Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 12:38

Novi planirani početak 3. HNL - Istok je 06. i 07. ožujka dok bi se zaostale utakmice igrale 03. ožujka

OSIJEK - Očekivanih popuštanja za nogometaše amatere nije bilo tako da će se Treća HNL i sve niže lige morati nastaviti u ožujku. Planirani početak krajem veljače je pao u vodu, a novi pokušaj je prvoga vikenda u ožujku s tim da bi se ipak uvertira odigrala 03.ožujka u Slavonskom Brodu gdje Valpovka treba odraditi zaostali susret kao i u Našicama gdje bi trebali gostovati Đakovčani. Ipak sve ovo je pod velikim upitnikom jer u konačnici samo Stožer može reći da ili ne.

Požeška Slavonija bi po novom planu trebala zaostali domaći susret 17. kola protiv Marsonie odigrati 10. ožujka. Tada bi planirana i utakmica 17. kola Oriolik - NAŠK ali ako se Oriolik plasira u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa taj susret će se igrati u prvom slobodnom terminu (Oriolik u nedjelju, 28. 02. u Oriovcu igra utakmicu osmine finala protiv Rudara Labin). 

Po novom kalendaru igrale bi se čak tri srijede (28. 04, 12. 05., 02. 06.), a sezona bi završila 05. lipnja utakmicama posljednjeg, 34. kola. Također nije poznat niti datum plenuma klubova koji će biti sazvan čim se dobije dozvola za javna okupljanja.

Nogometaši Slavonije pripreme za proljetni dio sezone otvorili su čim su mjere stožera popustile, a zaista se imaju za što spremati, proljeće otvaraju domaćim ogledom sa Graničarom (06. ožujka), a onda u srijedu (10. ožujka) u Požegu dolazi Marsonia u utakmici koja je trebala biti jedna od zanimljivijih protekle jeseni.

– "Iako je bilo ozbiljnih upita za Antunovića ostao je u našem klubu i u proljeće krećemo u istom sastavu kao jesenas, početkom travnja trebao bi biti spreman i Dino Bognar čime ćemo dobiti još na širini kadra. Pripreme odrađujemo prema planu, zadovoljan sam do sada učinjenim iako je još puno posla pred nama. Što se tiče otvaranja prvenstva mi na našem terenu uvijek idemo po pobjedu pa tako i protiv Graničara i protiv Marsonije. Svjestan sam da su to stvarno odlične momčadi, Graničar se digao nakon onog lošijeg ulaska u sezonu, Marsonia je prvak, ali imamo i mi i te kako kvalitete za nositi se sa svima. Sjetit ćete se naših domaćih utakmica sa Belišćem i Čepinom, u obje je to bila ravnopravna igra, protiv Čepina smo mi poveli i na kraju mirno slavili, s druge strane Belišće je prvo došlo do prednosti i otišlo s bodovima iz Požege. Sličnu stvar očekujem i u ova dva susreta, izjednačene utakmice u kojima će detalji presuditi, naravno da se nadam i vjerujem da imamo kvalitetu obje okončati u svoju korist" – poručio je trener Slavonije Dalibor Bognar.

Požežani su jesen okončali na 6. mjestu sa 28 osvojenih bodova uz utakmicu manje koju će kako smo rekli odraditi protiv Marsonije. Igra Slavonije uvelike se oslanja na sjajan napadački učinak Ivana Antunovića, najboljeg igrača lige, te Mateja Peharde najboljeg strijelca jeseni i o njihovoj formi će uvelike ovisiti što i kako će Plavi odraditi ovog proljeća.

 

(Sportalo.hr)

 

 

Pročitano 676 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 14:29