Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 13:03

Požega i Dinamo poraženi na gostovanjima u Pakracu i Gornjoj Vrbi u 3. kolu MŽNL

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 3. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Dinamo je poražen na gostovanju kod Omladinca u Gornjoj Vrbi dok je Požega poražena na gostovanju kod Hajduka u Pakracu. 

U 4. kolu u subotu, 12. 09. 2020. s početkom u 16,30 sati sastaju se Požega - Sikirevci i Lipik 1925 - Omladinac, a od 18,30 sati Slavonac - Jakšić. U nedjelju, 13. 09. 2020. u 16,30 sati igrat će Mladost - Dinamo, Tomislav - Svačić i Kaptol - Zadrugar, a od 18,30 sati Kuzmica - Hajduk. 

 

KUZMICA – MLADOST 1:4

Bila je to potpuno ravnopravna utakmica u prvom dijelu, čak uz minimalnu dominaciju Kuzmice, no u završnih 5 minuta gosti iz Sibinja su s dva pogotka Antuna Kladarića slomili otpor Papkove momčadi i praktično si osigurali slavlje. U nastavku je u glavnoj ulozi bio trener gostiju koji je najprije zabio za 0:3, a onda i u samoj završnici zaradio isključenje zbog dva žuta kartona. Osim njega za Mladost je u nastavku zabio i Matej Dubac, dok je počasni pogodak Kuzmice djelo Tomislava Banožića. – Čestitam gostima na pobjedi, a mi se okrećemo slijedećoj utakmici protiv Hajduka iz Pakraca – izjava je Ive Papka, trenera Kuzmice.

 

HAJDUK – POŽEGA 2:0

Hajduk je pred svojim gledateljima opravdao ulogu favorita i osvojio nove bodove i barem privremeno skočio na drugo mjesto MŽNL. Na terenu je Požega izgledala vrlo dobro, ali njen učinak i dalje ostaje na samo jednom bodu iz tri utakmice. Utakmicu je svojim golovima odlučio Alen Grafina, prvog je postigao u posljednjoj minuti prvog dijela, a drugi u 77. minuti. – Ono što je nabitnije je da smo pobjedili i osvojili 3 boda koja su nam bila vrlo važna. Znali smo da ne smijemo kiksati i to se je vidjelo na ekipi jer smo bili u grču zbog imperativa pobjede.Ali dobro smo na kraju òdreagirali i napravili ono što smo zacrtali. Čestitam svojim dečkima na dobroj igri i velikoj borbi. Na nama je sada da se dobro odmorimo i pripremimo za novu tekmu koja nas očekuje – rekao nam je trener Hajduka Tomislav Kužilek. – Čestitam svojoj ekipi na zalaganju i borbenosti a domaćinima na fer i korektnoj igri. Nakon dvije tri neiskorištene prilike primamo naivan gol u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Slična situacija i u nastavku utakmice te primamo iz kontre i drugi gol. Dolazi nam nova domaćinska utakmica koju moramo dobiti pod svaku cijenu – mišljenje je Tomislava Vukoje, trenera Požege.

 

JAKŠIĆ – TOMISLAV 2:2

Bio je Jakšić nadomak nove pobjede, no Tomislav se pokazao upornim i uspio je doći do prvog gostujućeg boda. Krenulo je odlično za Pažinovu momčad, kapetan Domagoj Kovačević postigao je dva gola, prvi u 16, a drugi iz kaznenog udarca u 37. minuti, no samo dvije minute kasnije jedanaesterac i za goste kojeg u 2:1 pretvara Leopold Marijanović koji je u igru ušao 4 minute ranije. U nastavku gosti dolaze do poravnanja i vrijednog boda golom Tomislava Čudine iz 85. minute. – Utakmica podjednakih ekipa, kako i sam rezultat na kraju pokazuje. Prvo poluvrijeme pripalo je nama pa mogu reći da mi je žao što nismo dali i treći gol. Drugo poluvrijeme ekipa Tomislava ulazi čvršće i to nas je iznenadilo, držali smo se opet po ko zna koji puta do zadnjih minuta kada primamo gol. Čestitam ekipi Tomislava na dobroj utakmici. Mi idemo dalje – komentar je Darija Pažina, trenera Jakšića. – Povratak u utakmicu nakon sto smo gubili 2:0 može karakterna i hrabra ekipa. Nakon individualnih pogrešaka primamo dva laka pogotka i sve što sam u tom trenutku želio je da preživimo do poluvremena. Ponovno već u prvom poluvremenu radimo dvije prisilne izmjene zbog ozljeda igrača a smanjujemo na 2:1 u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu dižemo ritam sa promjenom sustava igre i izjednačujemo preko najboljeg pojedinca susreta Čudine. Ako je statistika Cometa ispravna ovo je prvi bod Tomislava na gostovanjima u 2019.g i 2020.g. – rekao nam je trener gostiju Ivica Beraković.

 

SIKIREVCI – KAPTOL 4:2

Kaptol i dalje u svom stilu, napadački i s puno golova. Dvostruko više su ih primili nego li postigli na gostovanju u Sikirevcima. Na odmor je domaća momčad otišla s ogromnih 3:0 zahvaljujući golovima Kneževića koji je pogodio u prvom napadu, te dva puta Lekića. U nastavak bolje kreću gosti koji zahvaljujući Sadileku i mladom Bariću dolaze do 3:2, no 84. minuti domaćin iz najstrože kazne koju je u gol pretvorio Petrić potvrđuju pobjedu. – Nismo se ni snašli a oni su poveli zahvaljujući gospodinu Mamiću koji je pustio igru iako je lopta bila pola metra van igrališta. Neću komentirati ostale stvari, domaćinu svaka čast na dobroj igri i zasluženoj pobjedi, bili su bolji u prvom poluvremenu, mi smo se u nastavku pokušali vratiti, došli do 3:2 ali dalje nije išlo – izjava je Kreše Poletija, trenera Kaptola.

 

ZADRUGAR – SLAVONAC 4:1

Iako definitivno nisu bilo toliko bolji, nogometaši Zadrugara uvjerljivo su nadigrali goste iz Kapele. U samoj završnici prvog poluvremena mladi Kristijan Blažević donosi prednost Zadrugaru, a gosti poravnavaju u otvaranju nastavka golom Ivice Kovačevića. Nakon 6 minuta egala kapetan domaćih Tomislav Đurković ponovno donosi prednost Oprisavčanima čiju pobjedu u samo dvije minute pečatiraju Galovac i Kolesarić. – Danas odlična utakmica i šteta što nije bilo gledatelja. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv odličnog protivnika. Kod 1:1 utakmica je mogla otići na jednu i na drugu stranu. Otišla je na našu i mojim dečkima kapa do poda. Gostima sretno dalje. Suđenje je bilo dobro – rekao nam je Josip Lončarević, trener Zadrugara. – Što se tiče utakmice prvo poluvrijeme solidno i mi i domaćin imali par prilika nažalost u zadnjem napadu prvog poluvremena dobivamo gol. U svlačionici smo se presložili i krenuli dobro u drugo poluvrijeme izjednačili na 1:1. Imali smo još par prilika kao i domaćin nismo zabili i kako biva domaćin kažnjava naše greške i zasluženo pobjeđuje. Više su željeli pobjedu, a mi se okrećemo idućem kolu – komentar je Ive Babića, trenera Slavonca.

 

OMLADINAC- DINAMO 3:0

I Omladinac i Dinamo su nastavili svoje serije, domaćin pobjedničku, gost seriju poraza, i to redom uvjerljivih. Prvenstveni lider ponovno je odigrao jako dobru utakmicu i jedini ostao na maksimalnom učinku. Omladinac je goste načeo u 31. minuti golom Ivana Martića, a kada je u 4 minuti nastavka Josip Ravlić nastavio svoju golgetersku seriju bilo je jasno da bodovi ostaju u Vrbi. Priču je u 85. zaokružio Marko Mišković postavivši konačni rezultat. – Utakmica fer i korektna i mislim zaslužena naša pobjeda. Dinamo se pokazao kao dobra, čvrsta i organizirana ekipa – rekao je Ivan Pavković, trener Omladinca. – Nema se puno šta za reći kad izgubiš, znamo da moramo bolje i znamo da možemo bolje ali ne ide. Nadam se da ćemo što prije početi skupljati bodove. Čestitam domaćinima na pobjedi, dobra su ekipa i zasigurno će biti u samom vrhu – riječi su Krunoslava Podoljaka, trenera Dinama.

 

SVAČIĆ – LIPIK 4:2

Odličnu nogometnu predstavu prikazali su Svačić i Lipik, a na kraju su sretniji i spretniji bili domaći koji su tako povezali dvije pobjede. Najviše na tome mogu zahvaliti sjajnom Vladi Lasiću koji je postigao hattrick i bio daleko najbolji pojedinac utakmice. Osim njega, mrežu Lipika pogodio je i Josip Nižić, dok su za Kafkinu momčad precizni bili Bryan i Tin Podunavac. – Odličan ulazak u utakmicu i vodstvo 2:0 nakon toga pad u igri i gost se do poluvremena vraćaju na 2:2! Poslje toga na poluvremenu se dogovaramo i ponovo dobro ulazimo u utakmicu i rješavamo utakmicu na krilima Vlade Lasića! Gost odličan, konačno da netko dođe se nadigravati kod nas, želim im puno sreće, suđenje odlično – za Sportalo je rekao Mario Tadić, trener Svačića. – Obostrano otvorena utakmica, ne ulazimo na pravi način u utakmicu i primamo 2 rana gola, do poluvremena se konsolidirano, igramo vrlo dobro i izjednačavamo na 2:2. Drugo poluvrijeme primamo 2 pomalo nespretna gola. Čestitke domaćinu na pobijedi, mi smo odigrali dobru utakmicu i mislim da bod na našem kontu ne bi bio nezaslužen – kazao nam je Ognjen Kafka, trener Lipika.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 652 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 13:24