Četvrtak, 27 Kolovoz 2020 09:04

Nogometaši Slavonije na svom terenu svladali Vuteks Slogu (Vukovar) u 2. kolu 3. HNL - Istok

POŽEGA - Mladi Jakov Janček i nezaustavljivi Matej Peharda bili su strijelci u drugoj pobjedi nogometaša Slavonije u novoj sezoni 3. HNL Istok, ovoga puta na svom terenu protiv Vuteks Sloge. Slavonija je s 2:0 bila bolja od Vuteksa na svom terenu i sa Čepinom je na vrhu prvenstvene ljestvice. Bila je Slavonija bolja upravo za ta dva pogotka. Goste je sjajnim pogotkom načeo mladi Jakov Janček koji je iz poluvoleja odapeo sa 20ak metara i bez odgovora ostavio inače odličnog Mislava Vukovića.

Početkom drugog dijela Vuteks je opasno priprijetio preko svog najboljeg igrača Njegoša Božovića čiji topovski udarac prolazi tik iznad grede. Na drugoj strani Solić pada, a sudac Plantosar svira pomalo upitan kazneni udarac, a Ivan Antunović gotovo u stilu Ramosa šalje loptu visoko preko gola. No, kazna ne stiže, Plavi su dodali gas, prilično stisnuli goste i u 81. minuti praktično osigurali pobjedu. Pogađate, strijelac je Matej Peharda koji je još jednom ljevicom pogodio i potvrdio fantastičnu golgetersku formu!

– Dobra utakmica za neutralne gledatelje, za mene osobno u Županji je bilo bolje. Ali s obzirom na dobrog, iznenađujuće dobrog protivnika, zadovoljan sam. U dva navrata smo imali priliku prelomiti utakmicu, promašili i penal i držali goste u igri, a dok je tako uvijek je opasno. Zadovoljan sam ulaskom u sezonu, dva teška protivnika i dvije čiste pobjede, ali ne smijemo se zavaravati, idemo se odmah spremati za teško gostovanje u Našicama – izjavio je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

– Čestitam Slavoniji na pobjedi i korektnoj igri. Mislim da nam je falilo koncentracije kao i precizan pas u tranziciji, a tim kao Slavonija takve greške brzo iskoristi. Imali su posjed i inicijativu veći dio utakmice dok smo mi svoje šanse prosuli. Ipak čestitam svojim igračima na želji, htijenju i borbi. Moramo se brzo oporaviti i okrenuti suboti – kazao nam je Saša Berarević, trener Vuteksa.

Požeški Plavi igraju u zaista odličnoj formi, čitava momčad funkcionira odlično i iz utakmice u utakmicu se teško odlučiti tko je igrač utakmice. Sigurno je i čitava momčad svjesna da odlično izgledaju na terenu, možda iz tog razloga dolazi ponekad do nestrpljivosti ako se ne dođe rano do prednosti. Tako je bilo i protiv Vuteksa, ali dobrim dijelom i zaslugom gostiju koji su se odlično branili i “nišanili” kontru preko Marića i Božovića, u 2 navrata u prvom poluvremenu milimetri su ih dijelili da izađu sami na Vasića, no Ivan Peharda i Alen Božić su se nekako snalazili u teškim situacijama.

Prvu opasnost domaći su složili u 14. minuti kada su lijepo izigrali goste, izbacili Ivana Antunovića u dobru situaciju, ali njegov dobar pokušaj sjajni Vuković skreće u korner. Nakon toga u matnoj situaciji je Matej Peharda, na povratnoj mu je sam bio Janček, no odlučio se na udarac iako mu je Vuković već izašao ususret i nova prigoda odlazi u nepovrat. U 39. minuti malo nogometne čarolije iz nogu mladog Jakova Jančeka, došla mu je lopta s desne strane, ne baš laka, suparnički igrač je čak i dobro izašao u blok, no fantazista Plavih odapinje i pogađa sami donji lijevi kut gostujućeg gola. Neobranjivo!

U nastavku puno otvorenija igra, gosti su krenuli po izjednačenje, Slavonija po drugi gol i odluku. Prva prijetnja dolazi od gostiju, otprilike na 18 metara od Vasića, dosta iskosa, Njegoš Božović dolazi do lopte između dva protivnika, lagano je namješta i topovski, iz koljena tuče prema gornjem desnom Vasićevom kutu, vratar Slavonije se baca, ali teško da bi to zaustavio da je lopta išla 30ak centimetara niže.

Sljedećih 15ak minuta redale su se kontre i rekontre, uvijek su se defanzivci na kraju nekako izvukli. U 74. minuti Josip Solić vuče jednu loptu po desnom boku, na samom rubu kaznenog prostora pada, a sudac pokazuje na kreč, dojam je pomalo da su i Solić i sudac bili laki na obaraču, no u krajnjem slučaju nije se pokazalo posebno bitnim s obzirom da je Ivan Anutunović poslao loptu visoko iznad gola i ostavio Vuteks u igri.

Bio je to znak da se gosti još više otvore, da krenu na sve ili ništa, a u takvim situacijama Slavonija je vraški opasna, posebice preko Mateja Peharde koji je ovaj put presudio Vukovarcima. U 81. minuti lijepo su Požežani izigrali obranu gostiju, Peharda je ponovno svojom ubojitom ljevicom bio neumoljiv i pogodio je s desetak metara za 2:0.

Nakon toga imali su domaći još dva odlična pokušaja, još jednom preko Peharde, te jednom preko mladog Šubare, jednom je čudesno spasio Vuković i skrenuo loptu u korner, a drugi put su milimetri dijelili Loptu od vratnice. U posljednjih 3-4 minute Vuteks je bio vrlo blizu golu u dva navrata, dva šuta s ruba kaznenog udarca ipak zahvaljujući Vasiću nisu završila u golu.

Slavonija je zasluženo slavila, odigrala je dobru utakmicu protiv vrlo dobrog protivnika koji se nije došao samo braniti, zasjela je na vrh ljestvice u tandemu s Čepinom, i jedne i druge čekaju teška gostovanja, u Belišću odnosno Našicama, pa ako netko i nakon toga bude maksimalan to će biti ozbiljno dobar ulazak u sezonu. Vuteks nakon dva kola ima jedan bod, no igrom je zaslužio više od toga i ako nastavi s ovakvim igrama jednostavno im se mora vraćati i na tabličnom učinku.

Narednog vikenda igrat će se utakmice 3. kola. Slavonija u subotu, 29. kolovoza s početkom u 17,30 sati gostuje u Našicama kod NAŠK-a. U isto vrijeme igrat će i Belišće - Čepin, Slavija - Vihor, Vuteks Sloga - Slavonac, Đakovo Croatia - Valpovka i Oriolik - Sloga (NG). U nedjelju, 30. kolovoza u 17,30 sati sastaju se Bedem - Zrinski i Graničar - Kutjevo. Utakmica Marsonia - Vukovar 1991 je odgođena.

Pred svojim navijačima Požežani će ponovno igrati u subotu, 05. rujna kada će s početkom u 17,00 sati ugostiti Đakovo Croatiu. 

 

SLAVONIJA – VUTEKS 2:0

Strijelci: 1:0 Janček (39), 2:0 M. Peharda (81)

Igrač utakmice: Jakov Janček

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 933 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 27 Kolovoz 2020 09:26