Ponedjeljak, 22 Ožujak 2021 10:42

Požega i Dinamo (Vidovci Dervišaga) poraženi u 14. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda počeo je proljetni dio sezone Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. U subotu su odigrane dvije utakmice, a u nedjelju je na rasporedu bilo pet susreta. Oba požeška kluba su poražena u 14. kolu. Požega je poražena na gostovanju kod Mladosti u Sibinju dok je Dinamo (Vidovci Dervišaga) poražen na svom terenu u susjedskom derbiju od Jakšića

U subotu je u Lipiku je u popodnevnom terminu gostovao Zadrugar (Oprisavci), dok je u večernjem terminu od 18,00 sati u Kapeli odigran dvoboj domaćeg Slavonca i Hajduka (Pakrac).

LIPIK – ZADRUGAR 4:2

Zanimljivo je bilo u Lipiku. Gosti iz Oprisavaca su odlično krenuli i preko Kristijana Blaževića došli do početne prednosti, no na odmor s prednosti odlazi Lipik za koga su pogađali Marin Tomić i Ivan Kaurin. U nastavku prednost Lipika povećava Marko Miladinović, a goste u igru s bijele točke vraća Tomislav Galovac, no poravnanja nije bilo, u sudačkom dodatku iskusni Ognjen Kafka trese gostujuću mrežu i osigurava Lipiku sva tri boda.

– Stvarno je šteta što nije bilo gledatelja, uživali bi u jednoj sjajnoj utakmici sa 6 golova i pregršt lijepih akcija s obje strane. Zadrugar je sjajna momčad, igraju na kontre i to rade odlično, super su posloženi i siguran sam da će sve protivnike i te kako namučiti ovog proljeća. Prvu polovinu prvog poluvremena oni su bili bolji, imali su šanse ali nas je Roberto spašavao ali su ipak poveli, nakon toga nismo pali, počeli smo igrati bolje i do odmora preokrenuli. U nastavku smo očekivali da će nas napasti no nisu, stali su u blok i vrebali kontre. Bilo je to malo zatišje, čekali smo i jedni i drugi, mi smo uspjeli zabiti i stvoriti si veću prednost. U 82. minuti opravdani penal koji su iskoristili, ali nismo izgubili glavu, odigrali smo mirno, u završnici zabili još jedan i zasluženo pobijedili. Sve čestitke mojim dečkima, istrčali su vrhunski, borili se i na kraju došli do nagrade, a gostima pohvale za iznimno korektnu igru bez ozbiljnijeg faula i puno sreće u nastavku sezone – riječi su Marija Milašinovića, trenera Lipika.

– Dobra, zanimljiva utakmica u kojoj je domaćin bio nešto sretniji i zasluženo slavio. Odlično smo otvorili utakmicu, poveli i onda iz naših grešaka dali Lipiku da do poluvremena preokrene rezultat. Pokušali smo poravnati u nastavku, no iz jedne dobre kontre primamo i treći, a nakon gola iz penala za 3:2 smo se otvorili, no nažalost nismo došli do poravnanja. Suđenje vrlo korektno kao i domaćin kojem čestitam za zasluženoj pobjedi – mišljenje je Josipa Lončarevića, trenera Zadrugara.

SLAVONAC – HAJDUK 2:0

Slavonac je domaćom pobjedom otvorio proljetni dio svoje premijerne sezone u MŽNL u kojoj drže treće mjesto. U prvom poluvremenu jedini strijelac bio je Zdravko Gospočić, dok je u nastavku put do gostujuće mreže pronašao Hrvoje Mikulić. Put do ranijeg tuširanja u 82. minuti pronašao je Jelčić koji je zaradio dva žuta kartona pa će odmarati u sljedećem kolu.

– Za početak sezone jedna vrlo dobra utakmica. Da bi tako bilo potrebne su dvije dobre ekipe, i to smo imali, Hajduk se predstavio u lijepom izdanju, imali su svoje prigode, na našu sreću oni nisu to iskoristili, mi svoje jesmo i mislim da je pobjeda potpuno zaslužena. Sve je bilo na jednoj lijepoj razini, suđenje, obje ekipe, noćni ambijent. I što je najvažnije pobjeda, naravno. Slijedi nam dvoboj protiv Sikirevaca, nedostajat će nam Jelčić ali spremit ćemo se dobro i za tu utakmicu – izjavio je Ivo Babić, trener Slavonca.

– Želim čestitati svojim dečkima na odličnoj i hrabroj odigranoj utakmici. Odlično smo ušli u susret i u prvih 15min smo mogli i trebali zabiti 2-3 gola i po mom mišljenju evidentno nesuđeni penal za našu korist ali to ide drugima na dušu. Domaćini su iskoristili svoje šanse dok smo mi promašivali i jednostavno nije htjela u gol, to je bio takav dan nažalost po nas. Mislim da nismo zaslužili poraz. Nemam ništa zamjeriti svojoj ekipi i skidam im kapu na svemu, jesmo izgubili ali oni su za mene danas pobjednici. Domaćinu čestitam na 3 boda – komentar je Tomislava Kužileka, trenera Hajduka. Nakon što su u subotnjem dijelu programa Slavonac i Lipik upisali domaće pobjede, danas je odigrano i preostalih 5 utakmica prvog proljetnog kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega a među njima i veliki derbi vodećeg dvojca.

MLADOST – POŽEGA 3:1

Mladost je proljeće otvorila pobjedom nad Požegom i vrlo dobrom predstavom obje momčadi. Krunoslav Ivanković i Miroslav Stefanović donijeli su dvostruku prednost, Robert Gurdon smanjio zaostatak odmah po ulasku u igru u drugom poluvremenu, a susret je odlučen u 76. minuti kada je Matej Dubac postigao treći pogodak za momčad iz Sibinja.

– Sretni što nam je dozvoljen nastavak natjecanja, jedva smo dočekali 14. kolo MŽNL u kojem smo igrali s vrlo dobrom ekipom NK Požega. Dinamična utakmica sa stalnim izmjenama napada s jedne i druge strane u kojoj smo naplatili kvalitetan pristup i zabili golove u pravo vrijeme. Bilo je još nekoliko prilika s obje strane, pogotovo je bilo napeto pri rezultatu 2:1 kada je naš mladi vratar i debitant sa seniorsku ekipu obranio udarac iz blizine. Nakon toga Dubac potvrđuje pobjedu krasnim udarcem s poludistance i mirno privodimo utakmicu kraju. Čestitam i gostima na korektnoj izvedbi, puno bolje izgledaju nego prošle polusezone – komentirao je Miroslav Stefanović, trener Mladosti.

KAPTOL – KUZMICA 0:1

Uvijek su dvoboji Kaptola i Kuzmice vrlo zanimljivi, obično i vrlo efikasni, ovoga puta nije bilo puno golova, samo jedan, ali za goste više nego vrijedan. U 44. minuti mrežu Kaptola naciljao je Matej Grbeš nakon jedne kontre i osigurao tri iznimno velika boda za svoju momčad.

– Kad ne zabiješ dobiješ, staro nogometno pravilo. Kuzmica je došla zasukati rukave i boriti se za svoj klub, zatvorili su se, čekali svoju šansu i dočekali je. Mi smo promašili 3-4 odlične prilike, pogodili i vratnicu, kad se takve prilike propuste ni ne može se drugačije proći. Nemam što zamjeriti dečkima osim realizacije, dok gostima skidam kapu, borbom su zaradili ove bodove. Moramo bolje od ovoga, moramo ponoviti igre iz priprema ako želimo mirno osigurati ostanak u ligi – izjava je trenera Kaptola Kreše Poletija.

– Mi smo se došli u Kaptol zatvoriti i čekati svoju šansu iz kontre i polukontre, na kraju smo tako i došli do tog gola. Imao je domaćin inicijativu, napadao ali smo se mi disciplinirano branili, imali jesu svoje prilike, nisu iskoristili i na kraju mislim da je pobjeda zaslužena – rekao je trener gostiju Zdravko Novak.

TOMISLAV – SIKIREVCI 2:0

Tomislav je na početku proljeća upisao važnu domaću pobjedu nad Sikirevcima koji su odigrali vrlo dobru partiju, no nedovoljno za konkretniji učinak u Andrijevcima. Gosti su dobro ušli u utakmicu i već u 4′ domaći vratar brani nemoguće, a u 6′ gosti imaju 100% šansu, ali lopta prolazi tik pored stative. U 1. poluvremenu domaći su u 28 minuti imali izglednu priliku, ali na odmor se odlazi bez pogodaka iako su domaći imali kazneni udarac koji nisu realizirali. U nastavku u 56′ domaći trener uvodi u igru igrača s br. 3 koji nakom par minuta provedenih u igri postiže prekrasan pogodak. U 78′ domaći postižu i drugi pogodak i utakmicu privode kraju. Na utakmici su viđena čak tri isključenja, u 58. minuti gosti ostaju bez Antuna Kladarića, u 65. i bez Zvonimira Nikolića, dok je domaćin ostao “kratak” za Ivicu Kolesarića u posljednjih 5 minuta utakmice.

– Teška i nervozna utakmica koju smo na kraju uspjeli privesti na našu stranu u 2. poluvremenu u trenucima kad su gosti ostali sa 2 igrača manje. Oni su se i tada trudili ostati neporaženi, ali smo ih uspjeli slomiti pogocima Matijevića i Bešlića. Čestitam svojoj ekipi na prijeko potrebnoj pobjedi ostvarenoj protiv odlične ekipe Sikirevaca koja je u nekim trenucima mogla prelomiti utakmicu i na svoju stranu, ali je naš vratar Jagnjić danas odradio odličan posao – rekao je nakon utakmice trener domaćih Ivan Putniković.

DINAMO – JAKŠIĆ 2:3

Susjedski derbi uvijek vrijedi više od puka tri boda, tako je i danas u Vidovcima odigrana zanimljiva utakmica u kojoj ničega nije nedostajalo, niti golova i lijepih poteza, tenzija, oštrine i na kraju sportske drame. Tomislav Žuljević je donio početnu prednost Dinamu sredinom prvog poluvremena, a onda u samo 5 minuta Lukas Begić s dva gola kreira preokret pa na odmor s prednosti odlazi Jakšić. U 72. minuti Kristijan Zapalac poravnava na 2:2, a onda gosti ostaju s igračem manje, isključen je Begić u 86. minuti, zatim gosti golom Marka Grbeša ponovno dolaze do vodstva, a onda u 3. minuti dodatka ostaju s 9 igrača na terenu, crveni karton zaradio je i Stjepan Šilhan, da bi kao vrhunac drame debelo u sudačkom dodatku mladi vratar Jakšića zaustavio kazneni udarac i osigurao veliku pobjedu svojoj momčadi.

– Izgubili smo utakmicu zbog lošeg pristupa i previše grešaka. Uz sve to nismo uspjeli odgovoriti niti na protivnikovu grubu i provokativnu igru što govori i more kartona sa njihove strane. Nama je ovo škola da bez pristupa i borbe neće biti ni bodova. Gosti sretno i spretno odlaze sa tri boda – rekao je nakon utakmice Krunoslav Podoljak, trener Dinama.

– Čestitam mojim momcima na sjajnoj utakmici i na svemu što su izdržali danas, to je pravo čudo, ništa više neću komentirati – izjava je Marijana Bakule, trenera Jakšića.

OMLADINAC – SVAČIĆ 3:0

Derbi vodećih momčadi MŽNL bio je od iznimnog značaja za obje momčadi, gostima iz Slatnika posljednja prilika da se primaknu Omladincu koji bi pobjedom otklonio i ono malo nedoumca oko naslova prvaka. Dogodilo se ovo drugo, iako je objektivno još jesenas bilo jasno da će Omladinac sljedeće sezone u 3. HNL, sada je to osigurano, više nitko ne može zaustaviti društvo iz Vrbe na putu do titule. Jedini strijelac u prvom dijelu bio je Karlo Baričević, dok su stvar u nastavku na uvjerljivih 3:0 zaokružili Slaven Barišić i Marin Begić.

– Jedna teška i tvrda utakmica pogotovo prvo poluvrijeme. Slatnik se pokazao kao jedna odlična ekipa. U tako tvrdoj utakmici mi smo imali vise šansi i mislim da smo zasluženo slavili. Slatniku također čestitke na prikazanoj igri – izjavio je Ivan Pavković, trener Omladinca.

– Zaslužena pobjeda domaćina, čestitam im, pokazali su zašto su uvjerljivo na prvom mjestu! Premalo raspoloženih igrača kod nas da bi napravili nešto više u Vrbi. Još jednom čestitke domaćinu a mi se okrećemo domaćem susretu sa Vidovcima.. – riječi su Marija Tadića, trenera Svačića.

U 15. kolu tri utakmice će se igrati u subotu, a četiri u nedjelju. U subotu, 27. 03. u 15,30 sati sastaju se Jakšić - Lipik 1925 i Hajduk - Kaptol, a od 18,00 sati Kuzmica - Požega. U nedjelju, 28. 03. s početkom u 16,30 sati igrat će Omladinac - Mladost, Svačić - Dinamo, Zadrugar - Tomislav i Sikirevci - Slavonac. 

 

(Sportalo.hr)

 

 

 

Pročitano 565 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Travanj 2021 11:19