Ponedjeljak, 02 Studeni 2020 09:58

Slavonija poražena od Bedema na gostovanju u Ivankovu u 14. kolu 3. HNL - Istok

IVANKOVO - Sjajna utakmica u Ivankovu, prava je šteta da gledatelji nisu bili na tribinama nego samo njih 10ak najupornijih koji su s ograde promatrali dvoboj Raić-Sudarove i Bognarove momčadi. 36 minuta Slavonija je odradila gotovo savršeno, najbolji nogomet koji su prikazali ove sezone. Visoki pritisak, savršena kombinatorika iz koje su se izrodile brojne prilike i dva pogotka.

Nakon što je u 2-3 situacije mogao i bolje reagirati u 21. Ivan Antunović majstorski s prve vratnice skreće loptu iza Anića i Bijeli su u vodstvu. Iako su tehnički gledano bili i na suprotnoj polovini, dvije minute nakon toga Bedem je prvi put prešao centar igrališta na smislen način i natjerao Vasića na dvije spektakularne obrane. Nakon toga ponovno Slavonija, dominacija kojoj se nije nazirao kraj okrunjena je u 35. minuti kada je Luka Mršić izborio, a Matej Peharda realizirao kazneni udarac. To je sasvim sigurno bilo najgore što se moglo dogoditi gostima, kao da je netko uzeo daljinski upravljač i pritisnuo im Off! Kako je Slavonija dominirala do tada, tako je od tada Bedem preuzeo igru i do odmora golovima Marka Smolčića i Ivana Koledića poravnao, a nije bio daleko niti od potpunog preokreta.

Nakon poravnanja na rubu kaznenog prostora Matej Martinović ruši Koledića, Sudac Kurtović pokazuje na bijelu točku, ali na sugestiju pomoćnika mijenja odluku i pokazuje da će ipak biti slobodni udarac za Bedem. U drugom poluvremenu Bedem je imao 13 kornera, od toga 9 u prvih 10 minuta što dovoljno govori kako je to izgledalo, gosti su bili u crnoj rupi iz koje se nisu mogli izvući, a domaćin je “namirisao krv” i jurio po treći gol kojeg je konačno dočekao u 64. minuti kada se na pravom mjestu našao iskusni Goran Borko i matirao Vasića za 3:2.

Nakon toga Bedem se pametno povukao, mirno čuvao svoj gol i čekao na kontru, no niti na jednoj niti na drugoj strani više nije bilo onih pravih, čistih situacija iako opasnosti je na obje strane. Svakako valja napomenuti i odlično suđenje, spomenutu situaciju s dosuđenim pa poništenim kaznenim udarcem je teško komentirati, pomoćnik je odmah pokazao da nije kazneni udarac, vjerojatno je to tako vidio. Ali sve ostalo bilo je sjajno, pomogli su tu i igrači obje momčadi koji su odigrali strašno korektnu utakmicu, jedan jedini malo čvršći start u 90 minuta, korektno ponašanje uz poštovanje prema suparniku sa obje strane, to je ono što želimo gledati, sportsko nadigravanje pa tko je bolji, sretniji i spretniji neka pobjedi!

– Što se tiče današnje utakmice stvarno fer i korektno s obje strane, danas je pobijedio nogomet, svim akterima utakmice, i gostima i dečkima iz Požege kao i sudačkoj trojci koja je vrlo korektno odradila svoj posao. Ipak najviše čestitki ide mojim dečkima, ovo je samo njihova pobjeda! Nakon 0:2 i velike dominacije Slavonije, nakon tog drugog pogotka samo smo mi postojali na terenu, dominirali i zasluženo preokrenuli uz još nekoliko sjajnih obrana golmana Slavonije. Ne kukam nikada, ali sada ipak moram reći kroz što mi prolazimo. Bedem je trenutno igra bez desetorice ozlijeđenih igrača! Već duže vrijeme muku mučimo s ozljedama, i to nažalost težim ozljedama čak petorice igrača za koje ne znamo ni hoće se vratiti za proljetni dio sezone, neki su operirali koljena, neki čekaju operacije, imamo ozljede ruku, zadnjih loža, prepona. Danas su dva igrača nakon četiri tjedna bez treninga nastupili na utakmici i na tome im od srca zahvaljujem. Ovim želim reći da mi nismo klub koji ima 22 igrača i takvu širinu da možemo to nadomjestiti, ovaj nenormalni ritam je došao na naplatu, dečki trpe ozljede, ali i pokazuju karakter pravih ratnika. Pobjeda protiv ovakve ekipa kakva je Slavonija je jedna velika nagrada i pohvala za ove dečke koji daju sve od sebe na svakom treningu i svakoj utakmici. Iskreno svi skupa jedva čekamo da prođu još ova 4 kola pa da odemo na odmor i pokrpamo se – izjavio je trener Bedema Josip Raić-Sudar.

– Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Ne znam šta nam se dogodilo, nakon 38 minuta odlične igre, zabili smo dva gola i stvorili 5-6 jako dobrih prilika, vjerojatno nam se uvukao taj “lako ćemo”, e kad u nogometnu kreneš lako ćemo onda se sve okrene protiv tebe! To vidim kao jedino objašnjenje. Žao mi je, imali smo utakmicu u svojim rukama, imali smo tri boda koja će nam kasnije negdje faliti u toj našoj borbi za gornji dio ljestvice. Iz nekog razloga još uvijek nismo spremni da u kontinuitetu odigramo 4-5 utakmica, a to nam treba da bi bili u tom vrhu. Sve je to život i nogomet, okrećemo se suboti i Belišću – kazao je nakon susreta Dalibor Bognar.

U ostalim susretima 14. kola postignuti su ovi rezultati : Zrinski - Vukovar 1991 0:0, Vihor - Kutjevo 2:0, Belišće - Valpovka 3:0, Slavija - Sloga 5:1, Marsonia - Oriolik 2:2, Vuteks Sloga - NAŠK 4:1, Čepin - Slavonac 3:0 i Graničar - Đakovo Croatia 2:1

U narednom, 15. kolu Slavonija je domaćin Belišću, a taj susret odigrat će se u subotu, 07. 11. 2020. s početkom u 14,00 sati. U isto vrijeme igrat će i Đakovo Croatia - Vuteks Sloga, NAŠK - Zrinski, Oriolik - Graničar, Sloga - Marsonia, Valpovka - Slavija, Slavonac - Bedem i Vukovar 1991 - Vihor. U nedjelju, 08. 11. 2020. u 14,00 sati igrat će Kutjevo i Čepin. 

Nakon toga "Plavi s Orljave" u 16. kolu gostuju u Pleternici kod Slavije (14. 11. u 13,30). U posljednjem jesenskom kolu u Požegi će gostovati Marsonia Slavonski Brod (21. 11. u 13,30). Ako vremenske prilike budu dozvolile, 28. 11. s početkom u 13,00 sati odigrat će se i utakmice 18. kola, a tada bi u Požegi trebao gostovati Graničar (Županja). 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 468 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Studeni 2020 10:20