Četvrtak, 23 Srpanj 2020 14:05

U Bukovlju održan plenum klubova 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

BUKOVLJE - Plenum klubova 3. Hrvatske nogometne lige - Istok održan je danas u Bukovlju. Na sastanku su se pojavili predstavnici svih 18 klubova koji će u novoj sezoni igrati u tom natjecanju, a požešku Slavoniju predstavljali su predsjednik Igor Krizmanić i dopredsjednik Anto Brkić. 

Predsjednik NS Osječko baranjske županije Ante Vučemilović-Šimunović izvjestio je o odlukama IO HNS-a kojima je i definitivno potvrđeno da je budućnost hrvatskog nogometa u periodu od 6 godina – tri jedinstvene lige, pa će tako 1. HNL i dalje brojati 10 klubova, 2. HNL će imati 12, a jedinstvena 3. HNL u kojoj će biti i druge momčadi prvoligaša 16 klubova.

Isto tako poznata je dinamika smanjivanja liga, sljedeće sezone iz 2. lige ispadaju tri kluba, dok ulazi samo jedan od 5 trećeligaških prvaka koji će proći kroz kvalifikacije. U sezoni nakon toga, iz 2. HNL ispada 5 klubova uključujući druge momčadi prvoligaša, a ponovno ulazi samo jedan.

Što se 3. HNL Istok tiče, ona se već u sljedećoj sezoni vraća na 16 klubova što znači da će ispasti minimalno 3 kluba ako nitko od slavonskih drugoligaša ne ispadne, a prvak izbori plasman u 2. HNL, jer će prvaci obje MŽNL imati pravo ulaska u trećeligaško društvo. Što se tiče financijskog dijela dogovoreno je da će klubovi koji su platili kotizacije za proljetni dio prošle, neodigrane sezone, biti oslobođeni plaćanja kotizacija, odnosno isti će im biti priznat za jesenski dio nove sezone.

Kotizacija ostaje na iznosu od 5000kn, taksa glavnog suca je 450kn, pomoćnika po 300 a delegata 350kn. Manje ždrijebom, a više dogovorom klubova do kojeg je došlo kako bi susjedi igrali u različite dane domaće utakmice, stvoren je i raspored natjecanja, pa se u prvom prvenstvenom kolu sastaju: ČEPIN – ZRINSKI, BEDEM – VIHOR, BELIŠĆE – VUKOVAR, SLAVIJA – KUTJEVO, MARSONIA – SLAVONAC, GRANIČAR – SLAVONIJA, VUTEKS SLOGA – VALPOVKA, NAŠK – SLOGA i ĐAKOVO CROATIA – ORIOLIK.

Iako je svaka utakmica u startu vrlo zanimljiva jer smo znatiželjni kako će tko izgledati u novoj sezoni, posebno je zanimljivo da je novak u ligi i domaćin ovog plenuma Slavonac dobio sebi sasvim sigurno najzanimljivijeg protivnika, nije doslovno gradski derbi jer je Bukovlje samostalna općina, no lokalni definitivno je.

Potvrđen je i jučer objavljeni raspored, pa će se prvo kolo igrati 22/23. kolovoza. Ovu sezonu svoje domaće utakmice subotom će igrati Belišće, Slavija, Slavonija, Marsonia, Vuteks Sloga, Našk, Đakovo, Oriolik, Vihor, Zrinski, Valpovka, Sloga, Slavonac i Vukovar, dok će u nedjelju domaćini biti Kutjevo, Čepin, Bedem i Graničar.

Po završetku službenog dijela Plenuma, predsjednik Slavonca Tomislav Petrović pozdravio je okupljene, a Nogometni klub Slavonac je sve sudionike počastio večerom i ugodnim sportskim druženjem u prekrasnom Kulturnom domu u Bukovlju.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 540 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 20 Kolovoz 2020 14:17