Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 09:39

Slavonija na svom terenu uvjerljivo svladala Čepin u 13. kolu 3. HNL - Istok

POŽEGA - Iako je dvoboj Đakova i Marsonije nosio epitet derbija kola, niti dvoboj Slavonije i Čepina nije zaostajao, dvoboj drugog i četvrtog na ljestvici pravi je primjer derbija! A na terenu je to izgledalo primjereno položaju na ljestvici. Konačnih 3:0 ostavlja dojam suverene pobjede Slavonije, no bilo je to daleko od toga, iako potpuno zasluženo. Bila je to očekivano žestoka borba za svaku loptu, s obzirom na nakvašen i brz teren, bilo je tu i lijepih poteza. Čepin se postavio čvrsto, zatvarajući Ivana Pehardu prekidali su domaće napade u samom začetku, pa je pune noge posla imao domaći vratar Vasić koji je vjerojatno bio čovjek koji je među 5 onih koji su imali loptu u nogama najviše puta.

Taktičko nadmudrivanje Bognara i Totha zapravo se svodilo na to tko će prvi do prednosti jer obje momčadi imaju brutalnu kontru koju je jako teško čuvati. Prije gola imala je Slavonija dvije dobre prigode, oba puta u glavnoj ulozi je Matej Peharda, najprije je iskosa vrlo oštro uputio loptu u peterac gostiju, bilo je to nešto između ubačaja i udarca, a od obrambenog igrača Čepina završila je na vratnici pa u korneru. Nešto kasnije dobio je sjajnu loptu u prostor, izašao sam pred Jakovljevića koji mu padom u noge spašava svoju mrežu. U 37. minuti Slavonija dolazi u vodstvo.

Na 30ak metara iskosa Plavi su dobili slobodni udarac, izveo ga je mladi Luka Mršić i sjajno u srcu kaznenog prostora našao Mateja Martinovića koji se naklonio i sa 7-8 metara glavom smjestio loptu iza nemoćnog Jakovljevića. Gosti su se bunili zbog prekršaja, ali Bilobrk je odgurnuo igrača, ono što ih više od toga treba smetati je kako su ostavili samog igrača u sred kaznenog prostora iako je trener Toth uporno dovikivao – 11! Gol je probudio napadačke ambicije Čepina, Bruno Krstanović je počeo pokazivati zašto je jedan od najboljih veznjaka lige, igra se preselila pred Vasića i uoči odlaska na odmor Čepin su milimetri i Krešimir Plešić dijelili od poravnanja. Nakon kornera Zeleni su najviši u skoku, Vasić je ostao ukopan na sredini gola, no kapetan Plavih se našao na pravom mjestu i uz pomoć grede spašava svoju momčad koja na odmor odlazi s malom, ali vrijednom prednosti.

Sam početak drugog poluvremena proteka je u pomalo smušenoj igri Slavonije, Čepin je krenuo odlučno, no Plavi su iako su gubili linije kretanja tih 6-7 minuta izdržali bez prave opasnosti po Vasića, a onda su se posložili, odlično stajali na terenu i vrebali svoju priliku iz kontre i polukontre. I nisu je dočekali, barem kada je drugi gol u pitanju, njega je Martinović postigao na postavljenu obranu. S desne je strane loptu donio Matej Peharda, dao je za najboljeg pojedinca utakmice Mateja Martinovića koji sjajno pogađa dalji Jakovljevićev kut. Tko se sjeća Vlaovićevog gola protiv Njemačke u Francuskoj 98′, otprilike je to podsjećalo na taj pogodak! Nije ni to pokolebalo ni slomilo goste koji su i dalje pokušavali, ali obrana Slavonije je izgledala poput – Čepinove!

Božić, Ivan Peharda, Marčetić i neumorni Martinović uz pomoć veznjaka praktično su ostavili Vasića bez pravog posla, barem golmanskog, jer dobro se naigrao nogometa u ovih 90 minuta, bio je igrač viška čitavo vrijeme i gosti jednostavno nisu mogli istrčati i napraviti pravi pritisak. U samoj završnici konačno kontra Slavonije, u trku su se bacili Matej Peharda i Jakovljević, na djelić sekunde brži je bio prvi topnik 3. HNL i iz nezgodne pozicije pogodio nebranjenu mrežu, a onda se neugodno sudario s vratarom gostiju, no srećom sve je prošlo bez posljedica. Izbor igrača utakmice nije bio težak, dva gola braniča ne ostavljaju puno dilema. Ali, Matej Martinović igra sjajno u kontinuitetu. Startao je kao pričuva, a sada je teško zamisliti da ga netko može izbaciti iz momčadi.

Silnu energiju donosi na lijevom boku, defanzivne zadaće obavlja vrlo odgovorno, a stigne i te kako pomoći i u napadu, zorno je to pokazao i protiv Čepina. Uz dva gola odradio je defenzivu praktično sa samo jednom malenom greškom što je samo detalj koji ga treba motivirati da još više radi, jer prostora za dodatni iskorak ima. Čepin je sada u maloj krizi, poraz od Valpovke pa poraz u Požegi i čak 5 primljenih pogodaka nije ono na što je ova momčad naučila svoje navijače. Već u srijedu pred Tothovim je nogometašima novo iskušenje, u zaostalom susretu dočekuju odlični Oriolik. Slavonija konačno ima priliku odmoriti čitav tjedan, osvježiti se i spremiti za završne bitke u kojima se može prometnuti u prvog pratitelja Marsoniji. Bognar je odradio sjajan posao, Slavonija ima glavu i rep, igraju vrlo prepoznatljivo iako su se dijelom morali reducirati zbog pauze i samoizolacije, bit će zanimljivo vidjeti kako će se odigrati preostala četiri jesenska kola.

– Čestitam dečkima na jednoj dobroj utakmici i pobjedi. Mislim da je utakmica bila potpuno ravnopravna, da konačni rezultat nije realan s obzirom na zbivanja na terenu. Imali smo danas sreću da prvi povedemo pa nam je nakon toga bilo lakše igrati. Čepin je odlična ekipa, nikako nije slučajno da su tu gdje jesu na ljestvici, mislim da su gledatelji mogli uživati u dobrom nogometu, vidjeli su tri lijepa gola i naše slavlje. Nakon 7 utakmica u kratkom roku napokon imamo priliku malo odmoriti, nadam se da će se sljedeća utakmica igrati u subotu a ne nedjelju – izjavio je trener Slavonije Dalibor Bognar.

– Čestitam Slavoniji na zasluženoj pobjedi – kratko je rekao trener gostiju Igor Toth.

U 14. kolu nogometaši Slavonije gostuju u Ivankovu kod Bedema. Taj susret igrat će se u nedjelju, 01. 11. s početkom u 14,00 sati. U isto vrijeme u Županji će igrati Graničar i Đakovo Croatia. Sve ostale utakmice odigrat će se dan prije, u subotu, 31. 10. s početkom u 14,00 sati. Sastaju se : Zrinski - Vukovar 1991, Vihot - Kutjevo, Belišće - Valpovka, Slavija - Sloga, Marsonia - Oriolik, Vuteks Sloga - NAŠK i Čepin - Slavonac.

U srijedu, 28. 10. u 14,00 sati odigrat će se dvije zaostale utakmice : Marsonia - Graničar i Čepin - Oriolik. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 496 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Listopad 2020 11:20