Četvrtak, 17 Rujan 2020 08:32

Slavonija poražena na gostovanju kod Oriolika u Oriovcu u zaostalom susretu 5. kola 3. HNL - Istok

ORIOVAC Slavonija nije uspjela protiv zahuktalog Oriolika koji se minimalnom pobjedom nad liderom ubacio u kvartet koji predvodi prvenstvenu kolonu. Bilo je to najgorih 45 minuta Slavonije ove sezone, a slobodno se taj period može i produžiti. I to prilično! Oriolik je majstorski iskoristio brojne greške gostiju, kada su nakon 10ak minuta shvatili da su gosti potpuno bezopasni krenuli su svom silinom prema naprijed i 15. minuti došli do vodstva.

Akcija je krenula od mladog Franje Bilića, na desnoj strani došla je do Gorana Jurića koji se lakoćom oslobodio čuvara, sjurio u kazneni prostor i povratnom loptom pronašao najboljeg pojedinca utakmice, Luku Đereka, a ovaj nije mogao zapucati priliku s 4-5 metara.

Do poluvremena su domaći imali još dvije sjajne prilike, no oba puta Batalo nakon odličnih poteza nije imao koncentracije bolje završiti napade pa se na poluvrijeme otišlo minimalnim vodstvom Oriolika. U drugom poluvremenu gosti su ipak digli razinu igre, ali i dalje to nije bilo niti blizu dosadašnjih igara. Nakon desetak minuta igre Ivan Antunović se s centra sam sjurio prema Zebi, ali je na kraju pucao točno u odlično postavljenog vratara domaćih. Bila je to i najbolja prilika gostiju, kada su se do kraja otvorili i pokušavali dugim loptama bio je to lak posao za domaću obranu, a sve skupa izgledalo je opasnije pred Vasićem nego pred Zebom jer je u nekoliko navrata sijevnula vrlo opasna domaća kontra.

Što se Slavonije tiče vrlo loša igra i zaključak da bez MatejaPeharde to nije ista momčad, a što se Oriolika tiče još jedna potvrda da dosadašnji rezultati nisu plod sreće nego kvalitete, borbe i sada zasigurno ogromnog samopouzdanja koje vlada u svlačionici.

– Oba protivnika odigrala su dobru utakmicu, no mislim da smo mi bili bolji, posebice u prvom poluvremenu. Kad se sve zbroji realan rezultat! Čestitam mojim igračima na dobroj igri i pobjedi, a gostima iz Požege sretno u sljedećim utakmicama – riječi su Milana Tomljenovića, trenera Oriolika.

– Užasno prvo i solidno drugo poluvrijeme. Ušli smo jako loše u utakmicu, Oriolik je to u prvom poluvremenu iskoristio i zasluženo došao do prednosti. U drugom smo se poluvremenu pokušali vaditi, ali kad se ovako uđe jako je teško protiv ovako borbenog protivnika preokrenuti. Ništa, čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi, kako nismo imali vremena za slavlje tako sada nemam za kukanje, Valpovka je pred vratima, idemo se spremati za novu utakmicu – kazao je nakon susreta Dalibor Bognar.

U srijedu, 16. rujna odigrana su još tri zaostala susreta 5. kola : Belišće - Zrinski 0:0, Graničar - Vihor 0:0 i Sloga (NG) - Valpovka 2:2. 

Nakon gostovanja u Oriovcu, Požežani u 7. kolu gostuju Valpovu kod Valpovke (subota, 19. 09. 2020. u 16,30 sati). U ostalim susretima 7. kola sastaju se Slavija - Zrinski, Marsonia - Belišće, Vuteks Sloga - Čepin, NAŠK - Vihor, Đakovo Croatia - Vukovar 1991, Oriolik - Kutjevo, Sloga (NG) - Slavonac i Graničar - Bedem. 

Nakon Valpova, u 8. kolu nogometaši Slavonije gostuju kod Zrinskog u Jurjevcu (subota, 26. 09. 2020. u 16,30 sati).

Pred svojim navijačima "Plavi s Orljave" igrat će ponovno tek u subotu, 03. 10. kada će u 16,00 sati ugostiti Slavonac (Bukovlje) u okviru 9. kola.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 518 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Rujan 2020 08:54