Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 09:30

Slavonija uvjerljivo svladala Slavonac (Bukovlje) u 9. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

POŽEGA - Nakon dva tjedna prisilnog odmora nogometaši Slavonije vratili su se na teren domaćim dvobojem protiv Slavonca. Kad bi sam Bognar zamišljao scenarij kako otvoriti povratničku utakmicu teško da bi bio toliko pohlepan i poželio ono što mu se dogodilo – 2:0 nakon minutu i pol igre! Teško je ikako objasniti ono što je napravio iskusni Mirko Kruljac, do sada najbolji defanzivac Slavonca, doslovno je poklonio oba pogotka domaćinu, zbog ozljede jednostavno nije reagirao pa je Karlo Antunović to sjajno iskoristio, najprije je zabio a onda i asistirao Mateju Pehardi i utakmica je bila gotova a da nije ni počela.

Nakon izlaska Kruljca Slavonac se posložio, počeo igrati dobar nogomet, nevjerojatnom lakoćom s loptom izlaze i dolaze u opasnu zonu, preko Sremca su u 2-3 navrata bili jako opasni, no do gola nisu stigli. U završnici prvog dijela nova nevolja za Slavonac, ozljedio se i Mario Petrović pa su se do kraja “krpali” kako su mogli i znali, u početku drugog dijela Peharda zabija i svoj 9 ovosezonski gol i otklanja i posljednju nadu gostiju da mogu “zakuhati” utakmicu.

– Bilo me strah kako ćemo reagirati, praktično smo dva i pol tjedna bez utakmica i treninga i zato sve čestitke mojim dečkima na pobjedi. Moram reći da nam je gost pomogao u tom otvaranju utakmice, nakon toga smo odlično iskontrolirali utakmicu. Dojam nije ni blizu onog prije pauze, ali nije ni bitno, i dogovorili smo se da idemo pobjediti kako god znamo. Nemamo vremena za nekakvo hvatanje ritma, u srijedu gostujemo u Kutjevu, županijski je derbi, oni su uzeli gostujući bod, imaju novog trenera i sigurno nas čeka tako težak posao – komentar je trenera Slavonije Dalibora Bognara.

– Igrali smo u Požegi a već u Pleternici gubili 2:0. Strašno mi je žao Mirka, htio je stisnuti zube i odigrati, nije htio reći da je ozljeđen i to nas je nažalost koštalo ta dva gola. Nakon toga teško se vratiti, nakon 20ak minuta smo se oslobodili, počeli igrati i kroz neke polukontre bili opasni, no nažalost nismo došli barem do jednog gola da malo zakompliciramo utakmicu. Na početku nastavka Slavonija je zabila i treći i tu je bio kraj priče, čestitam im na zasluženoj pobjedi a mi ćemo bodove tražiti u drugim utakmicama. Nama je ovaj ritam srijeda – nedjelja užasno težak, svi dečki rade, teško se skupljamo, ali što je tu je, idemo i dalje davati svoj maksimum pa kud nas to odvede odvede – izjavio je Mario Petrović, trener Slavonca.

Nogometaši Slavonije već u srijedu, 07. listopada s početkom u 16,00 sati u 10. kolu gostuju u Kutjevu kod istoimenog domaćina. U isto vrijeme igrat će i Slavija - Vuteks Sloga, Zrinski - Slavonac, Vukovar 1991 - Valpovka, Vihor - Sloga, Bedem - Đakovo Croatia i Belišće - NAŠK.

Utakmica Marsonia - Graničar je odgođena jer Graničar u utorak, 06. 10. u Županji igra utakmicu 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Hajduka (Split), a susret Čepin - Oriolik je također odgođen jer Oriolik u Oriovcu u srijedu, 07. listopada u 15,00 sati igra 1/16 finala kupa protiv trećeligaša Splita.

Već u subotu, 10. listopada s početkom u 16,00 sati igrat će se utakmice 11. kola, a Slavonija će na svom Stadionu ugostiti Vukovar 1991. U isto vrijeme igrat će i Vuteks Sloga - Marsonia, NAŠK - Slavija, Đakovo Croatia - Belišće, Oriolik - Bedem, Sloga - Čepin, Valpovka - Vihor i Slavonac - Kutjevo. Posljednju utakmicu 11. kola u nedjelju, 11. listopada u 16,00 sati odigrat će Graničar i Zrinski. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 495 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 07 Listopad 2020 09:47