Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 11:41

Croatia u 13. kolu 1. ŽNL uvjerljivo poražena na gostovanju kod jesenskog prvaka BSK Buka

POŽEGA - U subotu, 14. 11. 2020. su odigrane prve tri utakmice posljednjeg 13. kola jesenskog dijela 1. ŽNL Požeško slavonske među kojima se isticao derbi kojeg su u Velikoj odigrali Papuk i Graševina. Nažalost u Rajsavcu je dobra utakmica sa pet postignutih golova pala u sjenu nepromišljenog čina gostujućeg igrača.

PAPUK – GRAŠEVINA 3:1

Derbi kola opravdao je očekivanja, obostrano vrlo dobrih 90 minuta za kraj jeseni, no puno više zadovoljstva imaju Veličani koji su se okitili titulom viceprvaka. Jedini pogodak u prvom dijelu postigao je Mihael Matković-Grgić, a u nastavku Mirko Soldo donosi poravnanje za Graševinu. U samoj završnici stroj za golove Željko Parobek vraća prednost Veličanima, a pobjedu je potvrdio Tomislav Foro u 86. minuti.

– Čestitke mojim momcima na fantastičnoj borbenosti! Odigrali smo odličnu utakmicu protiv odličnog protivnika, bili smo bolja ekipa i zasluženo pobjedili. Cilj smo ostvarili, a ovim putem upućujem čestitke Bučanima na zasluženom naslovu – izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

 

MLADOST – SULKOVCI 2:1

Nakon dvije otužne sezone ove jeseni Mladost je potvrdila da je postala konkurentna, pokazali su to i u ovom kolu kada su na svom terenu nadigrali goste iz Sulkovaca. Prvo poluvrijeme pripalo je Mladosti koja je golovima Martina Blaževića i Luke Garića. U nastavku gosti preko Stjepana Majetića na vrijeme smanjuju, no u završnici se Mladost dobro branila i osvojila tri vrijedna boda za kraj jesenske polusezone.

– U izjednačenoj utakmici možemo žaliti za propuštenim prilikama, a čestitati domaćinu na pobjedi. Promašene prilike i golovi iz prekida su nas koštali bodova. Svojim dečkima moram zahvaliti na trudu i što su se svoje privatne obaveze podredili ekipi. Dobra igra i borba nam daje za pravo da smo na dobrom putu – rekao je trener Sulkovaca Josip Vukoja.

 

DINAMO R. – CROATIA DO 3:2 – prekid

Susret Dinama i Croatije prekinut je u 84. minuti pri vodstvu Dinama od 3:2 zbog napada na glavnog suca koji je nokautiran od strane gostujućeg igrača. Domaćin je poveo 2:0 golovima Jakova Jakića i Ivana Glavaša, dok je uoči odmora gostujući zaostatak smanjio Darijo Čakarić koji će sat vremena kasnije postati antijunak. U nastavku Glavaš drugim golom ponovno odvodi Dinamo do dva gola prednosti, a u 64. Patrik Sabo ponovno vraća Croatiju u igru i smanjuje na 3:2. Dvije minute nakon toga gosti ostaju s igračem manje, upravo je Sabo zaradio drugi žuti karton. U toj kobnoj 84. minuti strijelac prvog gola za goste nezadovoljan jednom odlukom glavom pa onda i laktom udara suca Hrmića koji je završio na podu, a pomoćni sudac svira kraj. Nažalost ovo je drugi teži incident momčadi iz Donje Obriježi, nedavno se dogodio napad njihovog navijača na protivničkog igrača, sada i ovo.

– U jednoj dinamičnoj utakmici dolazimo do pobjede, gost dobar traži igru, mi dolazimo do 2:0, imamo penal koji nažalost opet promašujemo, gost iz kornera smanjuje i tako odlazimo na poluvrijeme. Drugo poluvreme zabijamo za 3:1 i iz naše greške opet dobivamo gol i držimo goste na životu. A onda nažalost u 85. minuti gostujući igrač udara glavnog sudca i tu je utakmici kraj. Sudcu želim brz oporavak, a gostima čestitam i želim im sreću dalje. Samo Dinamo – poručio je Ivica Blašković, trener Dinama.

 

Nakon subotnjeg udaranja suca koje je završilo odvoženjem istog u bolnicu, u nedjeljnim utakmicama je bila nešto blaža situacija, ali i dalje potpuno nedopustiva. Što se nogometa tiče, Dragovoljac je osvojio vrijedan bod u Čaglinu, u Zagrađu slavlje domaćeg Graničara, a u Dobrovcu podjela bodova.

 

GRANIČAR Z. – GRANIČAR B. 4:0

U Graničarskom derbiju na kraju uvjerljivo slavlje domaćeg Zagrađa koje će čekati sljedeći vikend da sazna hoće li završiti na 4. ili 5. mjestu, u svakom slučaju jedna vrlo uspješna jesen za njih. Naravno da je još slađa kada se pobjedi susjeda na kraju bez obzira na sve njegove probleme. U završnici sezone odličnu formu uhvatio je Jakov Šinko koji je ovaj puta zabio dva pogotka, dok su po jedan postigli Josip Šubara i Ivan Jakovljević. Inače, već u 22. minuti gosti su ostali s igračem manje, Branimir Zelić zaradio ga je zbog prekršaja s leđa, a onda napravio potpunu glupost i nogom u nogu udario suca. U 72. minuti i domaći su ostali bez jednog igrača, dva žuta kartona skupio je Stjepan Jovanović.

– Znali smo tko nam dolazi, postavili smo se čvrsto i agresivno, svaki duel smo išli 100%, poveli 1:0. Gosti su došli nervozni, dobili crveni karton, pa smo drugo poluvrijeme izašli i riješili župni derbi visokim rezultatom i vratili im za poraz od prošle godine. Dečki super rade, nastavit ćemo i dalje i veselimo se kupu bez obzira na ishod. Čestitam gostima i sretno im dalje, a isto tako prijateljima iz Buka čestitam na osvojenom jesenskom prvenstvu – poručio je trener Zagrađa Hrvoje Ančurovski. – Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, u ovom trenutku su kvalitetnija momčad od nas – kratko je komentirao Anto Obućina, trener Bučja.

 

OMLADINAC – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:1

Podjela bodova u Čaglinu, vrijedan je to bod za goste iz Drenovca kao ohrabrenje tokom zimske stanke. Omladinac je prvi došao do prednosti preko Ivana Buturca sredinom prvog poluvremena, dok je konačni rezultat u 63. minuti postavio Matej Babić.

– U jednoj od lošijih naših utakmica u Čaglinu na kraju bod i njima i nama gdje su 3 mogla otići na obadvije strane. Imali smo za nijansu koju šansu više ali ih nismo iskoristili. Suđenje….nemam komentara! Čestitke gostima na trudu i zalaganju. Imamo još jedno kolo za odradit protiv Pavlovaca u Čaglinu, pa na zasluženi odmor – rekao je trener Omladinca Tomislav Topalović.

 

BSK – CROATIA M. 7:0

Josip Jakovljević i društvo nisu imali milosti ni prema prošlosezonskom viceprvaku Croatiji, sam Jakoljević zabio je 5 i zaustavio se na 37 u polusezoni, a BSK je danas postigao ukupno 7, preostala dva su djelo Valenitna Podobnika i Mateja Blaškovića.

– Odlična predstava mojih suigrača, čestitam im na zasluženoj pobjedi, odigrali smo zadnje kolo kao da je prvo od prve do zadnje minute sve je bilo odlično nemam nikakve zamjerke za igru. Cijelu sezonu smo odigrali fantastično to i pokazuje nas omjer pobjeda kao i gol razlika, nešto posebno da se priča nema smisla, sve govore naši rezultati.Ćestitke mojim dečkima na osvojenom jesenskom naslovu prvaka, idemo odraditi kup i na zasluženi odmor. Samo NK Bsk Buk. Nogomet nogometašima! – komentirao je trener BSK-a Josip Jakovljević.

– Kako ovo sve prihvatiti? Čestitke Buku na pobjedi i na osvojenom prvenstvu. Nadam se da neće ni ove godine ući, održite se dečki. A ja nastavljam raditi pošteno kao i do sada. Sad vam bacam rukavicu za nagodinu. Ja se ispričavam svim sucima, trenerima, publici ako sam na bilo koji način koga uvrijedio. Nogometni klub Croatia živi pošteno i radi i ispunjava svoje obveze. Bitno je da su utakmice sve odigrane za povjerenika lige. Buk bi na našem mjestu utakmice odgodio, ali korona je samo u Mihaljevcima. I usput ovo je zadnje javljanje za Sportalu. Zasto? Neki koriste ovaj prostor za privatne obračune i vrijeđanja ja se ne vidim u tome. Znam šta imam i šta sam izvukao od ekipe koju imam. Nisam ni na koji način osporio da je Buk stvarno najbolji, ja sam za taj klub igrao kad mu je bilo najteže ali današnje izjave “trpaj” neću nikad zaboraviti – poručio je Goran Vrgoč, trener Croatije.

 

DOBROVAC – SLOGA 1:1

Dobovac i Sloga podijelili su bodove u posljednjem 13. kolu 1. ŽNL uz po pogodak u svakoj mreži. Nažalost zbog problema s comet sustavom nismo u mogućnosti objaviti zapisnik s ove utakmice. Sloga je jesen završila na 11. a Dobrovac na 12 mjestu.

– Odlična nogometna predstava danas je bila u Dobrovcu. Šteta što smo igrali bez publike. Opet smo imali problem sa, skupljanjem. Bilo nas je 11, došli smo minibusom, a još nam se priključio i doktor Grošić koji je došao naknadno sa svojim autom pa nas je bilo 12. Upravo me on i zamijenio u 70. minuti. Mislim da je podjela bodova i najrealniji odnos snaga na terenu. Imali smo nekih sitnih trzavica sa Dobrovcem u zadnje 2,3 sezone, ponajviše zahvaljujući meni, ali to je sad hvala dragom Bogu prošlost. Danas je bilo sve fer i korektno. I do sada smo se darivali gajbom poslije tekme ali u zadnjem kolu ove sezone ćemo ih u Trenkovu počastiti večerom kao dobri domaćini za kraj sezone. Nadam se da ćemo do tada i mi i oni osigurat ostanak u ligi. I naravno da očekujem njihov cijenjeni glas u izboru za predsjednika Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije koji će biti za godinu dana. HNK Dobrovac osnovan je godine Gospodnje 1976., iste kad sam i ja rođen pa je i to nekakav znak sudbine za koga trebaju glasat. Nogomet nogometašima! – poručio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

 

Još dvije odgođene utakmice odigrat će se u naredna dva vikenda. U nedjelju, 22. 11. u 13,30 sati Omladinac i Mladost će u Čaglinu odigrati utakmicu 4. kola dok će u nedjelju, 29. 11. u 13,00 sati u Sulkovcima istoimeni domaćin i Graševina odigrati susret 11. kola.

Prvenstvo se nastavlja sredinom ožujka 2021. U 14. kolu, prvom drugog dijela sezone igrat će Dobrovac - Croatia (M), Graševina - Sloga, Croatia (DO) - BSK Buk, Dinamo - Hrvatski dragovoljac, Omladinac - Graničar (B), Graničar (Z) - Sulkovci i Mladost - Papuk. 

Narednog vikenda odigrat će se sve utakmica 1. kola Županijskog nogometnog kupa. Već u srijedu, 18. 11. u 14,00 sati sastaju se Jakšić - Kaptol. U subotu, 21. 11. u 13,30 sati igrat će Mladost - Dinamo (R). U nedjelju, 22. 11. u 13,30 sati igrat će Graničar (Z) - Požega, Graničar (B) - Papuk, Croatia (M) - Sloga, Sulkovci - Dinamo (V), BSK Buk - Hajduk, Dobrovac - Graševina i Croatia (DO) - Kuzmica.

Lipik 1925 i Omladinac su svoj susret odigrali već 20. 10., a slavili su Lipičani rezultatom 3:0. 

 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 730 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 26 Studeni 2020 16:08