Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 13:39

Pobjeda Dinama, poraz Požege u 13. kolu Međužupanijske nogometne lige

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 13. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega u kojoj se natječu i dva kluba s područja grada Požege. Dinamo (Vidovci) kao novak u ligi je zauzeo odlično 5. mjesto sa 22 boda (7 pobjeda, 1 remi, 5 poraza) i gol razlikom 29:20. Dinamo je najbolje plasirani klub iz Požeško - slavonske županije, a jednak broj bodova ima i Lipik 1925 koji se nalazi na 6. mjestu.

Vidovčani su imali slab ulaz u sezonu i u prva tri kola nisu osvojili niti boda ali su poslije nogometaši Dinama proigrali. Uz to što su novi u ligi nisu zbog ljetne poplave mogli igrati na svom terenu te su tek posljednje dvije domaće utakmice odigrali u Vidovcima. 

Požega je prošlu sezonu u MŽNL koja je završena već nakon 14. kola zbog koronavirusa završila na 11. mjestu sa 16 bodova. Sada su nogometaši Požege prvi dio sezone završili na 12. mjestu sa 10 bodova (2 pobjede, 4 remija, 7 poraza) i gol razlikom 19:29. Požega ima dobru momčad i sigurno ne zaslužuje mjesto na ljestvici na kojem je završila jesenski dio prvenstva. 

 

U subotnjem dijelu posljednjeg 13. jesenskog kola odigrane su dvije utakmice, Lipik je ugostio Sikirevce dok je posljednja Kuzmica gostovala kod Slavonca u Novoj Kapeli. 

LIPIK – SIKIREVCI 6:0

Nogometaši Lipika jesensku su sezonu završili na najbolji mogući način, pobjedi u susjedskom derbiju dodali su i uvjerljivo slavlje protiv Sikirevaca. Milašinovićeve trupe su bile slino razigrane, ali koplje iznad svih bio je Ivan Kaurin koji je postigao prva tri gola i praktično sam odlučio utakmicu. Nakon njega u strijelce su se upisali i Marin Tomić, Marko Miladinović te donedavni trener Ognjen Kafka.

 

SLAVONAC – KUZMICA 4:0

Na prvi pogled lako slavlje Slavonca protiv fenjeraša iz Kuzmice, no nije sve baš išlo glatko po domaćina. Na odmor se otišlo praznih mreža, a onda u 53. minuti gosti ostaju s igračem manje, i dalje hrabro odoljevaju domaćim napadima sve do 74. minute kada je konačno put do gostujuće mreže pronašao Danijel Bungić, a nakon toga se raspucao Josip Mijić koji je upisao hattrick za kraj jeseni kojom u Kapeli mogu biti više nego zadovoljni.

– Dobra utakmica za kraj gdje smo bili nešto lošiji prvo poluvrijeme ali smo to nadoknadili u drugom. Na tablici smo za sada treći i mislim da smo odigrali jednu odličnu polusezonu i iznenadili mnoge kao novi u ligi. Zahvala mojim igračima jer su bili prava klapa i ekipa i to rezultat pokazuje – izjavio je Ivo Babić, trener Slavonca.

– U izjednačenoj utakmici nakon našeg zasluženog crvenog kartona i dvije zamjene zbog ozljeda naših igrača domaćin u zadnjih 15 minuta zabija svoje šanse i zasluženo pobjeđuje s igračem više – izjavio je Miro Papak, trener Kuzmice.

 

OMLADINAC – JAKŠIĆ 3:1

Savršena jesen zaokružena je i 13 pobjedom Omladinca! Jednostavno je Pavkovićeva momčad projurila ligom, par protivnika im je uspjelo pružiti dobar otpor, među njima i Jakšić, no nitko nije uspio do boda! Jakšićani su danas prvi došli do vodstva golom Ivana Brusa, a prije poluvremena poravnao je Marko Tanjić koji je pogodio vlastitu mrežu. U nastavku Karlo Baričević seli prednost na stranu prvaka, a posljednji gol u ovoj briljantnoj polusezoni postigao je Slaven Barišić.

– Danas smo teško, ali zasluženo došli do pobjede protiv tvrde i jako dobre ekipe Jakšića. Stvorili smo dosta prilika i mislim da je naša pobjeda zaslužena. Mojim igračima sve čestitke na ovakvom fantastičnom rezultatu jer ovim rezultatom su pokazali da su odlični igrači, a mogu slobodno dodati i pravi karakterni momci i jako sam sretan što sam njihov trener i što sam dio ove prekrasne nogometne priče – poručio je trener jesenskih prvaka Ivan Pavković.

– Fantastično smo otvorili utakmicu, stvorili nekoliko prilika, poveli pa stvorili još nekoliko, no nismo ih iskoristili. Ni nakon što je domaćin poravnao nismo posustali, opet smo dobro igrali, ali kada promašiš toliko šansi u nogometu obično stigne kazna, pogotovo protiv ovako dobrih protivnika. Čestitam Omladincu na pobjedi i jesenskom naslovu te korektnoj igri danas. Mojim dečkima nemam što zamjeriti, malo nam fali, fali nam realizacija, ali sam jako zadovoljan kako smo izgledali danas, dokazali smo sami sebi da možemo protiv momčadi koje su u samom vrhu lige, nitko nas nije nadigrao i to je odličan temelj za proljeće – poručio je trener Jakšića, Marijan Bakula.

 

Nedjeljnim utakmicama 13. kola jesenski dio Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega gotovo je priveden kraju, ostalo je za odraditi još samo dvoboj Svačića i Kaptola koji će se igrati sljedeće nedjelje, a zanimljivo je da je ovo vjerojatno jedina liga u kojoj nije bilo odgoda zbog korone.

 

SVAČIĆ – MLADOST 8:0

Svačić igra u sjajnoj formi u završnici jesenskog dijela sezone, nižu pobjede kao na tekućoj vrpci i zasluženo su osigurali status viceprvaka, a bodovni učinak još mogu i popraviti protiv Kaptola. Dojam koji su ostavili protiv Mladosti je briljantan, posebice ono što su pokazali Ivan Vrhovac i Štefan Aračić koji su zajedničkim snagama postigli pet komada. Po jedan su dodali Stjepan Stubičan, Josip Nižić i njegov imenjak Grgić.

– Na krilima našeg najboljeg igrača ove jeseni Ivana Vrhovca došli do uvjerljive pobjede nad gostima iz Sibinja! Ostaje nam još utakmica sa Kaptolom u nedjelju u kojoj želimo nastaviti uspješan niz! Čestitam Omladincu na zasluženo osvojenom prvom mjestu – komentar je Marija Tadića, trenera Svačića.

– Sramotno izdanje naše ekipe danas. Pojedinačne greške s početka utakmice i igra s igračem manje usmjerile su utakmicu prema glatkoj pobjedi domaćina. Čestitam protivniku na izvedbi, sretno im u borbi za vrh tablice – kazao je trener Mladosti Miroslav Stefanović.

 

DINAMO – ZADRUGAR 2:1

U Vidovcima definitivno imaju za čime žaliti kada je riječ o njihovoj debitantskoj sezoni u MŽNL. Na prvi pogled ovo peto mjesto je odlično, no da su ušli u sezonu na pravi način, ovako kako su je završili danas bi vjerojatno bili puno bliži Svačiću i tom drugom mjestu, jer Omladinac je ipak priča za sebe. Žaliti mogu i što je stigla pauza, jer kao i spomenuti Svačić igraju – sjajno. Zadrugar danas nije pokazao puno, Dinamo je promašio čitavu seriju prilika, a preko Tomislava Žuljevića je dvije iskoristio i slavio pobjedu, a Žuljević se njima izjednačio s Ravlićem na vrhu liste strijelaca, obojica su 14 puta tresli suparničke mreže. Jedini pogodak za goste iz Oprisavaca postigao je Denis Kljajić kojem je to 7 jesenski pogodak.

– Rezultat ne govori ali danas smo odigrali jako dobru utakmicu, nedostajali su samo golovi koje smo propustili zabiti iz puno prilika. Protivnika samo sveli na jedan jedini udarac na gol iz kojeg su i zabili. Čestitam mojim dečkima što nakon toga nisu stali nego su nastavili i dalje pritiskati što im se vratilo igranjem rukom u kaznenom prostoru gostujućeg igrača što smo iskoristili i završili jesen sa pobjedom – komentar je Krunoslava Podoljaka, trenera Dinama.

– Danas nisam vodio ekipu jer sam u izolaciji. Informacije koje sam dobio neću i ne želim komentirati. Čestitam svojoj ekipi po meni na ipak uspješnoj polusezoni. Iskoristio bih i čestitati Omladincu na jesenskom naslovu – poručio je Josip Lončarević, trener Zadrugara.

 

TOMISLAV – HAJDUK 2:0

Dva kaznena udarca, dvije sigurne realizacije Antuna Kruljca i Tomislav je došao do slavlja protiv Hajduka. S ova tri boda momčad iz Andrijevaca na čijoj je klupi pobjedom debitirao Ivan Putniković napravila je veliki posao i sada u miru može na odmor, a onda i u spremanje za proljetni dio sezone.

- Velika pobjeda i tri boda koja su nam značila više nego ikada protiv odlične ekipe Hajduka. S obzirom kakvo je stanje u ekipi i klubu mislim da ova ekipa zaslužuje puno više od ovih 12 bodova ali dobro idemo dalje, čestitke igračima na zalaganju – izjavio je novi trener Tomislava Ivan Putniković.

- Crna serija se za nas nastavila tako da i sa zadnjeg kola odlazimo praznih ruku. S time nikako ne mogu biti zadovoljan kao trener. Svojim dečkima čestitam na borbi i želji jer su htjeli da to dobiju ali nije išlo. Domaćinu čestitam na pobjedi te fer i korektnoj igri – izjava je Tomisalva Kužileka, trenera Hajduka.

 

KAPTOL – POŽEGA 2:1

Konačno je Kaptolova obrana odradila pristojan posao i ponovno su bodovi tu. Branko Sadilek je u 35. minuti pogodio za prednost Kaptola na poluvremenu, u početkom drugog poluvremena prednost je povećao mladi Filip Matić U 65. minuti Petar Jušić zaradio je drugi žuti karton, ali su gosti iz Požege uspjeli doći do pogotka preko Josipa Škode, no do boda u završnici ipak nisu.

– Čestitam mojoj ekipi na pobjedi protiv odlične ekipe Požege. Nakon njihovog isključenja malo smo pali, često se to dogodi da igrač više poremeti ritam, nismo trebali primiti taj gol, a s druge strane smo trebali iskoristiti neku od prilika i do kraja riješiti utakmicu. Čekaju nas još dvije utakmice, kup i ta zaostala protiv Svačića malo se sezona odužila, ali idemo odraditi te obveze maksimalno ozbiljno – riječi su Kreše Poletija, trenera Kaptola.

– Samo ću reci da je ovo velika sramota. Mojim dečkima čestitam na borbi i trudu međutim danas nije bilo moguće doci do bodova. Kako sam prije hvalio pojedina suđenja moram i sad reći da cijela današnja utakmica nije imala veze s nogometom, običan cirkus u režiji sudačke trojke koji su zalutali u ovaj sport. Čemu onda rad i trud da bi pojedinci odlučivali i kreirali tablicu, sve mi to nema smisla. Čestitam ekipi Kaptola na pobjedi a vama sa Sportala velike pohvale za cijeli Vas rad tokom cijele polusezone. Pozdrav od ekipe NK Požega – izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

 

U prvom proljetnom kolu koje će se igrati sredinom ožujka 2021. sastaju se Mladost - Požega, Kaptol - Kuzmica, Slavonac - Hajduk, Tomislav - Sikirevci, Lipik 1925 - Zadrugar, Dinamo - Jakšić i Omladinac - Svačić. 

 

 

Pročitano 551 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 14:36