Srijeda, 17 Ožujak 2021 21:11

Odigrane dvije zaostale utakmice 16. kola 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

SLAVONSKI BROD / NAŠICE - Danas su odigrane dvije zaostale utakmice iz 16. kola u kojima su nogometaši Marsonie upisali sva tri boda protiv Valpovke i odmaknuli na +4 Belišću, dok su u Našicama domaći NAŠK i Đakovo Croatia podijelili bodove uz po gol u svakoj mreži.

MARSONIA – VALPOVKA 2:0

Plan Valpovčana da što duže drže nulu i s vremenom eventualno unesu nervozu u domaće redove palo je već u četvrtoj minuti kada je Crne u vodstvo doveo Mirza Jašarević. Slična priča i u nastavku, dvije minute duže nego u prvom dijelu gosti su odoljevali a onda se u gužvi u kaznenom prostoru najbolje snašao raspucani Filip Bungić i postigao svoj treći pogodak u proljeće. Samo nekoliko minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje i tu su okončane sve nedoumice oko pobjednika ovog dvoboja.

– Zaslužena naša pobjeda, čestitke dečkima na ozbiljnom pristupu i dobroj igri i što je najvažnije novoj pobjedi. Gostima iz Valpova zahvala za vrlo korektnu igru i puno sreće u nastavku sezone. Svi su nam unaprijed upisali bodove a onda je najteže, dečki su ostali koncentrirani i odradili posao na pravi način. Nemamo puno vremena za analize, Kutjevo je pred vratima. Snimali smo ih u nedjelju, potvrdilo se ono što sam i ranije znao, vrijede puno više nego što tablica pokazuje, imaju odličnih pojedinaca i sada su odlično vođeni, jesenas ih je samo splet nesreća s ozljedama koštao da nemaju dosta više bodova. Mi moramo ponovno biti maksimalno koncentrirani i oprezni u tom susretu – komentar je Braslava Ostojića, trenera Marsonije.

– Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, bili su danas bolji takmac. Iako je rezultat poražavajući ja mogu samo čestitati svojim dečkima, došli smo prilično oslabljeni ali ovi koji su zaigrali bili su stvarno jako dobri, borbeni od prve do posljednje minute i to je nešto čime sam iznimno zadovoljan. Marsoniji još jednom čestitke i želje za uspješnim nastavkom sezone, a mojim dečkima poruka da se okrećemo sljedećoj utakmici u kojoj ćemo tražiti i prve proljetne bodove – izjavio je Goran Brkić, trener Valpovke.

NAŠK – ĐAKOVO CROATIA 1:1

Našk i Đakovo su odigrali bez pobjednika, miroljubivo, uz po pogodak u svakoj mreži, oba u prvom poluvremenu. U 17. minuti Domagoj Ivić donio je prednost gostima, da bi u samoj završnici prvog poluvremena konačni rezultat postavio David Janžek.

– Za nas je dobro došlo ovo međukolo da što prije koliko toliko isperemo gorak okus iz Gradiške. Bod protiv odlične ekipe Đakova je za mene dobar, sa svake strane je pao glupi gol kakav ni djeca u pionirima ne dobivaju. Prvo poluvrijeme gosti su imalo nešto već posjed, ali bez nekih velikih šansi kao i mi, drugo poluvrijeme mi ne zabijemo zicer Vučemilovića, oni su pokušali s par dalekometnih udaraca, i u nadoknadi su imali 4 kornera, tu smo se uspjeli obraniti i mislim da, po meni, bod svakome je realan. Đakovu sretno dalje, mi se okrećemo suboti i utakmici protiv Valpova gdje idemo pokušati izboriti prvu proljetnu pobjedu – izjavio je Mario Barišić, trener Naška.

– Bilo je jako teško igrati po ovakvom terenu, uz to smo došli bez 6 igrača, što kartoniranih što ozljeđenih pa ovakav rezultat i nije loš. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali inicijativu, poveli i onda na kraju iz naše akcije i rekontre dobili gol. U nastavku je bilo manje igre, nekakvih poluprigoda je bilo, ali kad se sve zbroji rekao bih da je ovo realan ishod utakmice – riječi su Stjepana Boškovića, pomoćnog trenera Đakova.

U 19. kolu požeška Slavonija gostuje kod Vuteks Sloge (subota, 20. ožujka u 15,30 sati), a ostali parovi su : Oriolik - Zrinski, Đakovo Croatia - Sloga (NG), NAŠK - Valpovka, Graničar - Slavonac, Slavija - Vukovar 1991, Belišće - Vihor, Bedem - Čepin i Marsonia - Kutjevo. Slavonija će zaostalu utakmicu 17. kola protiv Marsonie odigrati u srijedu, 24. ožujka s početkom u 15,30 sati na svom Stadionu, a u isto vrijeme u Oriovcu igrat će se i odgođeni susret istog kola između Oriolika i NAŠK-a.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 358 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Ožujak 2021 11:20