Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 12:43

Croatia (Mihaljevci) uvjerljivo svladala Graševinu (Vetovo) u 3. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - U subotnjem dijelu 3. kola 1. ŽNL Požeško-slavonske odigrane su dvije utakmice, u Pavlovcima je gostovao Graničar iz Zagrađa, a u večernjem terminu u Velikoj Papuk je ugostio Omladinac.

PAPUK – OMLADINAC 0:0

Nakon odličnog starta u sezonu od Papuka se očekivala domaća pobjeda, no naletjeli su na tvrd orah, Omladinac se pokazao kao kvalitetna momčad i potvrdio da ono uvjerljivo slavlje protiv Sulkovaca nije niti malo slučajno. – Čestitam Čaglinu na zasluženoj bodu, moji dečki su mislili da će pobjeda doći sama od sebe. Odigrali smo kriminalnoj danas! Ne preostaje nam drugo nego se okrenuti sljedećoj utakmici i Rajsavcu – izjava je Dalibora Banovića, trenera Papuka. – Na idealnom travnjaku i uvijetima po stau smo došli to smo i ostvarili. Domaćin ima lagani posijed lopte gdje smo se mi obranili i stvorili dvije šanse a domaćin jednu. Čestitke mojim dečkima na borbi a domaćinu želim svu sreću u nastavku prvenstva – komentar je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

 

MLADOST – GRANIČAR 2:1

Posljednji put su nogometaši Mladosti prvenstveno slavlje imali prije gotovo godinu i pol dana, u svibnju 2019. na svom su terenu s 3:2 bili bolji od mihaljevačke Croatije. Konačno su našli novu mušteriju u društvu iz Zagrađa koje ima neočekivano loš start u novu sezonu. Junak dugo čekane pobjede bio je dvostruki strijelac Marin Nikolić koji je pobjednički pogodak postigao u 88 minuti, dok je jedini pogodak gostiju početkom drugog dijela postigao Ivan Jakovljević. – Nemam puno komentara, čestitam dečkima iz Pavlovaca na zasluženoj pobjedi – riječi su Hrvoja Ančurovskog, trenera Graničara.

 

U nedjelju je odigrano preostalih 5 susreta. Pobjede su ostvarile momčadi Croatie (M), Croatie (DO), Dobrovca, BSK Buka i Dinama (Rajsavac). U prva tri kola samo je jedna utakmica zavšila neodlučeno. 

 

CROATIA M. – GRAŠEVINA 4:1

Mihaljevčani su uvjerljivo slavili na svom terenu protiv do sada stopostotne Graševine. Povela je Croatia preko Marija Rudara, gosti poravnali preko Pavića, a onda pred odlazak na odmor novo vodstvo Vrgočevoj momčadi donosi Nikola Vasić. U samo dvije minute drugog dijela utakmica je zaključena, Rudar svojim drugim i Kavedžija prvim odvode Bijele do nedostižna tri pogotka prednosti. – Zahtjevna utakmica i zbog vremena i jako dobrog protivnika. Igrači su odradili sve dogovoreno i ja im čestitam. Ekipi Graševine želim svako dobro dalje i protiv njih se neće nitko naigrati – izjava je Gorana Vrgoča, trenera Croatije. – Čestitam dečkima iz Mihaljevaca na zasluženoj pobjedi – riječi su Ante Kozine, trenera Graševine.

 

CROATIA DO – SLOGA 3:2

Zanimljivu utakmicu odigrali su Croatia i Sloga. Domaćin je krenuo furiozno, Marošević i Giacometti su u uvodnih 15 minuta dva puta slali Mitrovića po loptu u mrežu, Luka Banović je s dva pogotka vratio Slogu u egal, a odluku o pobjedniku donio je Ivan Lenće 20 minuta prije kraja. – Domaćin je više želio pobjedu i to im se vratilo, a mi smo im uz to i obilato pomogli našim početničkim greškama kod golova. To ne umanjuje njihovu zasluženu pobjedu te im čestitam i želim sreću u nastavku sezone. Mi se okrećemo Hrvatskom dragovoljcu u našem Parku gdje ćemo tražiti nove bodove. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

 

H. DRAGOVOLJAC – DOBROVAC 0:1

Nakon slavlja u susjedskom derbiju protiv Croatije, Dobrovac je došao i do prve gostujuće pobjede. Slavili su u Drenovcu s minimalnih 1:0, a strijelac jedinog gola bio je kapetan Igor Šulc u 22. minuti. – Od brojnih šansi koje smo imali i promašili uvijek te slijedi kazna i to je taj gol gosta, jednostavno nije nas danas išlo uz veliko htjenje i volju za pobjedom. Čestitam Dobrovcu na pobijedi i fer utakmici – komentirao je Željko Matijević, trener Dragovoljca.

 

GRANIČAR B. – BSK 1:7

BSK nastavlja svoju potpunu dominaciju u 1. ŽNL, ovoga puta uvjerljivo su slavili na gostovanju u Bučju. Strijelci za Žute su bili Blašković, Podobnik, Jušić, Baketarić i Jakovljević, Roberto Marčinović je po jednom pogodio svoju i protivničku mrežu, a vlastitu je za konačnih 1:7 pogodio i domaći Đuro Berić. – Čestitke gostima na zasluženoj pobjedi, kvalitetniji su i to su pokazali. Čestitke i mojim dečkima, glavu gore i idemo se pripremi za iduću utakmicu – riječi su Ante Obućine, trenera Graničara. – Čestitao bi svojoj ekipi na zasluženoj pobjedi, malo smo nervozno ušli utakmicu ali kroz tri brza gola okrećemo sve na našu stranu, a kasnije postižemo još par lijepih golova gdje je naša publika mogla uživati. ,Zahvalio bi se našim Dederima koji su zaista došli u velikom broju i bodrili nas cijelu utakmicu – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

 

SULKOVCI – DINAMO 0:2

Sulkovčani su očito zapali u krizu na početku sezone, nakon slavlja u prvom kolu u sljedeća dva imaju gol razliku 1:9, s druge strane Dinamo se s dvije uzastopne pobjede domogao gornjeg dijela ljestvice. Strijelac oba gostujuća pogotka u drugom je poluvremenu bio Ivan Triska. – Zaslužena pobjeda gostiju koji su iskoristili naše dvije greške, bez obzira na inicijativu tijekom cijele utakmice mi smo bili bezopasni – rekao je nakon susreta trener domaćih Željko Mitrović. – Po teškom vremenu i s grubim domaćinom odnosimo bodove. Čestitam svojim dečkima na pobjedi gdje su sve odradili po dogovoru, a domaćinu želim sreću u nastavku prvenstva uz dodatak da nisu imali ovako suđenje ne bi završili utakmicu s dovoljnim brojem igrača u igri – mišljenje je trenera Dinama Ivice Blaškovića.

 

Utakmice 4. kola igraju se u nedjelju, 13. 09. s početkom u 16,30. Sastaju se : Graševina - Graničar (Z), Omladinac - Mladost, BSK Buk - Sulkovci, Dobrovac - Graničar (B), Sloga - Hrvatski dragovoljac i Croatia (M) - Croatia (DO). Dan prije, u subotu, 12. 09. u 16,30 sati igrat će Dinamo - Papuk.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 659 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 13:00