Ponedjeljak, 14 Rujan 2020 09:00

Nogometaši Croatie u 4. kolu 1. ŽNL na svom terenu svladali Croatiu (Donja Obrijež)

POŽEGA - Nogometaši Dinama i Papuka u subotu su odigrali prvu utakmicu 4. kola Požeško slavonske 1. ŽNL u kojem je odgođen susret Omladinca i Mladosti.

 

DINAMO – PAPUK 2:3

Umalo su nogometaši Papuka od gotovog napravili veresiju, nakon 3:0 Dinamo je došao do gola zaostatka ali u konačnici ipak sva tri boda odlaze u Veliku. U završnim minutama prvog dijela Antonio Šilhan i Dino Banović donijeli su dva pogotka prednosti gostima, kada je u otvaranju drugog dijela Željko Parobek zabio za 3:0 činilo se da Dinamu slijedi potop, no do kraja su preokrenuli stvari u svoju korist, golovima Jakova Jakića i Ivana Triske vratili se na gol zaostatka, no to je bilo sve što su uspjeli.

– Dobra utakmica moje ekipe i opet kod 3:0 mali pad i ne postojeći penal za domaćina. Čestitke mojoj ekipi a Rajsavcu sretno dalje. Mi se okrećemo najboljoj ekipi lige, ali nećemo se predati, to je Najlakša utakmica jer tu nismo favoriti – riječi su Dalibora Banovića, trenera Papuka.

 

Svi preostali susreti 4. kola Požeško slavonske odigrani su u nedjelju, 13. rujna. 

 

GRAŠEVINA – GRANIČAR Z. 1:2

Iako svi poznavatelji nogometa znaju da u svlačionici Graničara stanuje vrlo dobra momčad, slavlje u Vetovu nakon vrlo lošeg starta ipak je pomalo iznenađujuće. Povela je Graševina nakon pola sata igre golom Filipa Jakobovića iz slobodnog udarca, no u nastavku vrlo rano domaćin ostaje s igračem manje što gosti koriste i golovima Adama Srdarevića i Ivana Jakovljevića dolaze do preokreta i prvih ovosezonskih bodova.

– Napokon 3 boda nosimo kući, nakon što smo opet primili 1. gol onda smo tek počeli igrati. Moji dečki su ostavili muda na terenu i na tome im skidam kapu, napokon smo skupili glave i odigrali muški. Domaćinima sretno dalje u prvenstvu – rekao nam je trener Graničara Hrvoje Ančurovski.

 

BSK – SULKOVCI 8:0

Ništa novo na Hrvatskinji, domaćin se poigrava s protivnicima i redom nije pitanje hoće li, nego s koliko će pobjediti tko god došao na megdan aktualnim prvacima. Ovoga puta su briljirala dva najbolja igrača lige, Valentino Podobnik zabio je tri, a Josip Jakovljević četiri, dok je priču zaokružio Jure Bošnjak.

– Čestitam ekipi Sulkovaca na fer i korektnoj utakmici, a svojoj ekipi na zasluženoj pobjedi – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

 

DOBROVAC – GRANIČAR B. 1:0

Dobrovac ove sezone izgleda onako kako smo ga zamišljali u prošloj kada je definitvino podbacio. Današnjim minimalnim slavljem u zadnjim sekundama utakmice došli su do 9 bodova i definitivno su pozitivno iznenadili. Već osvojen bod gostima iz Bučja “oteo” je Matija Januš u 90. minuti utakmice.

– Došli smo po bod i imali smo ga na dohvat ruke. Primamo gol u zadnjoj minuti i gubimo utakmicu. Ostaje žal što nismo iskoristili svoje dvije odlične prilike za postizanje pogotka. Domaćinu čestitke na pobjedi a mi se okrećemo nedjeljnjoj utakmici i nadamo se da ćemo biti uspješniji – izjavio je Anto Obućina, trener Graničara.

 

SLOGA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:6

Hrvatski Dragovoljac odigrao je najbolju partiju u zadnjih nekoliko sezona, potpuno nadigrao momčad Jurice Bešlića i ostvario vrlo uvjerljivu pobjedu! Završnih 20 minuta prvog poluvremana bilo je kobno za Slogu, tada su gost trpali kao na tekućoj vrpci, strijelci su bili imenjaci Garić i Babić, zatim Andrej Egner te za kraj mučnih 45 minuta za domaće navijače Goran Katić. U nastavku iz kaznenog udarca zabija Krunoslav Asančaić te po drugi puta Matej Garić za konačnih 0:6!

– Čestitke gostima iz Drenovca! Više nego zaslužena njihova pobjeda. Mi smo stvarno zakazali danas. I u protekle tri tekme smo griješili u obrani ali smo bar bili opasni prema naprijed. Danas smo bili potpuno sterilni. Okrećemo se sad gostovanju u Bučju, tamo ćemo tražiti iskupljenje, a ovaj debakl moramo što prije zaboraviti. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

– Poslije prošlog kola evo i nama se otvorilo, odigrali smo utakmicu odlično, vratila su mi se dva igrača, kapetan Petar Baketarić i Danijel Dražetić ključne karike u ekipi, normalno uz ostale sve igrače Hrvatskog Dragovoljca koje bih pohvalio i zahvalio im se današnjem zalaganju. Ponajbolji igrač Dragovoljca Matej Garić. A domaćinu bih se zahvalio na fer utakmici i gostoprimstvu – izjavio je trener Dragovoljca Željko Matijević.

 

CROATIA M. – CROATIA DO. 5:2

Mihaljevčani su na svom terenu na kraju uvjerljivo slavili protiv imenjaka iz Donje Obriježi, ali nije to baš bilo lako kako se čini iz konačnog rezultata. Poveli su domaći iz kaznenog udarca golom Dine Dragičevića, pa su gosti ostali s igračem manje nakon čega domaći do poluvremena dolaze do 3:0 golovima Nikole Vasića i vratara Ante Šetke koji je realizirao drugi kazneni udarac. Nakon toga najstroža kazna i na drugoj strani, smanjuje Kristijan Marošević, a kada je u 79. minuti Patrik Sabo i drugi put pogodio za Mihaljevčane probudila se nada kod gostiju da mogu do čuda, ali ipak nisu uspjeli, domaćin do kraja još dva puta zabija preko Marija Rudara i Lovre Zeljka i odlazi do velikih 5:2.

– A šta reći, odrađena utakmica. Čestitke svim sudionicima današnje utakmice, idemo dalje – poručio je Goran Vrgoč, trener domaćina.

– Možemo samo reći da smo sretni što su završena ova četiri uvodna kola pošto već drugu sezonu zaredom na samom startu imamo tri teška gostovanja kod favorita uz jednu domaću utakmicu. Slijede nam sad dvije utakmice na našem terenu gdje očekujemo nove bodove. Što se današnje utakmice tiče, čestitam domaćinima na pobjedi i na vrlo korektnoj igri, dok za suđenje nemam komentara, mislim da je svima u koristi da se nakon same utakmice ne priča o suđenju nego o odigranom – izjavio je Marko Giacometti, trener gostiju.

 

U 5. kolu, u subotu, 19. 09. 2020. s početkom u 16,30 sastaju se Mladost - Dinamo dok će od 17,30 sati igrati Papuk - BSK Buk.

U nedjelju, 20. 09. 2020. s početkom u 16,30 sati igrat će Croatia (DO) - Graševina, Hrvatski dragovoljac - Croatia (M), Graničar (B) - Sloga, Sulkovci - Dobrovac i Graničar (Z) - Omladinac. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 555 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Rujan 2020 09:10