Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Studeni 2020 11:29

U 12. kolu MŽNL Požega odigrala neodlučeno protiv Slavonca (Nova Kapela), Dinamo (Vidovci) poražen u Sikirevcima

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - U subotu su prva četiri susreta 12. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. Da tribine nisu zatvorene za gledatelja sigurno bi stadion u Pakracu bio odlično popunjen, a gledatelji bi svjedočili kako Lipik odnosi bodove u velikom derbiju.

 

POŽEGA – SLAVONAC 2:2

Na Rekreaciji se danas odvila prava nogometna poslastica samo je šteta što gledatelji nisu mogli prisustvovat utakmici jer bi stvarno imali što i vidjeti. Požega je prvo poluvrijeme pokazala bolju igru i imala inicijativu cijelo vrijeme ali nisu to uspjeli okruniti golom. U drugom dijelu blagi pad domaćih, a veliko dizanje gostiju koji su došli do prednosti sredinom drugog dijela preko svog najboljeg pojedinca Ivice Kovačevića. Domaći su se uspjeli vratiti preko Ivana Matanovića, ali to slavlje je trajalo mršave tri minute kada Kovačević zabija za novu prednost Slavonca. Najbolji današnji pojedinac u redovima Požege Matanović vraća svoju momčad još jednom iz zaostatka, a imala je Požega u zadnjem napadu priliku i za pobjedu koju nisu uspjeli realizirati pa je podjela bodova možda i najrealniji ishod utakmice.

- Odlična utakmica puna preokreta, na kraju najrealniji rezultat. Moji dečki opet su pokazali karakter i dva puta smo stizali negativan rezultat. Šteta što smo propustili sto postotnu priliku na samom kraju utakmice – rekao je trener Požege Tomislav Vukoja.

- Dobra utakmica gdje smo mi bili bliži pobjedi dvaput vodili i dobili gol u zadnjim minutama utakmice. Ne mogu biti nezadovoljan, u zadnjih 5 kola imamo 4 pobjede i jednu neriješenu utakmici od toga tri gostujuće utakmice. Domaćinu sretno dalje a mi se okrećemo zadnjem kolu gdje dočekujemo Kuzmicu. Još jednom čestitke mojim dečkima na jednoj dobroj utakmici – poručio je trener gostiju Ivo Babić.

 

KUZMICA – TOMISLAV 4:1

Kuzmica je napokon upisala prvu pobjedu u ovoj sezoni, iako po igri nisu to zaslužili ali jednostavno do sada ih realizacija ni gol nisu išli što je potpuna suprotnost od onog što su danas prikazali na terenu. Luka Šporčić bio je prvo ime današnjeg susreta sa postignuta tri pogotka, a Fabrio Novak ga je pratio s jednim, dok je jedini pogodak za goste postigao Ivan Tunuković na samom kraju susreta.

- Zaslužena pobjeda, moja ekipa je konačno iskoristila svoje prigode iako ih je bilo još ne iskorištenih, a goste svoje dvije tri prigode nije. Čestitam svojim igračima na borbenosti i zasluženoj pobjedi i gostima na korektnosti – izjavio je trener Kuzmice Miro Papak.

- Čestitam ekipi Kuzmice na pobjedi. Mi smo trenutno u stanju da i sve što znamo više ne znamo. Pred nama je posljednje kolo protiv Hajduka i dok ima nade moramo se boriti za bodove – rekao je trener gostiju Ivica Beraković.

 

HAJDUK – LIPIK 1:2

Derbi između Pakraca i Lipika uvijek su zanimljivi i popraćeni s velikim brojem gledatelja, danas je bio slučaj da je bio jako zanimljiv na terenu ali nažalost ne i izvan njega zato što navijači nisu bili prisutni. I ovaj put pobjeda je otišla na stranu Lipika, Josip Jozipović i Marko Miladinović donijeli su dvostruku prednost gostima u prvom dijelu. Od 60. minute Lipik je igrao s igračem manje pocrvenio je Ljuban Garača. Domaći su uspjeli smanjiti zaostatak u zadnjoj minuti preko Nike Čuljka ali za potpuni povratak nije bilo vremena. Nismo uopće bili u igri prvo poluvrijeme, mada i takvi imamo mrtvu šansu koju fulamo i još uz to i promašeni jedanaesterac dok gosti iz dva auta na sličan način dolaze do 2 gola. Drugo poluvrijeme stišćemo i pogađamo vratnicu i još dvije mrtve šanse i to ne uspijevamo pretočiti u gol. U zadnjoj minuti smanjujemo ali vremena za nešto drugo nije bilo. Takav je nogomet…igra se za golove a gosti su svoje iskoristili i pobjedili. Čestitam im na tome a nama ostaje da se probamo izvući iz ove crne serije u koju smo utonuli. Dečkima nije lako i naravno da sam uz njih do kraja – poručio je trener Hajduka Tomislav Kužilek.

 

JAKŠIĆ – SVAČIĆ 1:2

Danas se na Jajarama odigrao pravi muški meč između Jakšića i Svačića. Na kraju su gosti bili zadovoljniji i sretniji zato što su ostvarili tešku pobjedu na Jajarama. Vlado Lasić donio je prednost gostima sredinom prvog dijela, do kraja Maurizio Rezo uspijeva poravnati i odvesti momčadi na odmor s neriješenim rezultatom. Desetak minuta prije kraja Lasić svojim drugim pogotkom donosi sva tri boda svojoj momčadi. 

- Teško ostvarena pobjeda na teškom terenu. Domaćin dobar, želim im puno sreće dalje a mi se okrećemo utakmici sa Sibinjom – izjavio je Mario Tadić, trener Svačića.

 

Nakon što su u subotu gosti odradili dobar posao u četiri odigrane utakmice 12. kola MŽNL Brod – Požega, nedjeljnim dvobojima u Oprisavcima, Sibinju i Sikirevcima zatvoreno je kolo u kojem je Omladinac potvrdio apsolutnu dominaciju

 

MLADOST – KAPTOL 3-1

Mladost je na svom terenu svladala Kaptol koji je i dalje u problemima što se tiče bodova i pozicije na ljestvici. Odlično je krenulo za Kaptolčane, došli su do prednosti na samom početku preko Mateja Romšteina koji je bio miran s bijele točke. Dobro su stajali na terenu i držali su prednost i na odmoru. U drugom dijelu blagi pad igre gostiju koji su se i dalje dobro držali sve do zadnjih desetak minuta kada je skroz pala koncentracija, Krunoslav Ivanković poravnava, a zatim Matej Dubac s dva pogotka potpuno preokreće utakmicu i donosi svojoj momčadi vrijednu domaću pobjedu.

– Napokon domaća pobjeda u zanimljivoj utakmici zbog kakvih volimo nogomet. Imali smo priliku doći u rano vodstvo no nismo iskoristili kazneni udarac dok je protivnik svoj kazneni udarac realizirao. Prilike su se nizale, ali rezultat je bio isti sve do zadnje faze utakmice u kojoj smo zabili 3 gola u zadnjih 15 minuta. Čestitam dečkima na strpljenju i vjeri u uspjeh i sad idemo odraditi zadnje kolo na jednakom nivou kao prethodna dva tako da nas sigurno čeka još jedna vrlo dobra utakmica protiv jedne od najboljih ekipa u ligi – komentirao je trener Mladosti Miroslav Stefanović.

 

SIKIREVCI – DINAMO 3-2

Sikirevci su na svom terenu slavili protiv Vidovaca rezultatom 3-2. Vidovčani su dobro otvorili utakmicu i bolje stajali na terenu cijelo prvo poluvrijeme ali svoju igru nisu uspjeli okruniti pogotkom, a Sikirevci su to lukavo iskoristili i došli u prednost preko Mateja Kneževića koju su držali i na odmoru. U nastavku novi problemi za Dinamo koji ostaje bez Tomislava Smojvira na samom početku drugog dijela zbog dva žuta kartona. Domaći iskorištavaju igrača više i preko Daria Stazića i Valentina Šunića dolaze do tri gola prednosti. U zadnjih deset minuta Matias Šulc s dva pogotka vraća svoju momčad u igru ali za potpuni povratak nije bilo vremena.

– Bolje smo ušli u utakmicu, pogodili dva puta okvir gola ali lopta nije htjela u gol. Kad ne zabiješ dobiješ staro nogometno pravilo. Drugo smo cijelo poluvreme igrali sa igračem manje i borili se do kraja ali nije išlo više od ovoga. Idemo se pripremiti za zadnje kolo i probati završiti sa pobjedom – izjavio je trener Dinama Krunoslav Podoljak.

 

ZADRUGAR – OMLADINAC 0:3

Prva momčad lige i dalje gazi sa maksimalnim učinkom. Današnja prepreka bila im je momčad Zadrugara koju su rutinski pobijedili rezultatom 0-3. Domaći kapetan Ivan Kurkutović donio je prednost gostima autogolom u zadnjoj minuti prvog dijela. U drugom dijelu lagano primirje do zadnjih deset minuta kada su Karlo Baričević i Antonio Jurević zaključili pobjedu gostiju.

– Prvo čestitam gostima na pobjedi i na jesenskom naslovu. Mi danas dosta oslabljeni nismo možda ni mogli više iako smo imali svoje šanse koje nismo iskoristili a gosti svoje jesu – izjavio je Josip Lončarević, trener Zadrugara.

– Jedna obostrano dobra utakmica puna tempa i trke. Mislim da smo zasluženo slavili i tako nastavili nevjerojatni niz sa svih dvanaest pobjeda. Čestitke ekipi Zadrugara na pruženoj igri gdje su pokazali da su jako dobra ekipa i da se zasluženo nalaze u vrhu lige – komentar je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca.

 

U posljednjem jesenskom kolu dvije utakmice će se odigrati u subotu, a pet u nedjelju, U 13. kolu, u subotu, 14. 11. 2020. s početkom u 14,00 sati sastaju se Lipik 1925 - Sikirevci, a od 16,00 Slavonac - Kuzmica. U nedjelju, 15. 11. 2020. u 14,00 sati igrat će Svačić - Mladost, Omladinac - Jakšić, Dinamo - Zadrugar, Tomislav - Hajduk i Kaptol - Požega. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 608 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Studeni 2020 12:24