Petak, 12 Ožujak 2021 09:48

Narednog vikenda igraju se sve utakmice 18. kola 3. HNL - Istok, Slavonija u subotu, 13. ožujka s početkom u 15,30 dočekuje Graničar (Županja)

POŽEGA - Nakon svih iščekivanja konačno smo dočekali nastavak 3. HNL koja je jesenas bila zaista zanimljiva, na vrhu obilježena velikom serijom Marsonie, pa velikim lovom Belišća koje je zimu provelo na vrhu uz činjenicu da Brođani imaju dvije utakmice manje.

Na dnu je Vuteks sa samo 8 bodova, no bitno osvježen i osnažen za proljeće pa društvo iznad njih i te kako ima o čemu misliti. S obzirom na sve što se događalo, na sve probleme, kasni početak priprema pa njihovo produživanje, svu neizvjesnost u uvodnim kolima bilo bi prilično suludo nešto prognozirati.

Ono što je sigurno, derbi kola igra se u Vukovaru gdje Nebeskoplavi dočekuju vodeće Belišće s novim trenerom, Miroslavom Bojkom na klupi, ali i dodatno osnaženo, iznimno širokog i kvalitetnog kadra što bi im u vrlo zgusnutog rasporeda trebao biti veliki plus, ali ako Belišće ode s tri boda iz Vukovara neće im to puno vrijediti.

Derbi broj dva igraju u Požegi Slavonija i Graničar susjedi na ljestvici, no domaćin sa dosta boljom pozicijom, dva boda prednosti i utakmicu manje u odnosu na Ilićevu momčad.

Zanimljiv dvoboj igrat će se i u Oriovcu gdje jedinog slavonskog predstavnika u četvrtfinalu Kupa čeka ogled protiv ambicioznog Đakova koje bi pobjedom ostalo u priključku sa samim vrhom ljestvice.

Pobjeda u Jurjevcu redizajniranom Čepinu ako se samo ljestvica pogleda izgleda kao relativno očekivan ishod, no znamo da je Zrinski jako loše krenuo u sezonu, kasnije su postali puno ozbiljniji i konkurentniji pa je i ovdje sve otvoreno, oba trenera imaju svoju računicu.

Još jedan susjedski, kada je o ljestvici riječ, derbi igraju Vihor i Bedem, odmah na otvaranju proljeća utakmica koja može prilično usmjeriti sezonu i jednima i drugima iako je objektivno da će i jedni i drugi sezonu okončati bez previše uzbuđenja u sredini ljestvice.

Marsonia je dobar dio izgubljenih bodova “transferirala” susjedima, Orioliku i Slogi pa se iz tog razloga put Bukovlja moraju uputiti s puno opreza.

Valpovka u prvih 90 minuta ima meč loptu, sada su na +10 u odnosu na Vuteks, pobjedom bi otišli na teško dostižnih 13 bodova viška uz utakmicu manje, doduše u Brodu gdje je teško računati na bodove. Pobjedom Vuteksa u Valpovu proljetna borba za ostanak bi se odmah zakomplicirala, niti Valpovka ne bi bila isključena iz te borbe!

Našk ima dvije utakmice manje, a proljeće otvara u Gradišci. Kao i za Vuteks vrijedi i za Slogu, od početka imaju imperativ, posebice na domaćem terenu protiv momčadi koje nisu u samom vrhu lige.

Jedini susret koji se igra u nedjelju je onaj između Kutjeva i Slavije. Sa 8 bodova više Pleterničani su u puno komotnijoj situaciji, eventualno slavlje u prijestolnici Graševine Čengićevu bi momčad dovelo u potpuno mirnu situaciju, dok Žigić sa svojom momčadi ne smije ni pomisliti na ispuštanje bodova na domaćem travnjaku.

U 18. kolu, u subotu, 13. 03. 2021. s početkom u 15,30 sati sastaju se Slavonija - Graničar, Vukovar 1991 - Belišće, Oriolik - Đakovo Croatia, Zrinski - Čepin, Vihor - Bedem, Valpovka - Vuteks Sloga, Slavonac - Marsonia i Sloga - NAŠK. U nedjelju, 14. 03. 2021. s početkom u 15,30 sati igrat će Kutjevo - Slavija. 

Odlukom Stožera civilne zaštite sve utakmice odigrat će se bez prisustva gledatelja i uz strogo pridržavanje svih propisanih protuepidemioloških mjera. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 593 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 12 Ožujak 2021 15:58