Nedjelja, 14 Ožujak 2021 07:20

Slavonija poražena na svom terenu od Graničara (Županja) u 18. kolu 3. HNL - Istok

POŽEGA - Konačno je krenulo! Jučer je odigrano 8 utakmica 18. kola 3. HNL Istok među kojima se isticao dvoboj Vukovara i Belišća kao derbi kola, no nije pretjerano opravdao taj epitet, bez golova i bez pretjerano dobrog nogometa. Odličan rasplet prvog kola za Marsoniu koja je ponovno lider, na dnu pobjede Vuteksa i Sloge koje nam jamče puno uzbuđenja i u borbi za očuvanje trećeligaškog statusa.Izvrsna partija Graničara u Požegi i “osveta” Slavoniji za jesenski poraz na domaćem terenu.

Mladi Domagoj Džoić prvi je pronašao put do Vasićeve mreže sredinom prvog poluvremena, Požežani se vraćaju golom Karla Antunovića, no gosti na odmor idu s prednosti zahvaljujući Josipu Lotaru. Konačni rezultat postavio je Ivan Kovačević, a u međuvremenu su domaći ostali s igračem manje nakon isključenja Mateja Gomerčića.

– Prije svega čestitke Graničaru na potpuno zasluženoj pobjedi, bili su danas bolja momčad. Mi smo imali dosta izostanaka, bez Ivana Antunovića i Ivana Peharde mi bi se, bez da nekoga podcjenjujem, nosili i uzeli bodove protiv momčadi iz donjeg doma, protiv ovih iz vrha među koje Graničar apsolutno pripada to ide dosta teže. Na te izostanke tu je došla i ozljeda Martinovića, pa crveni Gomerčića i gosti su to znalački iskoristili. Ne mogu reći da nismo pokušavali i imali neke prigode doći i do drugog izjednačenja, do njihovog trećeg gola bilo je igre, nakon toga se samo odrađivao posao do kraja. – izjava je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

– Uzvratili smo Slavoniji za poraz na početku sezone, mislim da je pobjeda čista i zaslužena iako valja reći da smo imali i sreće da Gomerčić dobije crveni, pa, iako to nikad nije sreća, ali je pomoglo, ozljedi im se Martinović. Uz to i mi smo odigrali dobro, zatvorili smo kvalitetno Pehardu i malog Jančeka i tako im otupili napade, a na drugoj strani postigli smo prekrasne golove. Čestitke mojim igračima na odličnoj igri, pobjedi i dobrom ulasku u sezonu, već sad smo uspješniji nego jesenas nakon pet kola, vjerujem da možemo tako i nastaviti – komentirao je Dražen Ilić, trener Graničara.

Požežani su trenutno na 7. mjestu sa 28 bodova (8 pobjeda, 4 remija, 5 poraza). 

U 18. kolu postignuti su ovi rezultati : Slavonija - Graničar 1:3, Vukovar 1991 - Belišće 0:0, Oriolik - Đakovo Croatia 1:1, Zrinski - Čepin 2:1, Vihor - Bedem 1:1, Valpovka - Vuteks Sloga 2:3, Slavonac - Marsonia 0:3, Sloga - NAŠK 5:0 i Kutjevo - Slavija 5:0.

Prije narednog kola, u srijedu, 17. ožujka s početkom u 15,30 sati odigrat će se dvije zaostale utakmice 16. kola : Marsonia - Valpovka i NAŠK - Đakovo Croatia. 

U 19. kolu Slavonija gostuje kod Vuteks Sloge (subota, 20. ožujka u 15,30 sati), a ostali parovi su : Oriolik - Zrinski, Đakovo Croatia - Sloga (NG), NAŠK - Valpovka, Graničar - Slavonac, Slavija - Vukovar 1991, Belišće - Vihor, Bedem - Čepin i Marsonia - Kutjevo.

Slavonija će zaostalu utakmicu 17. kola protiv Marsonie odigrati u srijedu, 24. ožujka s početkom u 15,30 sati na svom Stadionu, a u isto vrijeme u Oriovcu igrat će se i odgođeni susret istog kola između Oriolika i NAŠK-a.

 

(sportalo.hr)

Pročitano 668 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Ožujak 2021 12:41