Srijeda, 11 Studeni 2020 09:34

Juniori Slavonije poraženi od prvoligaša Osijeka u polufinalu Kupa Nogometnog središta Osijek

POŽEGA - Na igralištu NK Požega na Sportsko - rekreacijskom centru jučer je odigrana polufinalna utakmica Kupa Nogometnog središta Osijek za kategoriju juniora, a sastale su se momčadi požeške Slavonije i prvoligaša Osijeka. Utakmica je završila pobjedom gostiju rezultatom 0:2 (0:1) ali su juniori Slavonije odigrali odličnu utakmicu i bili ravnopravan protivnik kvalitetnim gostima svih 90 minuta. 

Ovaj susret je trebao početi u 14,00 sati ali je kasnio dvadesetak minuta jer nije bilo sudaca zbog nesporazuma oko delegiranja. Na kraju je delegat ove utakmice Siniša Sabljak koji je i povjerenik za suđenje Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije na brzinu pronašao tri suca da se utakmica može odigrati iako su suci trebali biti delegirani od strane Nogometnog središta Osijek. 

Slavonija je dobro ušla u utakmicu bez respekta prema prvoligašu iz Osijeka koji je u vodstvo došao u 16. minuti iz slobodnog udarca s dvadesetak metara. Preko zida je gađao Ivan Cvijanović, vratar Slavonije Josip Ivić je bio na lopti ali mu je prošla kroz ruke i gosti su poveli. Nakon toga je Slavonija tražila izjednačenje, bila opasna, stvorila i neke dobre situacije dok su gosti čekali svoju priliku da drugim pogotkom prelome utakmicu. To se i dogodilo ali tek u 87. minuti kada je mali nesporazum u obrani Slavonije iskoristio Tin Kuprešak koji je prebacio vratara Ivića i postavio konačnih 0:2.

Trener juniora Slavonije Krešimir Brkić koji je i bivši dugogodišnji prvoligaški igrač Osijeka, može biti zadovoljan igrom i angražmanom svoje momčadi. U ovom važnom susretu Brkić nije mogao računati na dva važna igrača, napadače Karla Antunovića i Emila Đakovića, s kojima bi napad Slavonije sigurno bio opasniji te bi gosti imali još više problema u osiguranju prolaska u finale. 

U drugom polufinalu danas su Elektra (Osijek) i Vukovar 1991 odigrali 1-1, a nakon jedanaesteraca ukupnim rezultatom 4-5 pobijedili su Vukovarci i osigurali plasman u finale. 

Pročitano 1051 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 10:40