Ponedjeljak, 02 Studeni 2020 09:44

Pobjede Požege i vidovačkog Dinama u 11. kolu MŽNL

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Odigrano je i 11. kolo Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega, natjecanja koje za sada najbolje odoljeva korona krizi i izolacijama, nadamo se da će se tako i nastaviti. Slaven Barišić je presudio Sikirevcima koji su dobrano namučili vodeći Omladinac, Slavonac je “natovario” Kaptol, Dinamo i Lipik se lakoćom obračunali sa svojim protivnicima, dok je Svačić uvjerljivo slavio u derbiju kola.

 

SLAVONAC – KAPTOL 7:1

U 10 odigranih utakmica Kaptol je primio nevjerojatnih 36 golova, s tako “raspoloženom” obranom, mogu biti i više nego zadovoljni s ovih 8 bodova na računu. Slavonac nije mario za gostujuće muke i došao je do vrlo uvjerljive pobjede i nekako potiho došao do 20 bodova i 4. mjesta na ljestvici. Najraspoloženiji u Babićevoj momčadi bio je Hrvoje Mikulić koji je upisao hattrick, dok su po jednom Mikića matirali Bojan Bokan, Gabrijel Didović, Tomislav Sedlo i Ivan Turkalj.

– Slavonac je puno kvalitetnija ekipa, mi smo mladi i dosta griješimo. Do 20 minute smo se držali, imali i neke prilike a nakon toga je sve otišlo na stranu domaćina. Teren je bio katastrofa, ali kako jednima tako i drugima, pobjeda domaćina zaslužena i čista, čestitam im, ali i mojim dečkima koji su dali koliko su mogli u ovom trenutku – kazao je nakon utakmice Krešo Poleti.

 

OMLADINAC – SIKIREVCI 1:0

Prave momčadi pobjeđuju i kad ne igraju dobro. Potvrdio je to Omladinac protiv Sikirevaca koji su kroz 90 minuta bili bolja momčad od novog jesenskog prvaka, imao posjed i prilike, ali nisu pronašli put do mreže. Pronašao ga je Slaven Barišić koji je sjajno pogodio iz slobodnog udarca i potvrdio jesensku titulu Omladinca koji sada ima 10 bodova prednosti u odnosu na Svačić koji ima i utakmicu manje, a do kraja je u igri još samo 6 bodova.

 

JAKŠIĆ – MLADOST 1:2

Mladost koja je u prilično lošoj formi u Jakšiću je ipak pokazala da i te kako ima kvalitete, imena koja su u momčadi ipak nisu samo imena. Na teškom, blatnjavom terenu momčad iz Sibinja upisala je vrijedne bodove i izjednačila se sa Jakšićem po osvojenim bodovima. Trener Miroslav Stefanović bio je jedini strijelac u prvom poluvremenu, u nastavku je kapetan i čovjek koji na svojim leđima vuče Jakšić, Domagoj Kovačević poravnao iz kaznenog udarca, a veliko slavlje i veliku pobjedu Mladosti je donio Krunoslav Ivanković.

– Zaslužena pobjeda gostiju, upozoravao sam čitav tjedan da su oni dobra momčad, da nas čeka težak posao i nažalost pokazalo se istinom. Po teškom terenu vrlo korektna utakmice s obje strane, gosti su jednostavno bili raspoloženiji i možemo im samo čestitati na pobjedi – rekao nam je Marijan Bakula, trener Jakšića.

– Moram priznati da smo odigrali još jednu dobru utakmicu u nizu, ali je ova napokon završila u našu korist. Teren je bio izrazito težak za igru no uspjeli smo ipak stvoriti dosta prilika od kojih smo samo dvije realizirali. Domaćinu sretno dalje, a mi smo već mislima u sljedećem kolu u kojem dočekujemo Kaptol – komentar je Miroslava Stefanovića, trenera gostiju.

 

SVAČIĆ – ZADRUGAR 4:1

Odličnu partiju prikazali su Svačić i Zadrugar, epitet derbija su i više nego opravdali. Puno prilika na obje strane, no Svačić je bio puno raspoloženiji kada je realizacija u pitanju. To su najavili već u 2. minuti kada je Vlado Lasić glavom matirao mladog Terzića. U 37. poravnanje gostiju preko Tomislava Galovca, no samo tri minute kasnije novo vodstvo domaćina zahvaljujući mladom Josipu Grguću. U nastavku još priličan broj promašenih prigoda na obje strane i dva pogotka domaćina koja su potpisali Štefan Aračić i Josip Nižić.

– Danas smo izgubili utakmicu jer smo domaćinu poklonili previše golova. Ipak je pobjeda zaslužena i ja im čestitam. Suđenje je bilo vrlo dobro – rekao je nakon utakmice Josip Lončarević, trener Zadrugara.

 

DINAMO – HAJDUK 5:0

Dinamo je povratak iz nomadskog života na svoj stadion obilježio vrlo uvjerljivim slavljem protiv pakračkog Hajduka kojem je preuzeo status najboljeg kluba iz požeške županije. Matias Šulc i Tomislav Žuljević ulovili su pravu formu i uz kvalitetne suigrače danas Dinamo izgleda jako dobro, prava je šteta onako očajnog ulaska u sezonu, sa barem 4-5 bodova iz tih susreta Dinamo bi danas bio tamo gdje mu je objektivno mjesto po igračkom kadru. Posao protiv Hajduka mu je bitno olakšan u 7. minuti kada je Željko Popović zaradio izravni crveni karton, ali i već tada je Dinamo imao pogodak prednosti, minutu nakon toga i drugi i stvar je praktično bila gotova, bilo je samo stvar rutine privesti utakmicu kraju. S nova dva pogotka Tomislav Žuljević se sasvim približio Josipu Ravliću i očito nas čeka uzbudljiva borba za status najboljeg strijelca lige. Zanimljivo je da u toj utrci glavnu riječ vode igrači iz Požeštine, Žuljević, Kahanek i Kovačević protiv Ravlića i Galovca. Osim Žuljevića po pogodak su za Dinamo postigli Krešimir Jakoubek, Matias Šulc i Mihael Hlebec.

– Konačno smo dočekali utakmicu na svom terenu i odigrali odlično pogotovo prvo poluvrijeme. Rezultat realan iako nam je na ruku išlo rano isključenje gostujućeg igrača igrali smo nadahnuto i bili opasni što govori i činjenica da su od pet golova četiri različita strijelca. Nadam se samo da ćemo uspjeti zadržati nivo igre do kraja. Mojim igračima čestitke na zalaganju i pokazanom a gostima koji su jako dobra ekipa sretno dalje – izjava je Krunoslava Podoljaka, trenera Dinama.

 

LIPIK – KUZMICA 5:1

Na prvi dojam vrlo uvjerljivo slavlje Lipika, no Kuzmica je još jednom odigrala vrlo dobru utakmicu. Bilo je tu prigoda na obje strane, a gosti iz Kuzmice su u čak tri navrata bili oči u oči sa Zanettijem i nisu zabili. Kada se to dogodi, jasno je da možete upisati poraz! Lipik je preko Ivana Kaurina došao do dva gola prednosti, u sudačkom dodatku prvog dijela gostima nadu vraća Andrija Lucović. U nastavku slijede spomenuti promašaji Kuzmice za koje stiže kazna u vidu golova Josipa Galka i dva puta Ognjena Kafke koji se raspucao od kako je postao samo igrač. Uz to stigao je Roberto Alviž zapucati jedanaesterac, ili preciznije rečeno fantastično mu ga je obranio gostujući kapetan Siniša Klasić.

– Loše smo ušli u utakmicu ali i uz to loše otvaranje poveli 2:0 i kontrolirali utakmicu do kraja prvog poluvremena kada primamo gol za 2:1. Drugo poluvrijeme definitivno puno bolje od prvog i lagano utakmicu provodimo kraju. Pobjeda i 3 boda su najvažniji i to je rutinski ostvareno danas. Slijedi nam teška utakmica u Pakracu, atmosfera u ekipi je odlična i nastavljamo dalje, raduje to što u idući tjedan ulazimo kompletni i relativno zdravog igračkog kadra i nadamo se da ćemo u subotu moći računati na sve dečke i ne sumnjamo da će oni odraditi sve maksimalno kao i do sada – izjavio je pomoćni trener Lipika Matija Šimunović.

 

TOMISLAV – POŽEGA 2:3

Požega je u vrlo dobroj formi, nakon poraza od vodećeg dvojca nanizali su dva remija, a sada je stigla i prva gostujuća pobjeda u Donjim Andrijevcima. I to kakva! Žestoka utakmica sa čak 12 žutih kartona, vodstvo Tomislava 2:0, jedanaesterac u 62. minuti za potvrdu pobjede i na kraju – pobjeda Požege! Dino Smajo bio je jedini strijelac u prvom poluvremenu, nastavak povećanjem prednosti Tomislava otvara Ivan Tunuković, a onda domaćin ima priliku s 11 metara osigurati pobjedu. Kada to nije učinio nije se naziralo da će ga skupo koštati, još 15ak minuta imali su mirnih 2:0, a onda na scenu stupa nogometni velemajstor. Protivnički navijači ga uredno ne vole, braniči još i manje jer ga ne smiju niti sekundu pustiti, taj zabija iz ničega, baca se na glavu, koljenom u stativu samo da ugura loptu u mrežu! I učnio je to tri puta, onaj posljednji u četvrtoj minuti sudačke nadoknade! Krunoslav Kahanek!

– Nevjerojatno je što mi možemo izgubiti. I to ne samo danas već posljednje tri utakmice. Naši problemi ostaju samo naši a narušene međuljudske odnose moramo pod hitno popraviti. Pred nama su još dva kola, skupiti glave i ako treba istim tim glavama kroz zid da se osvoje bodovi – izjava je Ivice Berakovića, trenera Tomislava.

– Koja tekma. Prvo čestitam svojim momcima na nevjerojatnoj utakmici u kojoj su pokazali veliku borbenost, htijenje i želju za bodovima. Gubili smo 2:0 20 minuta do kraja i uspjeli preokrenuti i odnesti bodove na Rekreaciju. Moram reći da sam jako ponosan na svoje dečke koji su pokazali veliki karakter jer se nije bilo lako vratiti i pobijediti. Konačno nam se vratilo jer konstantno dobre igre nisu odraz tablice i bodovnog učinka. Ovu pobjedu posvećujemo našem predsjedniku koji je stalno uz nas, i koji nam je stalno velika podrška. Čestitam domaćinima na fer i korektnoj utakmici. Na kraju moram pohvaliti odlično suđenje koje je bilo na visokoj razini – riječi su Tomislava Vukoje, trenera Požege.

 

U 12. kolu četiri utakmice odigrat će se u subotu, a tri u nedjelju. U subotu, 07. 11. 2020. s početkom u 14,00 sati sastaju se Požega - Slavonac, Hajduk - Lipik 1925 i Jakšić - Svačić dok će od 16,00 sati igrati Kuzmica - Tomislav. U nedjelju, 08. 11. 2020. u 14,00 sati igrat će Mladost - Kaptol, Sikirevci - Dinamo i Zadrugar - Omladinac. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 588 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Studeni 2020 09:53