Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 23 Studeni 2020 10:48

Croatia, Požega i Dinamo prošli 1. kolo Županijskog nogometnog kupa

POŽEGA - Odigrani su svi susreti osmine finala Županijskog nogometnog Kupa Požeško slavonske županije. Ranije su svoj posao odradili međužupanijski ligaši Jakšić i Kaptol, momčad Marijana Bakule izborila je prolaz u sljedeću rundu uvjerljivom 5:2 pobjedom.

 

MLADOST – DINAMO R. 3:4

Za kraj jesenskog dijela sezone Mladost i Dinamo odigrali su odličnu, vrlo efikasnu utakmicu u kojoj je Dinamo na kraju velikim preokretom izborio nastup u četvrtfinalu. Već u 2. minuti Bruno Kićan donosi prednost Mladosti, no gosti preko Ivana Triske odmah u sljedećem napadu poravnavaju. Novu prednosti, i to dvostruku, Mladosti svojim golovima osiguravaju David Blažević i još jednom Bruno Kićan, a u sudačkom dodatku Josip Božić s bijele točke smanjuje zaostatak Dinama. Isti igrač s iste pozicije pogađa i u 68. minuti za poravnanje, a treći dvostruki strijelac na utakmici postaje Ivan Triska u 89. minuti i tim golom osigurava svojoj momčadi slavlje u Pavlovcima.

 

LIPIK – OMLADINAC 3:0

Lipik je sigurno odradio posao protiv Omladinca koji zna biti vrlo neugodan protivnik, no rano vodstvo koje je Lipiku donio Josip Jozipović usmjerilo je vodu na domaći mlin. U završnici prvog dijela iz jedanaesterca prednost domaćina povećao je Marin Tomić, a iz drugog pokušaja s bijele točke u 71. minuti točku na i stavio je Josip Galko.

 

GRANIČAR Z. – POŽEGA 0:2

Dvoboj Graničara i Požege odlučio je Krunoslav Kahanek koji je zabo oba gostujuća pogotka, jedan iz jedanaesterca, jedan nakon njega, iz popravnog pokušaja nakon što je domaći vratar Bošnjak najprije zaustavio njegov pokušaj. Spomenimo i da su sve službene osobe iz Požeško slavonske županije.

 

GRANIČAR B. – PAPUK 0:7

Papuk je uvjerljivo prošao kroz Bučje, domaćin je imao samo 11 igrača, bez mogućnosti zamjene u drugom dijelu više nisu mogli pratiti ritam gostiju iz Velike i doživjeli su pravi potop. Jozo Jelić, Luka Bosotin i Željko Parobek postigli su po dva, a Ivan Raguž jedan gol za Papuk.

 

CROATIA M. – SLOGA 3:2

Efikasan je bio susjedski derbi u Mihaljevcima, a prolazak u četvrtfinale izborila je Croatia koja je u 7. minuti preko Eugena Šarića došla do prednosti, anulirao ju je Marko Drežnjak sredinom prvog dijela, a onda u završnici Mario Rudar ponovno donosi prednost Mihaljevčanima, a dodatno ju je digao Dino Dragičević s bijele točke. U nastavku su gosti nakon isključenja Đuke Vasića iskoristili brojčanu premoć, ali samo kako bi golom Mateja Šipure smanjili na konačnih 3:2.

 

SULKOVCI – DINAMO V. 0:5

Dinamo je u leru odradio gostovanje u Sulkovcima, odličnu formu iz prvenstva prenijeli su na kup i oni zaista imaju razloga žaliti što je sezoni došao kraj. Dok su trkački mogli parirati Sulkovci su bili u egalu, no u nastavku i bez Žuljevića i Šulca Dinamo postiže tri brza gola, a onda po ulasku Šulca i još dva za konačnih 0:5. Žuljevićev posao odradio je Kristijan Zapalac koji je upisao hattrick, a po jedan su dodali Tomislav i Danijel Smojvir.

 

BSK – HAJDUK 3:1

Najzanimljiviji susret 1/8 finala opravdao je očekivanja, BSK i Hajduk odigrali su zanimljivu utakmicu iz koje je prošlosezonski finalist izašao kao pobjednik. Točno na polovini prvog poluvremena Josip Jakovljević donio je prednost BSK-u, no na odmor se odlazi u egalu za što se pobrinup Boris Prohaska. Njegov suigrač Filip Dietzman je 15 minuta prije kraja pogodio vlastitu mrežu, a u 88. minuti Matej Blašković riješio je pitanje pobjednika i postavio konačni rezultat.

 

DOBROVAC – GRAŠEVINA 2:2 (5:6)

Drama u Dobrovcu, nakon što je Igor Šulc donio prednost Dobrovcu za Graševinu su preokret kreirali Mirko Soldo i kapetan Vinko Kljajić, da bi se domaćin u završnici domogao remija golom Božidara Tutića pa je o pobjedniku odlučivala lutrija jedanaesteraca. Tamo se od junaka u tragičara pretvorio ponajbolji igrač Dobrovca Igor Šulc koji nije realizirao posljednji pokušaj s bijele točke.

 

CROATIA D.O. – KUZMICA 1:1 (4:6)

I u Obriježi dramatičan rasplet, nakon što je 90 minuta završeno bez pobjednika uz po gol na svakoj strani, i ovdje u završnim minutama. Gosti iz Kuzmice poveli su preko Fabria Novaka u provom poluvremenu, dok je Croatia poravnala u 83. preko Marina Sića. U prvoj seriji jedanaesteraca kapetan gostiju Siniša Klasić skida pokušaj najboljeg igrača Croatije Marka Giacomettija, a njegovi suigrači svih 5 puta precizno gađaju i odlaze u četvrtfinale.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 568 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 14:00