Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 14 Ožujak 2021 07:14

Požega, Jakšić i Dinamo (Rajsavac) osigurali prolaz u četvrtfinale kupa.

POŽEGA - Jučer su odigrana prva tri susreta osmine finala kupa u kojem su Jakšić, Požega i Dinamo iz Rajsavca otputovali u četvrtfinale. Danas se igraju preostala dva susreta u kojima Dinamo (Vidovci) dočekuje susjede iz Kuzmice, a Graševina će na svom Grotu biti domaćin Lipiku.

 

NK JAKŠIĆ – BSK BUK 1-1 (7-6)

Na Jajarama je odigrana prava nogometna poslastica u kojoj je na kraju domaći Jakšić preko jedanaesteraca pronašao svoj put do četvrtfinala kupa. Velika je šteta što gledatelji nisu mogli prisustvovati ovoj utakmici jer bi zasigurno imali što za vidjeti. Jakšićani su krenuli žustrije i bolje u utakmicu pa su već u petnaestak minuta stvorili 2-3 stopostotne prigode koje nisu pretvorili u pogodak. Kako to većinom bude kada ne zabiješ svoje prilike dolazi kazna s druge strane, BSK praktički iz svoje druge šanse dolazi do prednosti, nakon jednog prekida Blašković je pogodio dugom loptom Podobnika u trepavicu koji istu posprema iza leđa domaćeg vratara Ivića. Nakon toga vodila se prava bitka na sredini terena, sve do zadnje minute kada je nakon smušenosti Bučke obrane došao do lopte napadač Jakšića koji je istu povukao do šesnaesterca gdje ga je klizećim startom pokupio Mahulik kojem sudac Banović odmah pokazuje izravan crveni karton i daje domaćem kapetanu Kovačeviću priliku s bijele točke da odvede svoju momčad s izjednačenim rezultatom na odmor, što je on i učinio. U drugom dijelu domaći su imali posjed lopte ali nisu uspjeli opasnije zaprijetiti Bošnjaku. Sredinom drugog dijela Bučani su dobili priliku s bijele točke, ali je danas odlični Ivić pročitao Juru Bošnjaka i obranio mu penal. Od tog trenutka Ivić se prometnuo u glavnog junaka susreta te je s još dva obranjena penala u raspucavanju odveo Jakšićane dalje. Desetak minuta prije kraja utakmice Krunoslav Božić dobio je drugi žuti karton tako da smo na utakmici vidjeli po jedan crveni i jedan penal sa svake strane.

NK POŽEGA – NK CROATIA 2-0

Požega je na svojoj Rekreaciji ugostila Croatiu iz Mihaljevaca. Požežani su od početka susreta nametnuli svoju igru, a u samo 12 minuta slamaju otpor gostiju i dolaze u dvosturku prednost, a nakraju se ispostavilo da je to bio i konačan rezultat. Krunoslav Kahanek je u četvrtoj minuti susreta s bijele točke donio prednost, a samo osam minuta kasnije Josip Škoda postavlja konačan rezultat. Mihaljevčani su se malo digli u drugom dijelu te su se iz kontre pokušavali vratiti u utakmicu ali na kraju nisu uspjeli.

 

NK DINAMO – NK PAPUK 3-2

Dinamo je na svom terenu ugostio svog suparnika iz lige i sve ugodno iznenadio minimalnom pobjedom. Odlično se otvorilo domaćinu koji je već nakon 15 minuta imao dvostruku prednost. Josip Božić donio je prednost s bijele točke, a samo dvije minute kasnije Antonio Jerković je udvostručio. Ovaj rezultat bio je aktivan sve do 52. minute kada Željko Parobek smanjuje zaostatak, a Jozo Jelić je potpuno vratio svoju momčad u 70. minuti. Samo pet minuta kasnije Željko Tomić svojim pogotkom donosi pobjedu svojoj momčadi.

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 788 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 14 Ožujak 2021 07:18