Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2020 12:10

Nogometaši Slavonije u 1. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok pobijedili Graničar u Županji

ŽUPANJA - Nogometaši Slavonije u 1. kolu nove sezone 3. Hrvatske nogometne lige slavili su na gostovanju u Županji. Igrači trenera Dalibora Bognara na Spomen stadionu prve nogomete lopte pobijedili su domaći Graničar rezultatom 2:3 uz dva pogotka Ivana Antunovića i jednim golom Mateja Peharde. 

U ostalim rezultatima postignuti su sljedeći rezultati : Čepin - Zrinski 4-0, Belišće - Vukovar 2-0, Slavija - Kutjevo 1-0, Vuteks Sloga - Valpovka 2-2, Našk - Sloga NG 5-2, Đakovo Croatia - Oriolik 1-0, Bedem - Vihor 2-1. Marsonia - Slavonac (odgođeno). 

Drugo kolo igra se već u srijedu, 26. kolovoza u 17,30 sati, a Slavonija na svom Stadionu dočekuje Vuteks Slogu (Vukovar). U ostalim susretima sastaju se Zrinski - Oriolik, Sloga (NG) - Đakovo Croatia, Valpovka - NAŠK, Slavonac - Graničar, Vukovar 1991 - Slavija, Vihor - Belišće i Čepin - Bedem. Utakmica Kutjevo - Marsonia je odgođena jer su neki igrači Marsonie zaraženi koronavirusom ili su u samoizolaciji. 

 

GRANIČAR – SLAVONIJA 2:3

Sjajnu utakmicu odigrali su nogometaši Slavonije u Županji i potvrdili da su za novu sezonu svakako jedan od kandidata za sami vrh lige, posebnu potvrdu ispisao je Ivan Antunović koji je s dva pogotka istaknuo svoju kandidaturu u utrci za najboljeg strijelca lige. Počelo je dobro za Graničar, u završnici prvog dijela Slaven Pejčić prevario je Vasića za vodstvo domaćih s kojim se otišlo na odmor. U otvaranju nastavka Antunović show, u 47. izjednačenje, u 53. vodstvo Slavonije! U Župsnijskom kupu sjajnu formu je pokazivao i Matej Peharda, a potvrdio ju je i u Županji kada je pogodio za 1:3. Graničar je do kraja uspio preko Josipa Lotara smanjiti iz kaznenog udarca, no bodovi su zasluženo otišli u Požegu.

– Ma nema se što puno pričati, Slavonija je danas bila bolja momčad, u trećoj minuti je svima bilo jasno da ćemo teško do pobjede. Ivan Antunović je klasa za sebe, nismo ga mogli čuvati, vidi se da dečko vrijedi za više lige. Nisam nezadovljan pristupom ni našom igrom, jednostavno smo naletjeli na boljeg protivnika, iako ni jedan poraz nije dobar, bolje je kad se izgubi od boljeg nego kad se prospu bodovi protiv ekipa koje su kvalitetom lošije – riječi su Dražena Ilića, trenera Graničara.

– Na startu prvenstva odlična naša predstava, da ne kažem da smo svih 90 minuta bili bolji, ali dobrih 80 jesmo i zasluženo smo pobijedili. Kod 1:0 za domaćina imali smo par šansi koje nismo iskoristili, ali nismo gubili vjeru i u nastavku nam se vratilo. U srijedu nam dolazi Vuteks, naravno da želimo potvrditi ovu pobjedu bodovima na svom terenu iako respektiramo protivnika, a i svjesni smo da se svašta može dogoditi do tada, i danas smo bili bez tri igrača tako da smo i oprezni uoči te utakmice – izjavio je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

 

SLAVIJA – KUTJEVO 1:0

Još jednom se pleternički trećeligaš pokazao kao crna mačka za Kutjevo, još jednom je momčad Petra Čuljka ostala kratkih rukava protiv Karioka s Orljave. Nakon što je Slavija odlično otvorila utakmicu i zatresla mrežu u otvaranju, no iz zaleđa, Kutjevo je preuzelo inicijativu i u prvom poluvremenu stvorila 3-4 sjajne prilike, no Mislav Karlić je bio nesavladiv, bez konkurencije prvo ime utakmice. U dva navrata spašavao je jedan na jedan, nekoliko puta sjajno izlazio na rub kaznenog prostora i kupio lopte pred gostujućim napadačima i najzaslužniji je što u prvom dijelu nije bilo golova. U nastavku se Slavija bolje branila, ostao je Karlić bez pravog posla, a i na drugoj strani Leist nije pretjerano sudjelovao u igri sve do kada čudesno brani udarac Mikića koji je imao svo vrijeme i sav prostor svijeta za pogodak, ali Lesitov odbijanac pored kamene obrane Kutjeva dolazi do Benedikta Tokića koji nema problem spremiti je za pobjedu Plavih. U samoj završnici, kada su gosti svim silama krenuli naprijed, no bez prave prijetnje za domaća vrata, Slavija izlazi u kontru, Nemec ruši Mikića i dodatno pogoršava stvari za svoju momčad koja će u sljedećem kolu biti bez njega.

– Nakon početne inicijative malo smo se pogubili i u drugom dijelu prvog poluvremena Kutjevo nas je imalo, imali su tri odlične šanse, ali malo spretno, malo sretno smo sačuvali mrežu. U poluvremenu smo se malo presložili, vratio sam Blatančića u sredinu pa su on i danas stvarno odlični Jozić to odlično iskontrolirali i gosti nam praktično nisu napravili šansu u drugih 45 minuta. Čestitam svojim dečkima na vrhunskoj borbenosti, dali su sve za ovu pobjedu i na kraju im se vratilo. Gostima zahvaljujem na korektnoj partiji i želim puno uspjeha u narednim kolima – izjavio je Robert Dujić, trener Slavije.

– -Čvrsta utakmica po jako teškom sparnom vremenu. Domaćin je bolje otvorio susret što se tiče posjeda, ali smo mi promašili tri mrtve do poluvremena. U drugom djelu ravnopravna igra i bilo je jasno tko uspije postici pogodak taj će slaviti. Na našu žalost to su domaćini učinili i kaznili nas za promašaje. Čestitke domaćinu na pobjedi i sretno u nastavku prvenstva – komentar je Ante Budimira, kapetana Kutjeva.

Pročitano 900 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 26 Kolovoz 2020 13:02