Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 12:31

Croatia (Mihaljevci) osvojila sva tri boda na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca u Drenovcu u 5. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 5. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Dvije utakmice odigrane su u subotu u Velikoj i Pavlovcima, a ostalih pet u nedjelju. Croatia (Mihaljevci) je osvojila sva tri boda na gostovanju u Drenovcu kod Hrvatskog dragovoljca.

U sljedećem, 6. kolu, u subotu, 26. 09. u 16,00 sati sastaju se Dinamo (R) - Graničar (Z) dok će u nedjelju, 27. 09. od 16,00 sati igrati Graševina - Omladinac, BSK Buk - Mladost, Dobrovac - Papuk, Sloga - Sulkovci, Croatia - Graničar (B) i Croatia (DO) - Hrvatski dragovoljac. 

 

PAPUK – BSK 1:3

Veličani su vrlo ambiciozno krenuli u novu sezonu, s nekoliko pojačanja i novim trenerom najavili su da se žele upustiti u borbu za naslov. Bučani s druge strane ne pričaju puno, ali kao i prošle sezone lakoćom ruše sve pred sobom, ali ipak gostovanje u Velikoj im je prvi pravi ispit. Najava se i pokazala točnom, Papuk je odlično parirao prvacima, zasigurno najbolje od svih dosadašnjih protvnika, ali ipak individualna kvaliteta je na stranu Bučana. Krenulo je vatreno, u 6. minuti Matej Blašković donio je prednost gostima, ali je ona nestala za samo dvije minute kada poravnanje Papuku donosi Željko Parobek. U 21. minuti novo vodstvo Bučana, autor pogotka je kapetan Tomislav Tvrdy, dok je u nastavku jedini strijelac Valentino Podobnik koji je osigurao nova tri boda svojoj momčadi.

– Čestitke prvo mojim dečkima na odličnoj utakmici i Buku na pobjedi. Bolji su za Dudu i Jakovljevića koji su klasa za više. Mi idemo radit i pripremati se za Dobrovac. Dobili smo dva gola iz prekida, a oni su se gadno namučili za tri boda i moram još jednom čestitati mojim dečkima – riječi su Dalibora Banovića, trenera Papuka.

– Čestitam svojoj ekipi na pobjedi i na pravoj muškoj utakmici, ekipa Papuka se pokazala kao tvrd orah i igrali su na rubu kartona cijelo vrijeme, mi smo odgovorili na pravi način i pobijedili, iako nije to bila baš neka naša bajna utakmica, ali tri boda su tu to je najbitnije. Ekipa Papuka ce sigurno biti u samom vrhu ljestvice – komentar je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

 

MLADOST – DINAMO 1:1

Pavlovčani su konačno skinuli “urok” i upisali prvu pobjedu, a danas su upisali i prvi remi. U 180 minuta izjednačili su bodovni učinak iz protekle dvije sezone i definitivno pokazali da su se ipak posložili i da su puno ozbiljnija momčad no ranijih sezona. Pavlovčani su u smiraj prvog poluvremena došli do vodstva golom Martina Blaževića, a Rajsavčanima je bod u otvaranju nastavka osigurao Mirko Blašković. – Utakmica korektna, prvo poluvreme igramo loše, daleko stojimo od igrača i opet dobivamo gol u 45. minuti. Drugo poluvreme krećemo bolje odmah zabijamo za 1:1 i opet stajemo. Domaćinu sretno dalje, suđenje je bilo korektno – mišljenje je trenera gostiju Ivice Blaškovića.

 

CROATIA DO – GRAŠEVINA 4:6

Kakva utakmica u Obriježi, kartonijada i golijada u kojoj je bolje prošla Graševina. Zabili su gosti iz Vetova 6 golova, ali su još efikasniji bili kada su u pitanju kartoni, njih su skupili rekordnih 9! Krenulo je odlično po goste, sretna im je bila 13. minuta kada je domaćina načeo Marko Marić, na 0:2 diže Josip Pavić, a prije odmora Marko Giacometti smanjuje na 1:2. U nastavku čak 7 golova, stalno je Graševina bila u prednosti tako da velike neizvjesnosti nije bilo, za goste su pogađali Vinko Kljajić, Mirko Soldo i dva puta Stipe Kundraček, dok je su Croatijini strijelci bili Matteo Špelić dva puta od čega jednom s bijele točke, a jednom Antonio De Martini.

– Samo bih kratko rekao da je ovo naša daleko najlošija utakmica u posljednje dvije sezone – izjavio je trener Croatije Marko Giacometti.

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – CROATIA M. 0:1

S obzirom na količinu prigoda i na jednoj i na drugoj strani pravo je čudo da je u Dvoboju Dragovoljca i Croatije pao samo jedan gol, no za goste iz Mihaeljvaca to je sasvim dovoljno za nova tri boda i status najbolje momčadi lige iza za sada nedodirljivog BSK-a. Taj jedan ali vrijedan gol djelo je Marija Rudara u 10. minuti drugog poluvremena.

– Utakmica dinamična, puna prilika. Gost jako jako nezgodan, gol nas neće kod kuće, čestitam Vrgi i dečkima iz Croatie na bodovima, idemo dalje! – izjava je Željka Matijevića, trenera Dragovoljca.

– Pošto smo došli to smo i uzeli. Znali smo šta nas čeka tu, od igrališta i kvalitetnog protivnika, dobro smo se pripremili za utakmicu i odradili dogovoreno. Čestitke domaćinu na fer igri i sucima na odličnom suđenju. Idemo dalje – rekao je trener gostiju Goran Vrgoč.

 

GRANIČAR B. – SLOGA 0:1

Slično kao u Drenovcu bilo je i u susjednom Bučju, prilika je bilo na obje strane, viđen je samo jedan gol, a njime sva tri boda odnose gosti. Naravno, autor gola nije isti, za slavlje Sloge pogodio je Nikola Đak u 20. minuti prvog dijela.

– Jednostavno neće nas gol, gosti praktički iz prvog udarca na gol iz kornera postižu pogodak i pokazalo se dovoljno za tri boda. Imali smo jedanaesterac koji ne koristimo i još dvije odlične šanse za postizanje pogotka, iskreno zaslužili smo bod ako ne i više. Sam pogled na tablicu nije ugodan, vjerujem i nadam se da će se i nama negdje vratiti, po igri zaslužujemo da imamo koji bod više. Čestitke gostima na pobjedi – poručio je Anto Obućina, trener Graničara.

– Eto konačno i mi nismo primili pogodak na jednoj utakmici što nam je bio prvi i glavni cilj danas. Naš vratar Mislav Mitrović je čak obranio i penal sredinom drugog dijela. Čestitam mojim igračima na zalaganju kao i domaćinu na korektnoj utakmici te im želim sreću u nastavku sezone. Mi se sada okrećemo Sulkovcima u našem Parku gdje se nadamo novim bodovima. Nogomet sucima! – izjavio je trener Sloge Jurica Bešlić.

 

SULKOVCI – DOBROVAC 3:1

Sulkovčani su protiv Dobrovca tražili izlazak iz velike krize u koju su zapali, dok su gosti željeli potvrditi svoju vrlo dobru formu koju pokazuju od početka sezone. Svoj put pronašao je domaćin koji je na krilima sjajnog Marka Hruškara u 9 minuta slomio goste. U 28. goste je načeo Luka Jovanović, a onda u 60ak sekundi Hruškar dva puta matira Glovića i osigurava domaćinu nasušno potrebnu pobjedu. U samoj završnici gosti su došli do počasnog gola, postigao ga je Karlo Strmota.

 

GRANIČAR Z. – OMLADINAC 4:0

Jedna pobjeda trebala je Graničaru da se razbudi i pokaže da onako loš ulazak u sezonu jednostavno nije realan. Objektivno, na ruku je Zagrađanima danas išla i činjenica da je Omladinac tek izašao iz samoizolacije, da je sigurno prilično poremećen u radu, no pobjedi Graničara nema zamjere. U prvom poluvremenu jedini strijelac bio je Hrvoje Ančurovski, a u nastavku kada gosti više nisu mogli pratiti ritam domaćina gostujuću mrežu pogađali su Josip Srdarević, Ivan Jakovljević i Jakov Šinko.

– Tražili smo se prva 3 kola i napokon proradili, držat ovaj ritam i dići u još veću brzinu. Čestitam svojim dečkima. Gostima čestitke na fer i korektnoj borbi, sretno im dalje u prvenstvu – izjavio je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

– Samoizolacija je napravila svoje, samo smo se pojavili na utakmici. Domaćinu čestitam na zasluženoj pobijedi, a mi se moramo okrenuti nedjelji i sljedećoj utakmici – komentar je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 492 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 12:42