Petak, 05 Ožujak 2021 08:11

Zabrana službenih natjecanja za 3. HNL i niže lige ostaje na snazi bar do 15. ožujka 2021

ZAGREB - Kako se moglo i očekivati jučerašnji sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac i šefova Stožera civilne zaštite nije urodio plodom, nogomet se neće igrati narednog vikenda. Ništa od nastavka natjecanja ovog vikenda, a nismo baš optimistični ni kada je nastavak općenito u pitanju.

Iako su i sami djelatnici Hrvatskog nogometnog saveza najavljivali početak 3. Hrvatske nogometne lige - Istok već za naredni vikend, 06. i 07. ožujka, od toga neće biti ništa kao što nije bilo ni od prvog najavljenog pokušaja starta lige, 27. i 28. veljače.

Kako su mjere Stožera važeće do 15. ožujka, a tada će biti prezentirane nove mjere koje će biti na snazi od 15. - 29. ožujka, najraniji mogući nastavak proljetnog dijela sezone je u srijedu, 17. ožujka odnosno za vikend, 20. i 21. ožujka.

Kako je 13. i 14. ožujka trebalo početi natjecanje i u 1. Županijskoj nogometnoj ligi Požeško  - slavonskoj te Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonski Brod - Požega (4. HNL) i od početka tih liga neće biti ništa već će se čekati nova odluka Stožera pa će nastavak prvenstva krenuti najranije 20. i 21. ožujka. 

Nogomet kao i kompletan hrvatski sport je tako i dalje prepušten sam sebi odnosno nikome i tek sad se vidi koliko nam je potrebno Ministarstvo sporta koje bi se skrbilo i borilo za interese hrvatskih sportaša, pogotovo amatera koji su velika većina ali i onog manjeg dijela, profesionalnog.

Od uspostave moderne hrvatske države početkom devedesetih sport se kao priljepak veže uz prosvjetu, znanost, turizam,....., unatoč činjenici da su hrvatski sportaši u proteklih tridesetak godina najviše od svih pridonijeli afirmaciji i promidžbi Hrvatske u svijetu.

Najmanje što bi država zauzvrat trebala omogućiti sportašima je to da imaju svoje ministarstvo i svog ministra, kao i druge stručne ljude koji ih razumiju i koji će se baviti samo njihovim problemima, a još bitnije od toga da konačno imaju nekoga tko će te probleme i rješavati. 

 

 

Pročitano 1149 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Ožujak 2021 09:06