Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 14:38

Slavonija pobijedila Slaviju na njenom terenu u županijskom derbiju 16. kola 3. HNL - Istok

PLETERNICA - Pedesetak gledatelja koji su iza ograde gledali županijski nogometni derbi u Pleternici mogli su vidjeti sasvim solidnu predstavu koju je ipak hendikepirao izostanak četvorice prvotimaca Slavije koja je zbog toga bila osuđena na vrlo defanzivnu igru. Od početka su gosti zagospodarili terenom i već u 8. minuti imali fantastičnu priliku, Janček je ostao potpuno sam u srcu kaznenog prostora, no umjesto da je gađao kut odlučio se za snažan udarac koji je pogodio točno u dobro postavljenog Petkovića. Još 8 minuta trebalo je gostima za novu veliku priliku, Antunović je dobio loptu u prostor, othrvao se braničima i izašao sam pred domaćeg kapetana, i njega je svladao, no vodstvu Slavonije ispriječila se vratnica.

Nedugo potom novi okršaj oču u oči Petković – Antunović, a ishod je ponovno isti, napadač gostiju prebacio je Petkovića, a lopta ponovno završila na vratnici. Do odmora Slavija je praktično samo jednom bila opasna, ali je to bila školska akcija, započeo ju je Kocijan sjajnom loptom za Nikolića, ovaj je malo pričekao i onda sjajno poslužio Mikića koji nije uspio dobro pogoditi loptu iako je ostao sam na 12-13 metara od Vasića i prilika Plavih je otišla u nepovrat.

U nastavku ista priča, samo što je Slavija još bolje zatvorila sve prilaze svom golu, nije Slavonija kroz igru uspjela doći do matne situacije, a onda u 67. minuti nova sjajna kontra Slavije, mladi Deni Martinović je krasno oduzeo loptu u sredini, povukao pa dao usamljenom Nikoliću koji još jednom sjajno asistira u prostor za Martinovića koji pomalo neiskusno puca iz prve iako je imao sasvim dovoljno i vremena i prostora da ju primiri i bude u puno boljoj situaciji, ovako je lopta otišla visoko preko gola.

I onda kako obično i biva u nogometu tri minute kasnije stiže kazna, praktično iz ničega Mato Marčetić se sa 22-23 metra iskosa odlučio na udarac, lopta mu je savršeno “sjela” i kao munja se zabila “u 90”! Nakon gola Slavija se ipak morala malo otvoriti, pokušavali su ali je već ponestalo i energije pa Vasić nije imao pravog posla, ali ni Slavonija nije odustala od napada, dapače, po devizi napad je najbolja obrana igrali su vrlo visoko i u 85. stigli do novog fantastičnog gola, teško se odlučiti koji je ljepši.

Janček je dobio loptu na rubu kaznenog prostora, prodao “bicikl” svom čuvaru i desnicom prekrasno pogodio bliži kut. Slavijini oružari ne moraju čistiti paučinu na sjevernom golu, Marčetić i Janček su im odradili posao!

Slavonija je odigrala kolektivno jako dobru utakmicu, praktično su čitavo vrijeme bili na suparničkoj polovini, a konce igre držali su Luka Mršić i Jakov Janček koji je zahvaljujući spektakularnom golu ipak zaslužio epitet igrača utakmice. S pravim Jančekom Slavonija igra i pobjeđuje, kada je on loš kao prošlog vikenda protiv Belišća Plavi su u problemu! Marčetić je isto tako odigrao odličnu utakmicu, praktično je natjerao najopasnijeg igrača Slavije Nikolića da on njega čuva, no kako je riječ o nijansama činjenica da su obje prilike domaćih došle s njegove strane presudila je u Jančekovu korist.

Valja istaknuti i mladog Antonija Bajića koji je odigrao sjajnu partiju, odlično se nosio s Antnovićem i ostatkom Slavonijinih napadača, odigrao je kao da ima stotine ovakvih derbija u nogama i definitivno bio najbolji u redovima Slavije. Nije ovo bila Slavija iz dosadašnjih utakmica, ali izostanak čak četvorice prvotimaca bi se osjetio i ekipama sa puno širim kadrom, bez Blatančića, Kvaternika, Tokića i Grbeša domaćim trenerima ostalo je samo začahuriti se i čekati neku priliku iz kontre, to su i napravili, odradili obranu vrlo dobro, stvorili te dvije prigode, a kada ih nisu iskoristili kazna je morala doći jer je gotovo nemoguće izdržati svih 90 minuta u defanzivi.

Slavonija se nakon dva poraza vratila pobjedama i sada u boljem raspoloženju čekaju vodeću momčad lige, Marsoniu koja u subotu stiže u Požegu. Slaviji slijede dva gostovanja, najprije u Bukovlju a onda u novom županijskom derbiju gostuju u Kutjevu.

U ostalim susretima 16. kola postignuti su ovi rezultati : Zrinski - Vihor 3:4, Belišće - Slavonac 6:0, Vuteks Sloga - Oriolik 1:3, Čepin - Vukovar 1991 1:0, Bedem - Kutjevo 0:0, Graničar - Sloga 3:0. NAŠK - Đakovo Croatia nije odigrano, a Marsonia - Valpovka je odgođeno zbog koronavirusa u redovima Valpovke. 

U 17. kolu u subotu, 21. 11. 2020. u 13,30 sati sastaju se Slavonija - Marsonia, Đakovo Croatia - Zrinski, Oriolik - NAŠK, Sloga - Vuteks Sloga, Valpovka - Graničar, Slavonac - Slavija, Vukovar 1991 - Bedem i Vihor - Čepin. U nedjelju, 22. 11. 2020. u 13,30 sati igrat će Kutjevo - Belišće.

To je i posljednje kolo u ovoj godini jer je odlučeno da će se 18. kolo igrati na proljeće, a ne 28. i 29. 11. 2020. Odgođena utakmica 16. kola Marsonia - Valpovka odigrat će se u subotu, 28. 11. 2020.

 

SLAVIJA – SLAVONIJA 0:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 Marčetić (70), 0:2 Janček (85)

Slavija: Petković, Jakovljević, Martinović, Mikić (od 87. Senić), Jozić, Ognjenčić, Nikolić (od 89. Subotić), Kocijan, Bajić, Dorić, Stanić,

Slavonija: Vasić, Antunović (od 90. Ronaldo), Plešić, Mršić (od 82. Šubara), Marčetić, Janček (od 87. Milobara), Martinović, M. Peharda, I. Peharda, Šipura, Božić

Igrač utakmice: Jakov Janček

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 593 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 15:00