Srijeda, 14 Listopad 2020 08:22

Slavonija u gostima pobijedila Valpovku u zaostaloj utakmici 7. kola 3. HNL - Istok

VALPOVO / KUTJEVO - Jučer su odigrane dvije zaostale utakmice u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi - Istok. Nogometaši Slavonije gostovali su u Valpovu kod Valpovke gdje su slavili rezultatom 0:2 u zasotalom susretu 7. kola dok je Marsonia u Kutjevu pobijedila 2:3 u zaostaloj utakmici 2. kola.

 

VALPOVKA - SLAVONIJA 

Nakon prve prvenstvene pobjede Valpovka je u vrlo dobrom raspoloženju dočekala goste iz Požege koji se još bore s povratkom u ritam nakon izolacije. Današnje slavlje u Valpovu uvelike će im olakšati povratak i ostavlja ih u igri za sami vrh ljestvice. Utakmica je riješena u samo dvije minute, najprije je Valentin Stanić prevario svog vratara u 30. minuti, a već u 31. Ivan Antunović podebljava prednost Slavonije, a ispostavit će se da je i postavio konačni rezultat.

– Rezultat je realan, čestitam gostima na pobjedi. Dobro smo se držali pola sata, do tih golova bila je to ravnopravna utakmica, dobili smo ih iz prekida i naše nesmotrenosti. U nastavku smo 15ak minuta dominirali, u tom smo periodu trebali dati gol da se vratimo, ali gosti su iskusno to smirili i priveli utakmicu kraju. Nemam zamjerke mojim dečkima, dali su maksimum, ovo nam je četvrta utakmica u desetak dana i to se jednostavno mora osjetiti. Čestitke i sudačkoj trojci, dobro su obavili svoj posao, korektnim gostima puno sreće u sljedećim utakmicama, a mi se okrećemo Čepinu u sljedećem kolu nakon čega ćemo konačno imati priliku malo se osvježiti, ali idemo i u tom susretu pokušati ostvariti pozitivan rezultat – komentar je Gorana Brkića, trenera Valpovke.

– Mislim da je naša pobjeda potpuno zaslužena, odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme i stvorili prednost. U nastavku je Valpovka krenula napadački, odlično, ali iako su imali dominaciju mogu reći da smo ih ostavili bez prave šanse svih 90 minuta. Ovo nam je četvrta utakmica nakon pauze, dvije pobjede i dva remija su dobar rezultat. Ovom pobjedom smo anulirali onaj remi protiv Vukovara, čestitam dečkima kako su ovo odradili. Nemamo vremena za odmor, pred vratima je utakmica s Vihorom, nadam se da ćemo i to odraditi na pravi način – riječi su Dalibora Bognara, trenera Slavonije. 

 

 KUTJEVO – MARSONIA 2:3

Kutjevčani su u prilično lošem trenutku dočekali najuspješniju momčad lige koja je u ovom zaostalom susretu tražila i pronašla put na sami vrh ljestvice. Krenula je Marsonia odlučno, u 15. minuti preko Bačića imala vrhunsku priliku za vodstvo, ali je Leist padom u noge spasio svoju mrežu. Vodstvo gostiju dolazi u 27. minuti kada je nakon prekida priseban Dino Bundavica.

Novi prekid u 34. minuti i novi pogodak gostiju, ovoga puta strijelac je Mario Bačić. To je konačno bio okidač Kutjevu da krene igrati, visokim presingom barem su zakomplicirali život gostima koji se nisu više olako s loptom približavali suparničkom šesnaestercu. U nastavku ponovno dobro otvaranje gostiju koje im je donijelo priliku s 11. metara, kako je kazneni udarac izborio Matej Sivrić koji je redoviti izvođač, loptu je uzeo Dino Bundavica i poslao je pored gola.

No, vrlo brzo se ispravio i nakon još jedne gužve nakon ubačaja ugurao loptu u mrežu za velikih 3:0. Ponovno je primljeni gol razdrmao Kutjevo koje je krenulo u otvorenu trku za golom, u 70. minuti Jakešević ulazi u kazneni prostor, gostujući branič u klizećem startu kupi napadača Kutjeva a Nemec dobiva priliku smanjiti zaostatak. Njegov udarac Memović sjajno brani, ali je Nemec prvi na odbijenoj i lopta ipak završava u mreži. Osam minuta kasnije sjajna akcija Kutjeva, mladi Luka Samardžić proigrao je Josipa Budimira koji u sredini pronalazi Jakeševića koji manirom rasnog centarfora prima i šalje loptu u suprotni kut za povratak Kutjeva u igru. Do kraja je bilo nekoliko “vrućih” lopti u kaznenom prostoru gostiju, no Memović, Čanić i Balentović su ipak uspjeli prilično mirno sve očistiti i sačuvati sva tri boda svojoj momčadi.

– Prava prvenstvena utakmica, svi koji su bili na stadionu nisu zažalili što su dolazili. Pobjeda Marsonije je zaslužena, bolja su momčad, jedna od 3 najbolje u ligi što i ljestvica pokazuje. Naravno da ostaje žal što nismo osvojili bod kad smo već bili tako blizu, ali mi se objektivno moramo koncentrirati na momčadi koje su kvalitetom bliže nama – izjava je Stjepana Mađarića, trenera Kutjeva.

– Prvo bih čestitao svojoj ekipi na pobjedi, odigrali smo odličnih 60ak minuta, nakon toga smo fizički pali što je Kutjevo iskoristilo i u završnih 10ak minuta ušlo sa samo golom zaostatka. Do kraja smo iskreno visili, imali su domaći opasnih situacija koje na našu sreću nisu uspjeli realizirati. Čestitam i Kutjevu na dobroj i korektnoj igri i želim im sreću u nastavku sezone – izjavio je Braslav Ostojić, trener gostiju iz Broda.

 

Slavonija u sljedećem, 12. kolu gostuje kod Vihora u Jelisavcu. Utakmica će se igrati u subotu, 17. 10. 2020. s početkom u 15,30 sati. U isto vrijeme igrat će i Zrinski - Kutjevo, Vukovar 1991 - Slavonac, Belišće - Oriolik, Slavija - Đakovo Croatia i Marsonia - NAŠK. U nedjelju, 18. 10. 2020. u 15,30 sastaju se Bedem - Sloga i Graničar - Vuteks Sloga.

(Sportalo.hr)

Pročitano 631 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 14 Listopad 2020 08:33