Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 14 Rujan 2020 09:13

U 4. kolu Međužupanijske nogometne lige Dinamo (V) pobijedio Mladost u Sibinju, Požega poražena na svom terenu od Sikirevaca

POŽEGA/SLAVONSKI BROD - U subotu, 12. 09. 2020. su odigrane četiri utakmice četvrtog kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega, što se vrha ljestvice tiče ništa nova, ni Lipik nije mogao ništa Omladincu, a kolo će sigurno obilježiti nevjerojatnih pola sata u Kuzmici u kojima je palo čak 6 golova!

 

LIPIK – OMLADINAC 2:6

Pavkovićeva momčad je slavila i na trećem gostovanju ove sezone i još jednom potvrdila da je kvalitetom korak ispred svih. Već do poluvremena je sve bilo jasno, gosti iz Vrbe imali su tri pogotka prednosti pa je bilo samo pitanje s koliko će golova viška završiti utakmicu. Za goste su zabijali Ivan Martić, Slaven Barišić, Dario Radić, Antonio Jurević i dva puta stroj za golove Josip Ravlić. Domaći poraz na kraju je s dva posljednja gola na utakmici ublažio Ivan Kaurin.

– Opet loše ulazimo u utakmicu i primamo dva gola kakva nebi smijeli, na to dolazi crveni karton našeg igrača i utakmica postaje jednosmjeran. Omladinac je vrlo kvalitetna ekipa koja kažnjava sve greške i zasluženo su na vrhu. Utakmica je bila vrlo korektna, kao i gosti. Mi smo svjesni situacije, i ne shvaćamo ovaj poraz kao tragediju. Ovu sezonu smo ušli sa mladom, neiskusnom i bitno izmjenjenom momčadi u odnosu na prošlu sezonu što uz izrazito težak raspored na početku sezone u rezultira relativno tankim bodovnim kontom. Vjerujem da ćemo se kroz naredno vrijeme konsolidirati i ući u mirnije vode – izjavio je Ognjen Kafka, trener Lipika.

– Odigrali smo dobru utakmicu i kod rezultata 3:0 Lipik je ostao s igračem manje, a mi smo rutinski utakmicu priveli kraju. Čestitke Lipiku na fer i korektnoj igri – za Sportalo je rekao Ivan Pavković, trener Omladinca.

 

SLAVONAC – JAKŠIĆ 6:0

Društvo iz Kapele ozbiljno je shvatilo Jakšić, odigralo punim gasom svih 90 minuta i došlo do svoje rekordne pobjede u debitantskoj sezoni u MŽNL. Goste je načeo Ivan Ivanagić, a seriju su nastavili Ivan Dujmović, Danijel Bungić, Matej Vlaović, kapetan Bojan Bokan, a zaključio ju je Gabrijel Didović.

– Jedna odlična utakmica gdje smo dominirali od prve minute gdje je moja ekipa nadigrala korektne goste u svim segmentima nogometne igre. Bili smo raspoloženi i dobri i ako tako radiš uvijek te i nagradi. Ekipi Jakšića želim sve najbolje a svojima dečkima čestitke na jednoj odličnoj utakmici – komentar je Ive Babića, trenera Slavonca.

– A što reći nakon rezultata 6:0. Dobro je da sam se ošišao jer sutra nebi bilo što za šišati. Moram čestitati ekipi Slavonca koji su korektno odradili svoj posao. A moj dečki trebaju razmisliti što žele – poruka je Daria Pažina, trenera Jakšića.

 

POŽEGA – SIKIREVCI 1:2

Požegu definitivno neće rezultat, iako im igra uopće nije izgledala loše i Sikirevci su se osladili bodovima na Rekreaciji. Sredinom prvog poluvremena Sikirevci su došli do prednosti golom Ivana Dominkovića, u nastavku ju je poduplao Matej Knežević, a jedini gol Požege djelo je Mislava Včelika deset minuta prije kraja

. – Na našu žalost i ovu smo utakmicu poklonili gostima golove, a svoje prilike, kojih je bilo, ne uspijevamo iskoristiti. Smatram da nas do sada nitko nije nadigrao niti natrčao, ali naš bodovni saldo sve govori. Čestitke protivniku na pobjedi, a nama preostaje trenirati i nadati se da će nam se već negdje otvoriti – riječi su Tomislava Vukoje, trenera Požege.

 

KUZMICA – HAJDUK 3:4

U večernjem terminu na kuzmičkoj “Areni svjetlosti” snage su odmjerili Kuzmica i pakrački Hajduk, domaćin do sada bez pobjede, gost bez poraza. A nakon ovih 90 minuta i jedni i drugi su zaslužili po tri boda, no kako se ipak dijele samo tri, svi su otišli u Pakrac. Uvodnih 30 minuta bilo je najbolje od MŽNL ove sezone, a i u nastavku sezone bit će teško to nadmašiti. Domaćin je poveo preko Fabria Novaka, no gosti brzo rade preokret golom Željka Banožića i autogolom Benjamina Banožića, a onda Boris Prohaska postiže dva pogotka i Pakračani odlaze na uvjerljivih 4:1. Samo minutu nakon gola Prohaske, za domaće pogađa Mislav Brnčić za 2:4, rezultat koji je bio aktualan na poluvremenu. U 66. minuti Mislav postiže i svoj drugi pogodak i potpuno vraća neizvjesnost u utakmicu, a do kraja je Kuzmica zapucala nekoliko dobrih prigoda, a onda u posljednjih 5 minuta ostala s igračem manje i olakšala zadnje minute Kafkinoj momčadi.

– Uzbudljiva utakmica od početka do kraja. Od 1:0 smo preokrenuli na 4:1 da bi domaćin smanjio rezultat do poluvremena. Znali smo da u drugo poluvrijeme moramo dobro ući jer nam neće biti lako. Tako je na kraju i bilo. Domaći su došli na gol zaostatka ali smo do kraja ostali koncentrirani i uzeli sva 3 boda. Svojim dečkima čestitam na pobjedi koju su zaslužili, a domaćinu na fer i korektnoj igri – kazao je trener Hajduka Tomislav Kužilek.

 

U nedjeljnom dijelu Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega igrana su tri dvoboja, u Kaptolu je gostovao Zadrugar, u Sibinju Dinamo, a u Donjim Andrijevcima Svačić.

 

MLADOST – DINAMO 2:5

Predobra su Vidovčani momčad da bi olako gubili sve redom, pokazali su to danas i salvili u Sibinju uz nadahnutu partiju Tomislava Žuljevića. Igrač koji redovito stvara razliku u 3. HNL, jednostavno i u MŽNL mora doći do izražaja! Tokom posljednjih dana u Vidovce je još stiglo još jedno pojačanje trećeligaškog kalibra, Roberto Bognar, no on se nažalost već u današnjoj utakmici ozljedio, slično kao i nedavno njegov mlađi brat Dino “pokidao” je koljeno. Počelo je dobro za Mladost, u 11. minuti prednost joj je donio Antun Kladarić, no ona je bila aktualna samo 2 minute dok Žuljević nije prvi put prevario Brkića. Do poluvremena gosti su preokrenuli golom mladog Krešimira Jakoubeka, a u nastavku Žuljević podiže na 3:1 s bijele točke. Anto Gavran je iz iste pozicije smanjio na 2:3, a onda Žuljević i Mateo Janjić varaju Lazarića za konačnih 5:2 i prvu pobjedu Dinama u MŽNL.

– Naša današnja izvedba je bila ispod svake razine i totalna suprotnost u odnosu na prethodnu utakmicu. Unatoč izostanku nekoliko standardnih igrača nismo si smjeli dopustiti ovakvu blamažu. Nismo ispoštovali osnovne nogometne principe i radili smo početničke greške što su gosti iskoristili i čestitam im na tome. Sad nam ne preostaje ništa drugo nego izvući pouke iz ove utakmice i nastaviti dalje s radom – rekao je trener Mladosti Miroslav Stefanović.

– Bili smo puno bolji i opasniji svih 90 minuta. Žao mi je samo teške ozljede našeg igrača. Domaćinu hvala na fer i korektnoj utakmici – izjavio je trener Dinama Krunoslav Podoljak.

 

TOMISLAV – SVAČIĆ 1:1

Ivica Beraković radi odličan posao u Andrijevcima, zaredao je s pozitivnim rezultatima, iako pobjed nema, pa čak i protiv momčadi koje pretendiraju boriti se za naslov prvaka. U prvom poluvremenu otvorena igra na obje strane, s nekoliko poluprilika od kojih gostujuća momčad uspijeva realizirati svoju iz slobodnog udarca u 35 minuti susreta preko Tomislava Kljajića. U drugom poluvremenu nekoliko izglednih prilika na obje strane, ali bez konkretne završnice. Gostujuća momčad kontrolira igru većim dijelom poluvremena i ima loptu u svom posjedu, ali na kraju susreta u 90 minuti susreta, domaća momčad dolazi do izjednačenja zgoditkom iz kaznenom udarca kojeg je u bod pretvorio Leopold Marijanović

– Treća utakmica u nizu bez poraza ali i bez pobjede. Svačić je s razlogom jedan od pretedenata na prvo mjesto. U prvom dijelu po jedna prigoda za svaku ekipu s time da su gosti zabili iz slobodnog udarca a mi pogađamo obje stative. Drugo poluvrijeme potpuna dominacija gosta uz puno prigoda koje naš vratar sve brani a izjednačenje stiže pred kraj sa 11 metara. Na kraju najmlađi igrač na terenu Bede promašuju nemoguće u 90+ što bi ipal bilo ne zasluzeno. Čestitke mojoj ekipi jer su iako desetkovani ozljedama i kartonima skupili glave i zapeli sa 200% a samo oni znaju kako im je bilo teško danas – kazao nam je Ivica Beraković, trener Tomislava.

– Čestitam domaćinu na fer igri, a sve ostalo što se dešavalo za vrijeme utakmice, a posebno u 90-im minutama nemam komentar pogotovo za glavnog sudca. On je zalutao u sport i žao mi je što sam uopće u sportu kraj takvih nebitnih likova! Odustati ću od svega jer oni ne shvaćaju sta znači trenirati cijeli tjedan a onda dođe on i ubije svaku volju za treningom i sportom! Čestitam još jednom glavnom sudcu – poruka je Maria Tadića, trenera Svačića.

 

KAPTOL – ZADRUGAR 1:2

Pet posljednjih mjesta na ljestvici MŽNL rezervirano je za klubove iz Požeško slavonske županije, pa ako se to tako pogleda ne čudi slavlje Zadrugara u Kaptolu, ovim bodovima Lončarevićeva momčad popela se na drugo mjesto i puše za vratom društvu iz Gornje Vrbe. Iznimno raspoloženi Tomislav Galovac nastavio je svoju seriju i u Kaptolu i nakon točno pola sata igre donio prednost Zadrugaru. Poravnanje Kaptola stiglo je nakon 15ak minuta igre u nastavku a donio ga je Matej Romštein, da bi 15 minuta prije kraja pobjedu gostima iz Oprisavaca donio Denis Kljajić.

– Prije svega čestitke gostima na zasluženoj pobjedi, došli su ovdje po bod, odigrali dobro i na kraju pobijedili. Mi moramo dobro razmisliti što i kako dalje, prije svega igrači moraju porazgovarati sami sa sobom i onda međusobno, ovo je bilo užasno. Ako netko misli da će pobijediti a da na uznoji gaće grdno se vara, pristup nam je bio jako loš i ovako više neće ići – riječi su Kreše Poletija, trenera Kaptola.

– Danas smo došli u Kaptol ne izgubiti što smo i ostvarili. Čestitam svojoj ekipi na bodovima, a domaćinu želim sreću dalje u prvenstvu. Suđenje je bilo solidno – komentar je Josipa Lončarevića, trenera Zadrugara.

 

U 5. kolu, u subotu, 19. rujna s početkom u 16,30 sati sastaju se Hajduk - Mladost i Jakšić - Kaptol dok će u nedjelju, 20. rujna u 16,30 sati igrati Sikirevci - Kuzmica, Zadrugar - Požega, Svačić - Slavonac, Omladinac - Tomislav i Dinamo - Lipik. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 603 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Rujan 2020 09:23