Ponedjeljak, 07 Rujan 2020 13:27

Slavonija u derbiju 4. kola 3. HNL - Istok na svom terenu svladala Đakovo Croatiu

POŽEGA - Nakon 90 minuta nadigravanja, nogometa sa praktično dva čvrsta starta nogometaši Slavonije i Đakova sigurno su zadovoljili gledatelje na požeškom stadionu, posebice domaće koji mogu biti zadovoljni i konačnim rezultatom.

Teško se bilo odlučiti komu dati epitet igrača utakmice, kada je na kraju to stoper pobjedničke momčadi jasno je da su i jedni i drugi odigrali dobro, da su obrane imale puno posla! Božić je zaista odigrao odličnu utakmicu, bio pravovremen, uvijek dobro postavljen i miran u reakcijama.

Krenuli su gosti fantastično, po najljepšim Bušićevim željama. Tek što se krenulo Ivić je sjajno prošao po desnom boku, ušao u kazneni prostor i onda oštrom prizemnom loptom u sredini pronašao Dogana koji sprema loptu u mrežu. Na prvi odgovor Slavonije čekalo se do 12. minute, no Antunović iz dobre pozicije puca pored gola.

U 20. minuti krasna akcija domaćih za poravnanje. Krenula je od Marčetića, a ključne stvari odradili su Ivan Antunović i Matej Peharda. Prvi je majstorski skrenuo loptu Pehardi u prostor, ovaj je bio brži od obrane gostiju i prekrasno vratio za Šipuru koji je imao lak zadatak gurnuti loptu u mrežu sa 4-5 metara bez igrača na leđima. Do poluvremena su najprije gosti nakon uigrane akcije iz prekida pogodili gredu, bio je Vasić blizu, ali da je išla lopta 4-5 centimetara niže teško da bi je zaustavio, a onda su i domaći nakon pokušaja Šipure s desetak metara uzdrmali vratnicu.

U međuvremenu je na svakoj strani bilo po nekoliko obećavajućih pa i opasnih situacija. Nakon potpuno ravnopravnog prvog dijela u kojem je remi bio jedini pošten rezultat, u nastavku potpuno drugačija utakmica, više ništa nije bilo ravnopravno. Slavonija je krenula uraganski, gosti nisu imali ni izleta na protivničku polovinu punih 25 minuta, sijevalo je na sve strane, Đakovo s spašavalo na sve moguće načine, gol je visio u zraku sve do 68. minute kada Janček gura loptu u prostor Antunoviću koji konačno izlazi kao pobjednik u dvoboju sa sjajnim Nevistićem i seli prednost na stranu Požežana.

Bio je to znak za buđenje gostima, više nisu imali što braniti pa kreću i oni igrati kao u prvom dijelu, nakon nekoliko minuta preuzeli su inicijativu, a onda dobili poklon bon od Gomerčića koji radi ona spomenuta dva čvršća starta i zarađuje dva žuta kartona u samo 10 minuta pa od 75. gosti imaju igrača više. Bio je to do kraja veliki pritisak Đakova, ne baš intenziteta kao onaj period kada je Slavonija dominirala, ali svakako je domaćin bio opasno stjeran u svoj kazneni prostor. Opasnosti su dolazile uglavnom nakon prekida, a iz jednog su gosti ponovno uzdrmali gredu Vasićevog gola.

Žestoko su gosti protestirali u 82. minuti tražeći kazneni udarac nakon jednog troboja dva domaća i jednog gostujućeg igrača, no sudac je odmahnuo, pa zatim i podijelio karton zbog prigovora. Božić i društvo su do kraja sačuvali svoju mrežu, upisali i drugu domaću pobjedu i zasjeli  na vrh ljestvice zajedno s Čepinom. 

Ne tako davno znala je igra Slavonije biti negledljiva, no ove sezone Bognarova ekipa zaista igra atraktivan nogomet, kada se još namjeri na jednako takvog protivnika doista se isplati doći na stadion. Đakovčani su naravno nezadovoljni rezultatom, ali igrom svakako mogu biti zadovoljni, definitivno se vidi trenerski rukopis Hrvoja Bušića, momčad ima plan što i kako raditi na terenu, ali su naletjeli na rastrčanu i razigranu Slavoniju čiji ritam u onih 25 minuta nastavka ni mnogi prvoligaši ne bi lako izdržali, ono je izgledalo “Klopovski”, obrana na centru, a napadači i veznjaci u luđačkom presingu čim se lopta izgubi.

Bit će Đakovo vrlo visoko ove sezone, a Slavonija trenutno izgleda kao vrlo ozbiljan kandidat i za sami vrh, za borbu za naslov prvaka!

– Kako sam i najavljivao, dvije odlične momčadi odigrale su jako dobru utakmicu danas u Požegi. Mislim da je 20-25 minuta drugog poluvremena možda i najbolja igra Slavonije od kada sam ja trener, stvorili smo tu 4-5 odličnih šansi ali nismo zabijali. Kad smo konačno poveli neopreznost Gomerčića vratila je Đakovo u igru, imam dojam da se to nije dogodilo da bi i uvjerljivije pobjedili, ali moram reći i da mi to sad nije uopće bitno, čestitam mojim dečkima na sjajnoj igri – riječi su Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

– Ukupno gledano jedna čudna utakmica. Otvorili smo je izvanredno, a do zadnjih 15ak minuta prvog poluvremena izgledali vrlo korektno. U drugom poluvremenu nismo radili ono što smo se dogovorili, Slavonija nas je jako stisnula, kad pogledamo golove dobili smo ih iz onoga što smo pričali da im ne smijemo dati, a to je dubina. Nakon primljenog gola dobro smo reagirali, pokazali smo karakter, izborili drugi žuti i nakon toga korektno igrali, ali moram reći i da smo imali nekoliko igrača koji nisu bili na zadovoljavajućoj razini. Vjerujem da su svi primjetili da nikada ne komentiram ništa vezano za suđenje, ali moram ovaj put reći da smo oštećeni za kazneni udarac kod 2:1 vodstva Slavonije, dok je inače suđenje bilo dobro. Mojim igračima ću ovim putem reći da moraju moraju i dobiti i dati batina ako se žele sa ovakvih gostovanja vraćati s bodovima, moramo biti puno agresivniji i odlučniji. Naravno, čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi – za Sportalo je rekao Hrvoje Bušić.

Nekompletno 5. kolo igrat će se u srijedu, 09. rujna s početkom u 17,00 sati jer klubovi koji taj dan igraju pretkolo Kupa Hrvatske će svoje utakmice 5. kola odigrati u srijedu, 16. rujna. Slavonija u srijedu, 09. rujna s početkom u 16,00 sati u Županji kod Graničara igra pretkolo Kupa, a susret 5. kola u Oriovcu kod Oriolika odigrat će u srijedu. 16. rujna s početkom u 17,00 sati. Između toga Požežane očekuje i susret 6. kola kada će u subotu, 12. rujna s početkom u 17,00 sati u Požegi gostovati Sloga (NG). 

Pročitano 539 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Rujan 2020 09:25