Četvrtak, 20 Kolovoz 2020 11:13

Slavonija osvojila Županijski nogometni kup uvjerljivom pobjedom nad BSK Bukom

ČAGLIN - U prekrasnom nogometnom ambijentu na stadionu Tribalj u Čaglinu odigrano je jučer finale Županijskog nogometnog kupa Požeško slavonske županije, više od 500 gledatelja svjedočilo je dvoboju požeške Slavonije i BSK-a iz Buka.

Slavonija je startala kao veliki favorit u ovu utakmicu jer u Požegi stanuje momčad koja će biti u vrhu 3. HNL, dok su momci iz Buka i u sljedećoj sezoni članovi 1. ŽNL. Iako je Slavonija krenula dobro, vidjelo se dosta nervoze u njenoj igri, bilo je dosta grešaka iz čiste brzopletosti i želje da se što prije dođe do vodstva.

Kada ništa od akcija nije prolazilo prednost je stigla nakon solo akcije, Matej Peharda u posljednjih mjesec dana igra nogomet života, a to je i pokazao u 22. minuti kada se oslobodio čuvara, ušao u sredinu i sa 20ak metara pospremio loptu u daljnji kut nemoćnog Bošnjaka. To kao da je oslobodilo Plave, ali i malo pretjerano pa su Bučani počeli prijetiti, najbolji igrač BSK-a Jonathan Baketarić podijelio je nekoliko dobrih lopti, no u dva navrata Podobnik nije dobro reagirao, ili bolje reći sjajno je reagirao Ivan Peharda pa je Vasić ostao bez posla.

U 40. minuti odličan prodor Podobnika Plavi zaustavljaju prekršajem na rubu kaznenog udarca, a isti igrač snažno puca, Vasić ne reagira najbolje pa Jakovljević sa 4-5 metara gura loptu u mrežu za poravnanje i veliko veselje velike skupine Dedera. Vjerojatno su Bučani dogovorili da pokušaju na bilo koji način sačuvati svoju mrežu u barem 15ak minuta nastavka, da u protivničke redove uđe nervoza, no nisu u tome uspjeli, već u 2. minuti nastavka Ivan Antunović sjajno glavom pogađa za novo vodstvo Slavonije.

Nije taj pogodak pokolebao Bučane, dobro su stajali na terenu i čekali svoju novu priliku za poravnanje, no kada su i treći put kapitulirali igra im se raspala. Treći pogodak u 58. minuti djelo je Maria Šipure koji je krasno pogodio iskosa s lijeve strane i praktično osigurao naslov, nakon toga BSK-ova igra se raspala i uz očitu razliku u tjelesnoj spremi bilo je samo pitanje s koliko će pogodaka prednosti Slavonija pobjediti.

U 68. Matej Peharda pogađa i drugi put na utakmici, a kada je dvije minute nakon toga mladi Karlo Antunović spremio i peti gol u bučku mrežu jedan dio gledatelja je otišao sa stadiona ili na obližnji šank. I mogu žaliti! Do kraja su pala još dva gola,

Matej Peharda je u 90. minuti zabio za konačnih 7:1. Onaj šesti zaslužuje poseban pasus. Matej Peharda je zabio hattrick, odigrao fenomenalnu utakmicu, ali epitet najboljeg pojedinca finala ide Ivanu Antunoviću. Da je to bio i jedini gol BSK-a onaj tko bi ga zabio bio bi igrač utakmice. Ubačaj je došao s lijevog boka, lopta je bila vrlo oštra, preletjela je preko obrambenog igrača a novi napadač Slavonije je pogodio takvu volejčinu kakvom bi se ponosili i najbolji nogometaši svijeta. Četiri golmana je ne bi obranila. Da se ništa drugo na utakmici nije vidjelo – vrijedilo je doći! Kapa do poda Majstore!

Po završetku utakmice nagrade sudačkoj četvorki koja je odradila svoj posao i više nego korektno te delegatu utakmice uručio je tajnik NS SPŽ Damir Bognar, medalje za oba finalista članovi IO NS PSŽ Zdravko Novak i Josip Mazanik, a pehar Slavoniji predsjednik NS PSŽ Drago Lucić. Domaćin finala koji se zaista iskazao sjajnom organizacijom, NK Omladinac Čaglin počastio je sve sudionike finala zajedničkom večerom.

 

SLAVONIJA – BSK 7:1

Strijelci: 1:0 M. Peharda(22), 1:1 Jakovljević (40), 2:1 I. Antunović (47), 3:1 Šipura (58), 4:1 M. Peharda (68), 5:1 K. Antunović (70), 6:1 I. Antunović (79), 7:1 M. Peharda (90)

Igrač utakmice: Ivan Antunović

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 738 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 20 Kolovoz 2020 14:19