Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 08:50

U 10. kolu 1. ŽNL Croatia (Mihaljevci) poražena na svom terenu od Graničara (Zagrađe)

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 10. kola 1. Županijske nogometne lige. Mihaljevačka Croatia poražena je na svom Igralištu Grabovac od Graničara (Zagrađe) rezultatom 0:1. 

Možda se navijačima BSK-a neće svidjeti ali moramo reći da smo napokon dočekali da im netko pokaže zube. Nakon što su se u Zagrađu dugo mučili ali na kraju uvjerljivo slavili, danas su u Vetovu naletjeli na sjajno raspoloženu Graševinu koja je čvrsto odlučila stati na kraj bučkoj dominaciji. I bili su blizu, ali BSK je pokazao da osim kvalitete ima i “muda” izboriti se i kada ne ide sve glatko. Inače kolo je bilo sjajno za goste, u čak pet susreta upisali su pobjede, pa u Trenkovu i Obriježi mogu biti zadovoljni po jednim domaćim bodom!

 

GRAŠEVINA – BSK 3:4

Prava je šteta što se praktično u isto vrijeme u Kutjevu igrao trećeligaški ogled Kutjeva i Vukovara. S obzirom na tamo prikazano, posebno od domaćina, prava je šteta da se ovaj susret nije igrao na kutjevačkom stadionu pred punim tribinama, jer ljubitelji nogometa imali su što vidjeti! Graševina je hrabro ušla u utakmicu, bez straha pred žutim strojem i nagradilo ih je u prvom poluvremenu. Predsjednik je bio na visini zadatka, izluđivao je goste i u prvom im poluvremenu zabio dva komada, prvi puta se BSK našao u minusu u dvije godine, ako naravno izuzmemo finale kupa. Na drugoj strani terena čuda je radio Marko Bilmez koji je izluđivao napadače gostiju. Pred sam odlazak na odmor Gabrijel Marčinković ipak vara Bilmeza udarcem na koji jednostavno ni on nije imao odgovora. “Izluđeni” gosti odradili su dug sastanak na odmoru i čini se da su treneri Jakovljević i Podobnik našli prave riječi, kako drugima tako i sebi pa su upravo oni za samo 15ak minuta kreirali potpuni preokret. Većina je očekivala da će sada BSK mirno privesti utakmicu kraju, no nije i predsjednik Graševine Deni Pavić koji je “u kvadratu” izvrtio Marčinovića koji ga je sapleo pa je Mirko Soldo iz kaznenog udarca poravnao na 3:3. Osokoljeni ovim golom domaći su jurnuli po pobjedu, igrali potpuno otvoreno, stvorili nekoliko gužvi pred Jakovljevićem, no do gola nisu došli, dapače, kad se otvoriš protiv BSK-a stigne te kazna. Nakon što je promašio nemoguće, odnosno bolje je reći nakon što mu je još jednom sjajno obranio Bilmez, Matej Blašković manirom rasnog strijelca u 85. minuti potkopava preko domaćeg portira i zabija za desetu pobjedu Dedera! Sjajna utakmica, zaslužili su i jedni i drugi po 3 boda!

– Odlično otvaramo utakmicu, imamo dvije šanse iz kojih ne zabijemo i onda ulazimo u neku crnu rupu gdje je ekipa Graševine dala 2 gola iz naše dvije greške. Sva sreća prije kraja prvog poluvremena smo smanjili rezultat, dogovorili smo se da nastavljamo napadati da ćemo sigurno preokrenuti, tako je i bilo, dva brza gola i prelazimo u vodstvo nakon toga opet iz naše greške primamo gol, ali uspijevamo se ponovo vratiti i zabijamo za pobjedu. Čestitam ekipi Graševine na odličnoj utakmici i sigurno su gledatelji uživali u cijeloj utakmici s mnoštvom preokreta i šansi, a svojim dečkima čestitam na pokazanom karakteru i borbi do samog kraja – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a i naboljeg strijelca lige.

 

DOBROVAC – DINAMO 2:4

Dinamo je pomalo iznenadio u Dobrovcu u jednoj vrlo zanimljivoj utakmici. U 10. minuti Dobrovac je zahvaljujući Derenju u vodstvu, domaćin je nakon toga pogodio vratnicu, a Dinamo zapucao jedanaesterac, da bi u drugom dijelu gosti iz Rajsavca potpuo izdominirali i došli do pobjede. No ni to nije išlo glatko, Triska je poravnao na 1:1, no samo 4 minute kasnije Dobrovac ponovno vodi golom Adžijevića. Nakon toga slijedi “Dinamovo proljeće”, odigrala je Blaškovićeva momčad nadahnutih 20 minuta i sprašila tri komada u Galovićevu mrežu. Još jednom je zabio Triska, a po jednom Murar i Metić.

– U jednoj pravoj sportskoj utakmici dolazimo do pobjede, domaćin kreće agresivno i dolazi u vodstvo, a mi promašujemo penal. Drugo poluvrijeme krećemo odlučnije, izjednačujemo ali odmah potom primamo gol. Napravili smo izmjene i dižemo tempo gdje postižemo golove i dolazimo do zaslužene pobjede. Suđenje za svaku pohvalu, sretno svima dalje – riječi su Ivice Blaškovića, trenera Dinama.

 

SLOGA – OMLADINAC 1:1

Sloga je na svom terenu remizirala s Omladincem koji je očito ulovio pravu formu nakon samoizolacije, izgledaju vrlo dobro, ako bi im ukalkulirali bodove iz zaostale utakmice, do kojih neće lako jer je i Mladost sve bolja, bili bi u gornjem dijelu ljestvice. Prednost na poluvremenu imalo je društvo iz Čaglina, donio im ju je Josip Obradović. U nastavku Sloga uspijeva doći do boda zahvaljujući veznjaku Mariju Marasu koji je zabio za prvi remi Bešlićeve momčadi.

– Čestitam čaglinskim Young boysima na zasluženom bodu i želim im sreću u nastavku sezone. Čaglin je moje selo, kao i Grabarje i Cerovac. Rođen sam 1976. godine u požeškoj bolnici ali sam prve tri godine svog mladog života proveo u pitoresknom, slavonskom mjestu Čaglinu. Tako da mi gubitak ova 2 boda ne pada teško. Kažu iskusni treneri da je bod kod kuće uvijek dobar. Opet smo se patili u napadu, a gol smo spremni primiti uvijek i to iz ničega. Premekani smo za ovaj naš seoski fudbal, ušao sam u igru samo da napravim karton i uspio sam, za oštar start, jedini naš karton na ovoj tekmi. Ne možeš kući uzet bodove ako ne igraš čvrsto, oštro, da gosti odmah vide gdje su došli. Okrećemo se sada subotnjem gostovanju u Rajsavcu, tamo sam jesenas dao 4 gola pa možda konačno budem i prvi sastav. Nogomet nogometašima! – poručio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

 

CROATIA M. – GRANIČAR Z. 0:1

I drugi put u nizu Croatia je poražena na svom terenu, nakon Papuka iz Mihaljevaca je pjevajući otišao i Graničar kojem je slavlje donio Josip Šubara početkom drugog poluvremena. Kada se sjetimo kako je Graničar otvorio sezonu, ostaje upitnik gdje bi sada bili da su od prvog kola igrali kako sada igraju. S druge strane ovim porazom Vrgočeva se momčad vjerojatno oprostila od borbe za 2. mjesto, naravno, kada je o jesenskom dijelu sezone riječ.

– Čestitam dečkima iz Zagrađa na pobjedi. Nepisano pravilo kaže da ako ne zabiješ mrtvace slijedi kazna pa smo i mi iz ničega dobili gol. Pokušali smo sve, ali danas nije išlo. Idemo dalje – izjavio je Goran Vrgoč, trener Croatije.

– Utakmica čvrsta, rezultat mogao otići na jednu i na drugu stranu, mi smo iskoristili šansu na najbolji mogući način, više smo željeli ovu pobjedu danas i to nas je nagradilo, pokazujemo lagano da smo za vrh lige, prosjek godina ekipe nam je 21 godina, još godinu dana ovakvog rada i možemo se nadati velikim rezultatima ako ekipa ostane ista. Iz utakmice u utakmicu se dižemo, vidi se da se trenira i radi. Samo ovako moramo nastaviti raditi i sve će sjesti na svoje mjesto. Domaćinima sretno dalje u prvenstvu – komentar je Hrvoja Ančurovskog, trenera Graničara.

 

CROATIA DO – MLADOST 2:2

U Obriježi su Croatia i Mladost podijelili bodove, domaćin je preko Maroševića i Giacomettija u prvom dijelu došao do dva gola prednosti, a u nastavku ju je sve bolja Mladost anulirala golovima Kašnera i Nikolića koji je poentirao u 88. minuti. Nažalost utakmicu sa četiri gola, velikim povratkom i dobrim nogometom pokvarile su usijane glave u samoj završnici. Nakon jednog prekršaja nastala je gužva, ništa veća i ništa strašnija od onih kojima gotovo pa redovito svjedočimo na nogometnim igralištima. Sudac Abramović isključio je po jednog igrača sa svake strane i ne bi to bilo ništa neobično da pri izlasku s terena gostujući igrač nije udaren od strane “navijača” ili bolje rečeno kretena koji je nakon toga pobjegao bez da je identificiran. Vrijeđanje nije lijepo, no svi koji su igrali nogomet na ovim amaterskim razinama su na to naviknuli, nije lijepo, ali je postalo prihvatiljivo. No udaranje igrača je nedopustivo, bez obzira dogodilo se u Obriježi, Pavlovcima, Požegi ili Gradcu zaslužuje osudu i najtežu moguću kaznu. Disciplinski sudac ima praksu da prvi prekršaj kažnjava najmanjom kaznom predivđenom pravilnikom, no ovo je slučaj gdje tu praksu treba promijeniti i za primjer svima odrezati najviše što može, bilo zabranom nastupa na terenu bilo tamo gdje najviše boli, po novčaniku! To je jedini način kako se može spriječiti ovakve događaje!

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – PAPUK 2:4

Papuk je nastavio s odličnim rezultatima i u Drenovcu iako nije sve bilo jednostavno za drugoplasiranu momčad lige. Na odmor su Dragovoljci otišli s prednosti koju im je donio Matej Gačić, no u nastavku Željko Parobek uzima stvari u svoje ruke i s tri pogotka osigurava pobjedu Veličanima. Za goste je još jedan gol postigao Marijan Šubara, dok je Gačić svojim drugim golom u 88. minuti ublažio domaći poraz.

– Čestitam lavovima na borbi i pobjedi. Prvo poluvrjeme promašimo tri stopostotne, a ljudi jednom pređu centar i povedu. Drugo poluvrjeme ulazimo maksimalno ozbiljno i okrećemo rezultat uz raspoloženog terminatora, čovjek zabija ko’ na traci! Želim Drenovcu svu sreću u nastavku prvenstva, a mi idemo dalje i čekamo bučje u utakmici u kojoj očekujem nova tri boda – izjavio je trener Papuka Dalibor Banović.

 

GRANIČAR B. – SULKOVCI 0:2

Drugom uzastopnom pobjedom Sulkovci su pobjegli u sredinu ljestvice i pred njima je mirna završnica jeseni. Sve osim mira imat će nogometaši Graničara koji u i dalje na dnu ljestvice sa samo 5 osvojenih bodova iako igrom zaslužuju više od toga. Mihael Keč donio je prednost Sulkovcima u posljednjim trenucima prvog poluvremena, a pitanje pobjednika odlučeno je u 70. kada je domaću mrežu pogodio Luka Jovanović.

– Nogomet se igra za golove a mi jednostavno ne zabijamo. Prvo poluvrijeme smo imali incijativu i bili bolji da bi dobili gol u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Drugo smo nešto pokušali pa smo primili drugi gol i priči je bio kraj. I danas smo bili nekompletni bez 6 standardni i jednostavno ne ide nas i iskreno nemamo i sreće. Gostima čestitke na pobjedi – izjavio je trener Graničara Anto Obućina.

– Danas smo izborili važnu pobjedu i moram svakom svom igraču čestitati na maksimumu. Bolje smo se snašli na teškom terenu i zasluženi uzeli 3 boda. Domaćinu čestitam na korektnoj igri i nadam se da će uskoro skupiti bodove i napredovati se na tablici. Vjerujem da smo mi na dobrom putu prema još boljem rezultatu – komentar je trenera gostiju Josipa Vukoje.

 

Zbog blagdana Svih svetih koji pada u nedjelju, 01. 11., sve utakmice 11. kola odigrat će se u subotu, 31. 10. s početkom u 14,30 sati. Sastaju se : Omladinac - Croatia, Sulkovci - Graševina, Mladost - Hrvatski dragovoljac, Graničar (Z) - Croatia (DO), Dinamo - Sloga, BSK Buk - Dobrovac i Papuk  - Graničar (B). 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 508 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 09:34