Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 11:36

Croatia (Mihaljevci) u 2. kolu 1. ŽNL poražena na gostovanju kod Sloge u Trenkovu

POŽEGA - Županijski prvoligaši odigrali su proteklog vikenda svih 7 utakmica 2. kola. U subotu, 29. kolovoza Dinamo je u Rajsavcu bio bolji od Graničara (Bučje) dok su ostali susreti odigrani u nedjelju, 30. kolovoza. Croatia (Mihaljevci) je poražena u susjedskom derbiju na gostovanju u Trenkovu od domaće Sloge rezultatom 4:2. 

U 3. kolu dvije utamice će se odigrati u subotu, a ostalih pet u nedjelju. U subotu, 05. rujna s početkom u 17,00 sati sastaju se Mladost - Graničar (Z), a u 17,30 sati Papuk - Omladinac. U nedjelju, 06. rujna s početkom u 17,00 sati sastaju se Croatia (M) - Graševina, Croatia (DO) - Sloga, Hrvatski dragovoljac - Dobrovac, Graničar (B) - BSK Buk i Sulkovci - Dinamo. 

 

DINAMO – GRANIČAR B. 2:1

Zanimljivu utakmicu na otvaranju 2. kola odigrali su Dinamo i Graničar. Gosti iz Bučja prvi su došli do prednosti, strijelac je bio Vinko Katić u 41. minuti utakmice. U nastavku na pogon dvostrukog strijelca Jakova Jakića Dinamo dolazi do preokreta i prve pobjede. Prvi pogodak Jakić je postigao 58. minuti iz kaznenog udarca, a drugi u 87. kada je njegova momčad bila s igračem manje.

– Prvo poluvreme po teškom vremenu gost ima posjed lopte i iz jednog udarca na gol vode 0:1. Drugo poluvreme ulazimo agresivnije i stvaramo par izglednih prilika od kojih smo dvije realizirali i zasluženo dolazimo do pobjede. Čestitke gostima na borbenosti, a mojim igračima želim poručiti da igraju i dalje nogomet kao danas u drugom poluvremenu – izjava je Ivice Blaškovića, trenera Dinama.

– Odigrali smo utakmicu po teškomi sparnom vremenu. Poveli smo pogotkom Katića da bi domaćin sa dva pogotka okrenuo utakmicu i zasluženo pobijedio. Utakmica za nas sa puno pehova i povreda ključnih igrača. Ne podcjenjujući domaćina ostaje žal da smo bili kompletniji da smo nešto mogli i osvojiti. Čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi a mojim dečkima glavu gore i okrećemo se idućoj utakmici – nakon utakmice je rekao Anto Obućina, trener Graničara.

 

GRAŠEVINA – MLADOST 7:1

U Vetovu se nakon 7 godina ponovno igrala 1. ŽNL; ovoga puta klubu je ime Graševina, a povratnička fešta zaslađena je uvjerljivom pobjedom nad Mladosti koja je i dalje na učinku od 4 boda u dvije sezone. Najzaslužniji za uvjerljvu pobjedu Graševine je Mirko Soldo koji je postigao hattrick, dok su po jedan pogodak postigli Filip Jakovljević, Branko Šaur, Josip Troha i predsjednik Dean Pavić, dok je autor gostujućeg gola Martin Blažević.

– Utakmica fer i korektna. Suci odlični, pobjeda zaslužena. Hvala mojim igračima što su ispoštovali sve što smo se dogovorili i pokazali da samo kao ekipa možemo biti bolji. Protivniku sretno dalje u prvenstvu. Žalim jedino zbog ozljeda dva moja igrača, jednog ozbiljno, te im ovom prilikom želim brz oporavak, nedostajat će nam – komentar je Ante Kozine, trenera Graševine.

 

GRANIČAR Z. – PAPUK 0:1

U Zagrađu je igran jedan od derbija 2. kola, Graničar je dočekao vrlo ambicioznu momčad Papuka i doživio drugi poraz u novoj sezoni, prvi domaći. Za njega je najzaslužniji mladi Mihael Matković-Grgić koji je poentirao u 14. minuti, a nakon još 15 morao napustiti igru zbog ozljede.

– Čestitke gostima na pobijedi, sretno im dalje u prvenstvu, bit će u vrhu lige. Želio bih izraziti svoje mišljenje da bi bilo dobro da ubuduće suci ne sude svojim općinskim klubovima – rekao nam je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

– Odlična utakmica sa obadvije strane. Moji dečki su ostavili srce na terenu, a na kraju je iskustvo odlučilo. Graničar je odlična ekipa, malo će bodova otići iz Zagrada, želim dečkima i Hrvoju puno sreće u nastavku prvenstva. Stvorili smo pravu klapu i to odlično funkcioniral želim oporavak Matkoviću koji je zabio za pobjedu. 1:0 je najslađa pobjeda, idemo se sada spremati za Čaglin – izjava je Dalibora Banovića, trenera Papuka.

 

OMLADINAC – SULKOVCI 7:1

U Čaglinu je Omladinac dočekao Sulkovce i priredio im pravu blamažu! Malo tko je očekivao ovakav rezultat nakon što su Sulkovci slavili, a Omladinac izgubio u prvom kolu. Sve je išlo od noge domaćima, odigrali su nadahnutu partiju i do nogu potukli Sulkovčane. Već do poluvremena je sve bilo jasno, Josip Obradović dva puta, Frane Batur, Vedran Demše i Tomislav Topalović po jednom osigurali su ostanak bodova u Čaglinu, a u nastavku su potop Sulkovaca zaključili Dalibor Bardač i Igor Bošnjak. Pogodak za goste pri kraju utakmice postigao je Luka Jovanović.

– Utakmicu otvaramo kako se poželjeti samo može, ulazimo čvršće, brže i bolje od gostiju. Poluvrijeme 5:0! U nastavku samo odradimo ono iz prvog poluvremena. Čestitam svojim dečkima na borbenosti, a gostima želim puno sreće u nastavku sezone – izjava je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

 

BSK – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 10:3

I u drugom pokušaju Bučani su odigrali za deset – pogodaka. Ovoga puta stradao je Hrvatski Dragovoljac, ali za utjehu im ostaje ipak činjenica da su tri puta pogađali mrežu najbolje momčadi lige. Josip Jakovljević postigao je četiri, Jonathan Baketarić 3, Matej Blašković 2 i David Jušić jedan, dok su za goste iz Drenovca pogađali Andrej Egner, Matej Babić i Matej Garić.

– Čestitam na fer i korektnoj utakmici ekipi iz Drenovca, danas smo imali dosta izostanaka i bilo je teško vrijeme, bez obzira na to mi smo igrali svoju igru i ostvarili odličan rezultat. Malo smo ljuti što smo primili tri gola koja nismo smjeli primiti, ali zadovoljni smo, okrećemo se dalje i idemo se pripremati za Bučje – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

– Za domaćina nemam riječi,sve pohvale, ekipa su koja je prerasla ovu ligu i koja je definitivno vrh, a mi ćemo nastojati tražit bodove u drugim utakmicama koje slijede. Svoje dečke mogu samo pohvalit za borbu i volju iskazanu na terenu, ali ipak bolji na kraju pobjedi – za Sportalo je rekao Željko Matijević, trener Dragovoljca.

 

DOBROVAC – CROATIA DO 1:0

Dobrovac je stigao do pobjede u pakračkom derbiju golom Sinše Poleta u 8. minuti drugog poluvremena. Prvi su to bodovi za momčad iz Dobrovca, dok će Obriježani svoje prve tražiti u narednim utakmicama.

– Po mojem viđenju ovo je bio jedan pravi derbi, ali derbi u smislu sa puno faulova, jako težak gledateljima za gledati. Imali smo svoje prilike u prvom poluvremenu koje nismo iskoristili, a nakon kojih primamo gol iz prekida. Čestitam domaćinima na pobjedi. Kraj utakmice je obilježen jednim ružnim faulom nad našim golmanom, nakon kojeg je odmah prebačen u bolnicu. Želimo mu brz oporavak i što raniji povratak na travnjak, te se nadamo što manjem broju ovakvih poteza koje nitko ne želi gledati na utakmicama. – izjava je Marka Giacomettija, trenera Croatije.

 

SLOGA – CROATIA M. 4:2

Susjedski derbi ponudio je zanimljiv nogomet, utakmicu sa 6 golova, preokretom i u konačnici slavljem domaće Sloge. Bolje su krenuli gosti, Božidar Banović prevario je Mitrovića i donio prednost aktualnom viceprvaku, no do odmora Sloga okreće stvari na svoj mlin, najprije je Luka Banović poravnao, a onda u svom oproštaju od dresa Sloge Marko Blašković i donio prednost Crno bijelima. U nastavku treći pogodak Sloge i svoj drugi postiže Luka Banović u 50. minuti, a deset minuta nakon toga Croatia se zahvaljujući Nikoli Vasiću vraća u igru. Točku na i stavio je Matej Šipura golom u 71. minuti.

– Iako smo po meni puno bolju utakmicu odigrali protiv Vetovčana prošle nedjelje kada smo nesretno ostali bez bodova danas smo uzeli sva 3 uz solidnu igru. Našim susjedima iz Mihaljevaca je nanesena velika sportska nepravda ovog ljeta, nije im dopušten ulazak u viši rang što su na zelenom terenu pošteno zaslužili. Normalno je da njihova motivacija više nije ista, ali želim im sreću u nastavku sezone kao i mom prijatelju Goranu Vrgoču koji ih s klupe uspješno vodi te sam siguran da će opet biti u samom vrhu ljestvice. Nama je danas falio Škoda, njima Kaurić, Šarić, Đ. Vasić…., kad je Croatia kompletna to je jedna druga priča. Za nas bi sigurno bila tada puno neugodnija. Čestitam svim mojim dečkima na borbi i pobjedi, a sada se okrećemo gostovanju u Donjoj Obriježi kod naših sportskih prijatelja iz tamošnje Croatie. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

– Zaslužena pobjeda domaćina, idemo dalje, okrećemo se novim iskušenjima – kazao je nakon dvoboja Goran Vrgoč, trener Croatije.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 556 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 11:54