Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Studeni 2020 11:29

Slavonija poražena od Belišća na svom terenu u 15. kolu 3. HNL - Istok

POŽEGA - Slavonija je u 15. kolu ugostila Belišće te je poražena rezultatom 0:2 (0:1). Prvih 45. minuta bilo svelo se na taktičko nadmudrivanje Bognara i Rupnika u kojem je Rupnik bio sretniji, domaćin ga je darivao velikim propustom u obrani kojeg je Luka Agatić velemajstorski pretvorio u pogodak. Jedna duga lopta koja je od 100 puta 98 za Božića lak posao, ovoga puta slično kao i kolo ranije u Ivankovu bila je problem, Agatić je pravovremeno osjetio da će Božić pogriješiti, uzeo mu loptu, obišao Vasića i iz teške situacije pospremio je u mrežu prije nego li je Ivan Peharda uspio stići do linije.

Preuzela je Slavonija tada loptu, pokušavala ali u Jančeku ovoga puta nije imala igrača koji može dati pravi zadnji pas ili kroz dribling doći do opasne situacije. Tek u samoj završnici bilo je opasno po Stanića, najprije je Matej Peharda odlično tukao iz dosta teške situacije ali je Stanić sjajno reagirao i odbio loptu u korner, a onda nakon ubačaja velika gužva u kojoj je na kraju lopta od bloka u paraboli sjela na gredu i otišla u novi korner.

U drugom poluvremenu puno zanimljiviji nogomet, krenulo je fantastičnom prilikom za Slavoniju, Antunović je s desna na 5 metara od Stanića savršeno pronašao Jančeka koji još jednom nije na razini svojih ranijih partija i jednostavno ne pogađa loptu. Nešto kasnije obrnuta situacija, konačno pravi potez mladog požeškog fantazista koji para gostujuću obranu i sjajno daje za Antunovića koji s igračem na leđima gura loptu pored Stanića, no ovaj ipak dovoljno skreće da lopta odskakuće pored vratnice.

Slavonija je krenula vrlo otvoreno, naravno da je ostalo puno prostora na drugoj strani za kontre gostiju koje su se često i događale tako da je dinamika bila na iznimnoj razini. Prijetili su gosti, Slavonija pritiskala i tako svih 45 minuta! U 67. sijevnula je sjajna kontra Belišća, povukao ju je Salapić, prebacio na drugu stranu do Agatića koji nije razmišljao o udarcu nego je još jednom prebacio na drugu stranu, Salapić se oslobodio čuvara i sa 10ak metara pogodio suprotnu malu mrežicu nemoćnog Vasića za 0:2!

Bognar tada prekomandira Ivana Pehardu u napad i igra praktično sa četiri napadača do kraja i u 86. minuti u jednoj gužvi Slavonija dolazi do prilike da se vrati u utakmicu, no briljantni Marin Stanić zaustavlja udarac najboljeg strijelca lige Matija Peharde doslovno mu uhvativši “živu” loptu i nastavlja svoj period nesavladivosti! Derbi koji je opravdao očekivanja, odlične obje momčadi i prava je šteta da gledatelja nije bilo!

Onako veliki uvod napisali smo čisto da pojasnimo protiv kakvog je stroja Slavonija igrala, jer je odigrala odličnu utakmicu, ali odigralo je i Belišće sigurno na svom maksimumu, drugačije sigurno ne bi odnijelo bodove iz Požege! Bilo je više kandidata za igrača utakmice, prije svih Stanić koji je zaustavio onu veliku priliku Antunovića i penal Pehardi te pokupio sve ostalo što je trebalo. Damjanovića je bio pun teren, Žaja standardno sjajan u svojim defanzivnim zadacima, no ipak Luka Agatić je ovoga puta bio korak ispred svih. Odnio je bezbroj duela, zadržao loptu dok se suigrači priključe, “tukao” se s Pehardom i Božićem 90 minuta i uz to zabio prekrasan pogodak i asistirao za drugi! Majstor!

- Čestitam Belišću na zasluženoj pobjedi. Mislim da je prvo poluvrijeme bilo totalno ravnopravno gdje su oni iskoristili jednu svoju šansu i otišli na odmor s prednosti. U nastavku smo imali 4 sjajne prilike koje nismo iskoristili, oni su od svoje dvije jednu ponovno pogodili i otišli na 2:0. Da smo iskoristili taj kazneni udarac iako je bilo malo do kraja možda bi uspjeli do boda, no ni to nismo iskoristili i bodovi odlaze gostima. Ništa, plaćamo danak kratkom kadru i mladosti, idemo se oporaviti i spremiti za Pleternicu, sve znamo jedni o drugima, tko bude manje griješio taj će slaviti u županijskom derbiju – rekao je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

– Jedna jako dobra utakmica, borbena, čvrsta. Slavonija je odlična ekipa, stvarno bi morao čestitati svojim igračima jer su danas pokazali i ono što nam je nekad nedostajalo, moram reći muda, jer bez toga se ovakva momčad kao što je Slavonija ne može pobjediti. Ako je nekad i bilo nekakve zamjerke, danas je nema, odigrali smo stvarno odlično – rekao je nakon susreta Davor Rupnik, trener Belišća.

U 16. kolu Slavonija gostuje u Pleternici kod Slavije. Utakmica se igra u subotu, 14. 11. 2020. u 13,30 sati. U isto vrijeme sastaju se Zrinski - Vihor, Belišće - Slavonac, Marsonia - Valpovka, Vuteks Sloga - Oriolik i NAŠK - Đakovo Croatia. U nedjelju, 15. 11. u 13,30 sati igrat će Čepin - Vukovar 1991, Bedem - Kutjevo i Graničar - Sloga. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 584 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Studeni 2020 12:02