Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 14:44

U 8. kolu MŽNL vidovački Dinamo pobijedio u Kaptolu, Požega poražena na svom terenu od vodećeg Omladinca (Gornja Vrba)

POŽEGA/SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 8. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Vodeći Omladinac gostovao je u Požegi gdje je očekivano i slavio dok je vidovački Dinamo uvjerljivom pobjedom došao do sva tri boda na gostovanju u Kaptolu.

 

SLAVONAC – LIPIK 4:1

Na kraju uvjerljivo slavlje Slavonca iako gosti imaju za čime žaliti. Poveo je domaćin u samom otvaranju utakmice golom Mateja Vlaovića, Zdravko Sušak poravnava nakon pola sata igre, a prednost na odmoru Slavoncu osigurava kapetan Bojan Bokan iz jedanaesterca. Pri minimalnom vodstvu domaćina gost iz Lipika nije realizirao kazneni udarac, a kazna stiže preko Josipa Mijića i još jednom Bokana s bijele točke.

– Dobra utakmica, mi smo odlično reagirali nakon dva lošija prijašnja izdanja. Gosti dobra ekipa sa odličnim trenerom i ja im želim sve najbolje. Čestitke mojoj ekipi na zasluženoj pobjedi jer su odradili maksimalno sve što smo se dogovorili a kad je tako uvijek te nagradi – za Sportalo je rekao trener Slavonca Ivo Babić.

– Prije svega čestitam Slavoncu na pobjedi iako je rezultat sigurno previsok. Kod 2:1 smo promašili penal, pogodili smo i gredu i vratnicu, promašili još nekoliko sjajnih prilika i kako to u nogometu biva bili kažnjeni za propušteno. Domaćinu i zahvala za lijepo gostoprimstvo, sucima pohvale za vrlo dobro suđenje, ipak, imali su jednu krucijalnu grešku, u 13. minuti kad je naš igrač srušen s leđa na rubu kaznenog prostora u stopostotnoj šansi, sudac je domaćem igraču dao žuti, a to je morao biti crveni karton. Bez obzira na to sami smo si krivi, loša realizacija nas je koštala poraza – komentar je Marija Milašinovića, trenera Lipika.

 

POŽEGA – OMLADINAC 2:3

Gotovo da možemo kopirati neki od ranijih tekstova o Požegi, dobra igra, dosta šansi i – poraz. Omladinac je, posebice u drugom poluvremenu naletio na tvrd orah, puno tvrđi nego je očekivao, ali i iz toga su izašli sa tri boda i potvrdili da su najbolja momčad lige. Prvo poluvrijeme je proteklo u očekivanom odnosu snaga, Omladinac je napadao i došao do dva gola prednosti preko Karla Baričevića i Slavena Barišića. U nastavku nešto drugačija priča, Požega rastrčanija i agresivnija, smanjila je golom Krunoslava Kahaneka. Josip Ravlić ponovno diže prednost Omladinca na dva gola viška, a Kahanek u 69. ponovno pogađa za 2:3. Do kraja je Požega imala još prigoda, ne bi bilo nezasluženo da su neku iskoristili i prvi otkinuli bod lideru, ali snaga i kvaliteta pravih momčadi očituje se u teškim trenucima, a Omladinac je pokazao ja je prava momčad i izdržao sve nalete Crvenih.

– Čestitam momcima na borbi i želji danas a gostima na fer i korektnoj igri. Imali smo dosta izostanaka i prvo poluvrijeme smo odigrali ispod očekivanja te gosti odlaze na pauzu s dva razlike. Drugo poluvrijeme ulazimo puno odlučnije te smanjujemo rezultat, gosti ponovno odlaze na dva razlike i opet uspijevamo smanjiti i do kraja utakmice pokušavamo izjednačiti ali nažalost nismo uspjeli. Moram reći da nam sudac nije svirao čisti jedanaesterac kod 2:3 rezultata. Još jednom čestitam ekipi na borbi i htijenju do zadnje minute i to nam je put kojim moramo ići da počnemo skupljati što više bodova jer odraz igre i rezultata svih ovih 8 kola nije mjerodavan. Zaslužili smo puno više bodova ali to je nogomet – riječi su Tomislava Vukoje, trenera Požege.

– Dobro smo otvorili utakmicu i poveli 2:0, ali uporni domaćin iz prekida smanjuje i u moju ekipu se uvlači nervoza, ponovo povećavamo na 3:1 no domaćin iz slobodnog udarca ponovo smanjuje. Utakmicu smo ipak na kraju uspješno priveli kraju, a domaćin se pokazao kao ekipa koja svojom igrom zaslužuje sigurno bolje mjesto na tablici. Čestitke Požegi na njihovoj dobroj igri – mišljenje je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca.

 

KUZMICA – SVAČIĆ 1:2

Kuzmičani su u dvoboj protiv Svačića krenuli s novim trenerom, Ivu Papka zamjenio je Miro Papak, no u prvom susretu to nije donijelo rezultatskog pomaka. Krenulo je odmah naopako za Kuzmicu, već u 4. minuti su bili u rezultatskom minusu zahvaljujući Vladi Lasiću. U drugom poluvremenu glavni protagonist događaja na terenu je Josip Novak koji je najprije u 65. minuti pogodio vlastitu, a onda u 86. i gostujuću mrežu iz jedanaesterca i time postavio konačni rezultat.

– Pokušali smo zgusnutom formacijom i kontrama doći do pozitivnog rezultata, ali smo vrlo rano primili gol što nam je poremetilo planove. Borili smo se do kraja, imali smo u zadnjoj minuti priliku za izjednačenje ali je nažalost nismo iskoristili. Gost je spremniji od nas, bili su bolji za taj jedan gol i ovim putem im čestitam – riječi su Mire Papka, trenera Kuzmice.

– Odigrali smo dobru utakmicu imali kontrolu cijelo vrijeme i promašili dosta prilika, na kraju iz opravdano dosuđenog penala dolazimo zadnjih par minuta u neizvjesnost ali sve se dobro završilo! Čestitam domaćinu na korektnosti, ne zaslužuju trenutnu poziciju i sretno im dalje a mi se okrećemo derbiju sa Pakracom sljedeću nedjelju – izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.

 

HAJDUK – JAKŠIĆ 3:2

Žestok otpor pružili su nogometaši Jakšića favoriziranom Hajduku, ali su na kraju ostali praznih ruku. Počelo je fantastično za domaćina, već u 6. minuti Željko Popović koristi najstrožu kaznu i donosi prednost svojoj momčadi, a kada je u 13. Franko Zandona povećao prednost činilo se da će to biti rutinska pobjeda Zelenih. No, gosti iz Jakšića nisu se predavali, preko kapetana Domagoja Kovačevića smanjili su zaostatak, a Hajduk na odmor odlazi s dva gola prednosti zahvaljujuići Alenu Grafini. U nastavku Jakšić pokazuje više od domaćina, u 76. minuti golom Josipa Raguža smanjuje na 3:2, pokušava doći do boda, ali ipak Hajduk čuva svoju mrežu i vraća se na pobjednički kolosijek.

– Odlično smo otvorili utakmicu i brzo poveli sa 2:0.Gosti smanjuju iz slobodnog udarca ali se mi ekspresno vraćamo na 3:1 do kraja poluvremena. U nastavku se opuštamo i dobro ne ulazimo u igru i ne igramo našu igru gdje protivnik to iskorištava ali opet utakmicu smo završili u svoju korist. Svatko ima pravo na svoj komentar ali danas smo zasluženo uzeli sva 3 boda to se nekom sviđalo ili ne… Čestitam svojim dečkima na igri, borbi i bodovima. Nije nam lako ali radimo i treniramo maksimalno i to nam se sve vraća.. Bravooo dečki!! – komentar je Tomislava Kužileka, trenera Hajduka.

– Nismo najbolje ušli u utakmicu, dobili smo gol iz malo čudnog penala, onda zahvaljujući tom lošem ulasku u utakmicu i još jedan, sami smo si krivi. Drugo poluvrijeme smo izmjenama puno toga popravili, odigrali jako dobro i bili nadomak izjednačenja, ali nažalost nismo uspjeli. Domaćinu čestitke na pobjedi i korektnoj igri, a nama ostaje da vidimo gdje smo pogriješili u prvom poluvremenu i da to pokušamo otkloniti za sljedeće utakmice – izjavio je Marijan Bakula, trener Jakšića. Podjeli ovo: Danas su odigrana preostala tri dvoboja 8. kola MŽNL Slavonski Brod – Požega. U subotnjim dvobojima Omladinac i Svačić su osvojili gostujuće bodove u Požegi i Kuzmici, dok su Hajduk i Slavonac osvojili domaće protiv Jakšića i Lipika. Bodovnu ravnotežu između domaćih gostujućih danas su na stranu gostiju prevagnuli Dinamo i Tomislav.

 

MLADOST – TOMISLAV 0:1

Nastavljaju se muke po Mladosti, nikako da uhvate formu i krenu skupljati bodove. Danas su im sva tri iz Sibinja odnijeli nogometaši Tomislava koji su do gola vrijednog pobjede stigli u 59. minuti, a autor mu je Igor Biličić na asistenciju Igora Bešlića.

– Današnja utakmica je pokazala zašto je nogomet zanimljiv i nepredvidljiv. Unatoč dominaciji i kontroli utakmice s naše strane ipak ostajemo bez bodova nakon jedne kontre gostiju. Smatram da ekipa NK Mladost objektivno vrijedi puno više od trenutnog bodovnog stanja i nadam se da ćemo se čim prije vratiti skupljanju bodova. Čestitke gostima na pobjedi – komentirao je trener Mladosti Miroslav Stefanović.

– Toliko izranjavani i desetkovani a danas tako dobri. Odgovornom i požrtvovnom igrom uzeli smo kompletan plijen u gostima i promijenili dugu tradiciju poraza na gostovanjima koja traje nekoliko sezona. Čestitam svim akterima ove utakmice a posebno svojim hrabrim igračima. Mladost vrijedi mnogo više od poretka na tablici. Zahvalio bih i najboljem treneru u Slavoniji i Baranji Igoru Tothu na savjetima koji mi itekako pomažu oko skupljanja bodova – izjavio je Ivica Beraković, trener gostiju.

 

KAPTOL – DINAMO 1:4

Katastrofalni ulazak u sezonu davna je prošlost za nogometaše Dinama koji sve više izgleda kao momčad vrijedna samog vrha MŽNL. Bez puno problema danas su projurili kroz Kaptol i uz nova dva gola Tomislava Žuljevića, te jednim Matiasa Šulca i autogolom domaćih upisali nove bodove kojima su se popeli do 6. mjesta na ljestvici.

– Dinamo je u ovom trenutku kvalitetniji, razmontirali su nas u prvom poluvremenu. Odigrali smo dobru utakmicu ali smo u par navrata ostavili malo prostora Tomi Žuljeviću koji to nemilosrdno kažnjava. Imaju ta dva igrača koji rade prevagu, to su napravili i danas i zasluženo pobijedili. Čestitke Dinamu na pobjedi, a mi moramo još pojačati rad ako želimo krenuti prema naprijed – izjava je trenera Kaptola Kreše Poletija.

– Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na odigranoj utakmici. Zasluženo smo odnijeli pobjedu na nezgodnom gostovanju. Uspjeli smo odigrati sličnu utakmicu kao i prošlo kolo, sve smo riješili u prvom poluvremenu a u nastavku samo kontrolirali utakmicu. Domaćoj ekipi želim sretan nastavak prvenstva a mi se okrećemo sljedećem kolu – riječi su Krunoslava Podoljaka, trenera Dinama.

 

SIKIREVCI – ZADRUGAR 2:0

Stala je serija Zadrugara, prvi poraz doživio je na gostovanju u Sikirevcima. Domaćin je potvrdio svoju kvalitetu, golovima Mateja Kneževića i Mije Živića došli su do slavlja koje ih je dovelo na korak iza Zadrugara i Hajduka, dok Omladinac polako ali sigurno odmiče.

– U utakmicu smo danas ušli loše i nismo odigrali dobro. Domaćin igra čvrsto na rubu kartona što nama nije odgovaralo. Sa suđenjem nismo zadovoljni – komentar je trenera Zadrugara Josipa Lončarevića.

 

U 9. kolu dvije utakmice odigrat će se u subotu, a preostalih pet u nedjelju. U subotu, 17. 10. 2020. s početkom u 15,30 sati sastaju se Jakšić - Sikirevci i Lipik 1925 - Kaptol. U nedjelju, 18. 10. 2020. u 15,30 sati igrat će Zadrugar - Mladost, Svačić - Hajduk, Omladinac - Kuzmica, Dinamo - Požega i Tomislav - Slavonac. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 482 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 13 Listopad 2020 12:38