Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 12:55

U 5. kolu MŽNL Dinamo (Vidovci) uvjerljivo svladao Lipik 1925, Požega poražena na gostovanju u Oprisavcima kod Zadrugara

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotnjem dijelu 5. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega odigrane su dvije utakmice, u Pakracu je Hajduk ugostio Mladost, dok su u Jakšiću susjedski derbi odigrali istoimeni domaćin i Kaptol.

 

HAJDUK – MLADOST 3:0

Pakračani su na svom terenu tražili tri boda kojima bi se učvrstili kao najbolja momčad iz Požeško slavonske županije, dok je gostima nasušno potreban pozitivan rezultat da isperu gorak okus nakon teškog domaćeg poraza od Dinama. U tjedan dana Sibinjci su odmjerili snage s Dinamom i Hajdukom, zvuči impresivno! Puno manje impresivno zvuči činjenica da nije riječ o HNL velikanima, a još manje rezultati koje su Sibinjci ostvarili, ukupno su inkasirali čak 8 golova! Današnja tri primili su u drugom poluvremenu, strijelci za Hajduk bili su Stjepan Petrović, Ivan Keć i Alen Grafina.

– Danas smo pokazali od prve minute da želimo bodove i to smo ostvarili. Nismo dopustili da nas ponese dobar rezultat od prijašnjih utakmica nego smo maksimalno ozbiljno ušli u nju i nismo dali protivniku da nas iznenadi ili nadigra. Čestitam ekipi na izvrsno odigranoj utakmici i želji za pobjedom a gostima na fer i korektnoj igri. Mi se sada okrećemo radu i trenizima za sljedeću utakmicu – komentar je Tomislava Kužileka, trenera Hajduka.

 

JAKŠIĆ – KAPTOL 1:2

Slično kao i prošle sezone Kaptol je jako loše otvorio sezonu, moraju sada tražiti bodove i kod kuće i u gostima. Ni Jakšić nije sjajan, ali je ipak ponešto kvalitetniji što se bodovnog učinka tiče, no i to se promijenilo nakon ovih 90 minuta. Nakon prvog dijela u kojem je bilo prilika na obje strane, u nastavak Jakšić bolje kreće i preko Stjepana Šilhana dolazi do vodstva, no ono je bilo kratkog daha, nakon 9 minuta poravnanje Kaptolu donosi mladi Filip Matić, a nedugo potom kompletan preokret kreira Pavle Pranjć i donosi prvu pobjedu svojoj momčadi.

– Već po starom dobrom običaju sa Kaptolom teška tvrda utakmica i Kaptol pobjedi. Čestitam gostima na pobjedi, a nama ostaje pregledati snimku i vidjeti jesmo li drugi gol primili iz zaleđa i analizirati što i kako dalje, jer već u subotu nas čeka teško gostovanje – izjavio je Dario Pažin, trener Jakšića.

– Uh, bila je to jako tvrda utakmica, i jedni i drugi smo dali maksimum, ali ipak mislim da su moji dečki više pokazali i zaslužili pobjedu. Danas smo pokazali da imamo karakter, bez našeg prvog strijelca Sadileka odigrali smo mušku utakmicu, vratili se iz minusa i konačno došli do pobjede. Čestitke svim akterima današnje utakmice, domaćin je bio dobar, korektan kao i suđenje ali i moja momčad – komentirao je Krešo Poleti, trener Kaptola.

 

U nedjelju je privedeno kraju i 5. kolo Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega, odigrano je preostalih 5 utakmica.

 

SIKIREVCI – KUZMICA 1:1

Sikirevčani su startali u dvoboj s Kuzmicom kao veliki favorti, no očito im ta uloga ne odgovara, gosti su prikazali odličnu partiju i zasluženo odnijeli bod. Prvo poluvrijeme obostrano je bilo za zaborav, dok su gosti nastavak otvorili golom Tomislava Banožića što je rasplamsalo igru pa je bilo prigoda na obje strane, a još je samo jedna realizirana, ona iz 63. minute u kojoj je Filip Lekić prevario Klasića i postavio konačni rezultat.

– Danas smo u Sikirevce došli bez 7 igrača i zasluženo osvojili bod, mada smo početkom drugog poluvremena poveli. Čestitam svojim igračima na danas odlično odigranoj utakmici a domaćinu na fer i korektnoj igri – riječi su Ive Papka, trenera Kuzmice.

 

ZADRUGAR – POŽEGA 4:1

U Oprisavcima su nogometaši Požege došli po senzaciju, no ponovno su ostali praznih ruku, ponovno uz vrlo dobru igru, posebice u prvom poluvremenu kada su i nadigrali domaćina, bodovni saldo se ne mijenja. Povela je Požega golom Mislava Včelika, a nakon točno pola sata igre Zadrugar je poravnao golom Tomislava Galovca, a 1:1 je bio i rezultat na poluvremenu. U nastavku bolja igra Zadrugara koji ju je i okrunio golovima i na kraju došao do uvjerljive pobjede, strijelci su redom bili Denis Kljajić, Tomislav Đurković i Kristijan Blažević.

– Danas smo imali jako tešku utakmicu protiv odličnog gosta. Mojoj ekipi čestitam na pobijedi možda malo previsokoj ali mi smo svoje šanse iskoristili a Požega nije. Želim im sretno dalje. Suđenje je bilo dobro – izjavio je Josip Lončarević, trener Zadrugara.

 

SVAČIĆ – SLAVONAC 0:0

Dvoboj Svačića i Slavonca očekivano je ponudio tvrd nogomet, kvalitetne i iskusne momčadi uspješno su zatvorile prilaze svojim golovima pa su mreže mirovale svih 90 minuta. –

Čvrsta utakmica gdje smo mi imali incijativu cijelu utakmicu a gost je pretio iz kontri! Opet smo promašili dosta ali na dešavanja prije utakmice gdje smo imali dosta problema u sastavljanju ekipe neriješeno je na kraju najrealnije! Gost korektan, sretno im dalje, suđenje odlično! – rekao nam je Mario Tadić, trener Svačića.

– Dobra utakmica i mi i oni imali 3 ili 4 prilike nismo zabili ali mislim realno je svakom po bod. Šteta što nije bilo golova, čestitke mojoj ekipi na dobrom rezultatu mislim da nikom neće biti lako u Slatiniku uzeti bodove – komentirao je Ivo Babić, trener Slavonca.

 

OMLADINAC – TOMISLAV

Omladinac je odradio posao i protiv Tomislava i nastavio “šetnju” ligom rušeći sve pred sobom. Iako se ne može reći da je pobjeda rutinska s obzirom na samo jedan pogodak prednosti, društvo iz Vrbe je ipak kvalitetnija momčadi i to su golovima Luke Akšimovića i Dejana Spasojevića pretvorili u pobjedu. Početkom drugog poluvremena Tomislav je smanjio preko Igora Bešlića, pokazao da je sve ozbiljnija momčad, no do boda na ovako teškom gostovanju nije stigao.

– Igrali smo dobro, stvarali i promašili šanse, ali mislim i zasluženo pobjedili. Ekipa Tomislava bez obzira što im je nedostajalo puno igrača pokazala se kao izuzetno tvrd i nezgodan protivnik. Sve čestitke njima na fer i korektnoj utakmici i želim im puno sreće u slijedećim utakmicama – rekao je nakon utakmice Ivan Pavković, trener vodeće momčadi lige.

– Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi a isto tako i svojim igračima na prikazanoj borbi i igri. Uz sve probleme sa ozljedama i kartonima sad su nam i neki igrači i u samoizolaciji. Utakmicu počinjemo sa sest mlađih igrača a za lošije odigrano prvo poluvrijeme kada smo uostalom i “glupo” primili zgoditke sam isključivi krivac ja sa nekim krivim pretpostavkama i odlukama. U drugom poluvremenu smo promjenili pristup, formaciju i zalaganje te nas je samo nedostatak sreće zaustavio da utakmicu potpuno ne preokrenemo u svoju korist za koju smo imali izgledne prilike. Pohvale i sudačkoj ekipi na vođenju utakmice sa puno osjećaja i razumijevanja za igru – izjava je Ivice Berakovića, trenera Tomislava.

 

DINAMO – LIPIK 3:0

Dinamo se napokon dočepao prvih bodova u prošlom kolu i skinuo si teret s leđa, uz to konačno se probudio i Tomislav Žuljević. Bilo je prilično nerealno da igrač koji bi bio pojačanje svakom trećeligašu u MŽNL ne zabija, pa je sada u 180 minuta spremio 5 komada, i to vrijednih 6 bodova! Seriju protiv Lipika otvorio je Kristijan Zapalac u 13. minuti, a nastavio ju je i zaključio Žuljević sa svoja dva gola.

– I nakon pet kola nismo odigrali domaću utakmicu na svom terenu ali unatoć tome borimo se pošteno. Danas smo odigrali jako dobro, zasluženo pobjedili i protivniku šanse sveli na minimum i ostavili ih bez šanse za gol. Sad rasterećeno kroz tjedan pripremamo sljedeću utakmicu – izjavio je Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

– Zaslužena i čista pobijeda domaćina – riječi su Ognjena Kafke, trenera Lipika.

 

U 6. kolu, u subotu, 26. 09. s početkom u 16,00 sati sastaju se Požega - Jakšić, Hajduk - Sikirevci, Slavonac - Omladinac i Kuzmica - Zadrugar (18,00) dok će u nedjelju, 27. 09. od 16,00 sati igrati Mladost - Lipik 1925, Tomislav - Dinamo i Kaptol - Svačić. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 568 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 13:07