Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 12:23

U 1. kolu 2. ŽNL Parasan pobijedio Eminovce, Lipa poražena na gostovanju kod Slavena u Gradcu

POŽEGA - Proteklog vikenda s natjecanjem su krenuli i požeško-slavonski drugoligaši, a premijerno kolo obilježeno je s četiri uvjerljive pobjede. BSK i Dinamo su uvjerljivo slavili u gostima, a Slaven i Parasan na domaćim terenima.

Dvostruki strijelac u pobjedi BSK-a na gostovanju u Prekopakri bio je iskusni Pero Vidović, a po jedan su zabili Ivan Gril i Matej Sikiđić. Rezultatom 4:0 slavio je i Dinamo na gostovanju u Ovčarama, za momčad iz Badljevine strijelci su bili Josip Tutić i Roberto Topalović u prvom, te Marko Subašić i Karlo Drkulec u drugom poluvremenu.

Pobjede sa po tri pogotka prednosti ostvarili su Parasan i Slaven. Za to je momčadi iz Golobrdaca bilo potrebno 5 golova protiv Eminovaca. Matej Ivanković i Josip Cvitić zabijali su za domaćina u prvom dijelu, u nastavku gosti smanjuju preko Roberta Zaočevića, a domaćin ponovno odlazi na +2 golom Daria Brkića. Nakon što je Patrik Poklavac u samo dvije minute skupio dva žuta kartona i ostavio Eminovce s igračem manje Mirko Bošnjak ipak postiže gol za goste i ponovno ih dovodi do samo gola zaostatka. No, Parasan do kraja koristi brojčanu nadmoć i golovima Nikole Franikića i Ante Abramovića odlazi do visokih 5:2.

Slaven je vrlo ambiciozno ušao u novu sezonu, no u prvom kolu se nisu proslavili iako su došli do uvjerljive pobjede. Uz puno grča i nervoze presudila je individualna kvaliteta Josipa Čolaka koji se dva puta odlično snašao u gužvi i matirao odličnog Pranjića. Konačni rezultat nakon lijepe akcije postavio je Emanuel Zeljko u završnici utakmice.

Utakmice 2. kola igraju se u nedjelju, 13. 09. s početkom  u 16,30 sati. Sastaju se Eminovci - Dinamo, Lipa - Ovčare, BSK - SlavenParasan - Slavonija.

 

Rezultati 1. kola:

Parasan – Eminovci 5:2

Slavonija – BSK 0:4

Slaven – Lipa 3:0

Ovčare – Dinamo 0:4

 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 598 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 12:54