% posla odradio Matej Peharda koji je probio desni bok i kao na pladnju poslužio veliko pojačanje požeške momčadi.

Nije to Pehardi bilo dovoljno, bio je silno inspiriran pa je samo nekoliko trenutaka kasnije prekrasnim udarcem da 20ak metara “skinuo paučinu” iz daljnjeg gornjeg kuta Karlićeva gola. U nastavku susreta Slavonija je mirno kontrolirala zbivanja na travnjaku, ostavivši domaćina praktično bez prave šanse, jedini pokušaj vrijedan pažnje što se Slavije tiče bila je akcija Stanić – Nikolić, omaleni veznjak je majstorski dao loptu u prostor, no Nikolić je uputio loptu prema golu na način da bi teško prešla preko linije i da nije bilo Majetića na golu.

Priču je završio najbolji pojedinac utakmice, Matej Peharda kada je, ne baš sigurno, ali ipak uspješno, realizirao kazneni udarac. Iako je Slavija izvedbom u Kutjevu probudila nadu svojim navijačima da može i protiv Slavonije, danas su gosti pokazali da su u ovom trenutku kvalitetnija momčad.

Dan poslije. u nedjelju Slavoniji se u finalu priključio BSK Buk koji je na svom terenu istim rezultatom bio bolji od Dinama (Vidovci Dervišaga). Očekivali smo puno neizvjesnosti, a na kraju dobili jednosmjernu cestu, BSK je bio osjetno bolja momčad i potpuno je zasluženo prošao u finale, a gosti iz Vidovaca na kraju mogu biti i zadovoljni sa samo tri pogotka u svojoj mreži.

Nisu se svi gledatelji ni smjestili na tribinama, a Valentino Podobnik je nakon sjajne akcije po desnoj strani u kojoj su sudjelovali Jure Bošnjak, Mahulik i asistent Jakovljević sa desetak metara prizemnim udarcem poslao Ivana Bošnjaka po loptu u mrežu. U 20. minuti Jure Bošnjak šalje Ivana Bošnjaka još jednom u isti zadatak, kapetan domaćih preciznim je udarcem ostavio prezimenjaka bez odgovora i BSK je bio u velikoj prednosti!

Odgovaralo je to onom što smo gledali na travnjaku, domaćin je bio puno bolja momčad, jedini koji je nešto pokušavao kod gostiju bio je Žuljević, no on je konstantno bio okružen barem dvojicom protivnika i otjeran daleko od gola pa je i to zapravo bilo bezopasno. Kada je u završnici prvog dijela zbog ozljede iz igre izašao Šulc, postalo je jasno da Dinamo jako teško može do povratka u utakmicu.

U nastavku su gosti ipak preuzeli inicijativu, no Bučani su se odlično branili i ostavili svog vratara bez prave obrane, tek je u dva navrata morao braniti dalekometne pokušaje, a tu nije imao većih problema. S druge strane BSK je čekao i dočekao svoje prilike iz brzih akcija, dva puta je Josip Jakovljević imao priliku okončati priču, no oba je puta reagirao onako kako nismo od njega navikli, ono što “žmireći” pretvara u pogotke, ovoga puta nije poslao niti u okvir gola.

Ipak, nije stigla kazna za promašaje, desetak minuta prije kraja mladi Jonathan Baketarić svoju fantastičnu predstavu pretvara u pogodak za konačnih 3:0. Definitivno je BSK pokazao puno više, osim odličnog napadačkog trojca Podobnik, Jakovljević, Blašković koji je zadao puno muka vidovačkoj obrani, briljirali su “klinci”; Baketarić je izluđivao goste sjajnim driblinzima i proigravanjima, a ogroman posao odradio je i David Jušić koji je prekinuo “bezbroj” protivničkih napada, bio iznimno dominantan u duelima, a onda u stilu pravog rutinera mirno razigravao svoje suigrače i bio prvo ime utakmice.

Dinamo je ostao dužan, po imenima morali su odigrati bolju partiju, nisu imali nikakvu reakciju na domaću agresivnost, nije bilo ni hitrine ni ideje kako dovesti Žuljevića u situaciju da svojom kvalitetom bude opasan prema domaćem golu.

U srijedu 19. kolovoza u Čaglinu se igra veliko finale, Slavonija apsolutno kreće kao veliki favorit, posebice jer će BSK-u nedostajati Roberto Marčinović koji je zaradio isključenje nakon jednog grubog starta, a odlični sudac Dobraš nije imao izbora nego ga poslati pod tuš i “osloboditi obveza” 19. kolovoza.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 791 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Kolovoz 2020 08:44