Ponedjeljak, 22 Ožujak 2021 10:43

Croatia (Mihaljevci) pobijedila na gostovanju u Dobrovcu u 14. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 14. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske čime je počeo proljetni dio sezone u tom rangu. U subotu su odigrane dvije utakmice dok je u nedjelju na rasporedu bilo pet susreta. 

Prve dvije utakmice proljetnog dijela 1. ŽNL Požeško slavonske pobjedama su u subotu zaključili Dinamo iz Rajsavca i velički Papuk.

MLADOST – PAPUK 0:2

Papuk je na krilima sjajnog Željka Parobeka pobjedom krenuo u proljetni lov na drugo mjesto koje bi trebalo voditi u Međužupanijsku ligu u sljedećoj sezoni. Sjajni napadač domaćina je načeo u završnici prvog poluvremena, a kada je Mladost početkom nastavka ostala s igračem manje nakon isključenja Ilića bilo je prilično jasno da će bodovi put Velike što je Parobek potvrdio samo dvije minute kasnije.

– Čestitam mojim dečkima na zasluženoj pobjedi, bili smo bolja ekipa tokom cijele utakmice. Puno smo dobili kvalitetom i iskustvom Miholića koja nam je trebala. Čeka nas važan tjedan gdje nam dolazi odlična ekipa Zagrada koju vodi kolega Hrvoje koja se isto dobro pojačala. Na kraju želim svu sreću dečkima iz Pavlovaca u nastavku sezone mlada i dobra ekipa koju treba probati zadržati i uz dobar rad u narednim godinama bi mogla biti jako dobra – poručio je Dalibor Banović, trener Papuka.

DINAMO – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:1

Odlična partija u Rajsavcu! Gosti iz Drenovca pod vodstvom Ivice Skeledžije su se očito dobro spremili i u proljeće planiraju skupiti osjetno više bodova nego u jesen, pokazali su to i protiv odličnog Dinama na njegovom terenu. Dinamo već redovito pokazuje da je dobra momčad pa je u konačnici kao pobjednik izašao i iz ovog dvoboja iako je Dragovoljac na odmor otišao s prednosti koju mu je donio Vinko Neferović. Početak drugog poluvremena domaći su odigrali nadahnuto, 15ak minuta bilo im je dovoljno da golovima Rafaela Penave i Željka Tomića naprave preokret i osiguraju si prve proljetne bodove.

U nedjelju je završeno prvo proljetno kolo 1. ŽNL Požeško slavonske u kojem nije bilo remija, a najveće i zapravo jedino iznenađenje priredila je Sloga koja je slavila na gostovanju u Vetovu. 

GRAŠEVINA – SLOGA 0:2

Slobodno se ovaj rezultat može nazvati iznenađenjem, Graševina je visoko na ljestvici, ima izvrsnu momčad, gosti iz Trenkova stigli su bez “pola” momčadi, ali su pokazali zube, odigrali čvrsto i na kraju otišli kući pjevajući. Dok su domaći stvarali i promašivali prigode, pogađali okvir gola, Trenkovčani su u otvaranju svakog poluvremena iskoristili svoje šanse i preko Mateja Protića i Luke Banovića matirali Bilmeza za iznimno bitne bodove u polusezoni u kojoj neće biti domaćini na svom terenu. U samoj završnici isključenje je zaradio trener igrač Sloge Jurica Bešlić, pa i u narednom kolu Sloga neće biti kompletna.

– Kratko, naravno jako loše smo reagirali na ovoj utakmici. Čestitke ekipi Trenkova na pobjedi. Dva puta pogriješimo i protivnik nas kazni. Nismo iskoristili svoje prilike izgleda da smo se pretplatili na gađanje prečki i stativi. Ništa, treba se okrenuti dalje prema prvenstvu i sve to popraviti – komentar je Darija Pažina, trenera Graševine.

– Došli smo nekompletni, sa samo 14 igrača, 3 bitna igrača su mi imala 3 žuta, a još 3 su izostala zbog drugih razloga. Čestitam svim mojim igračima na borbenosti i pobjedi, a domaćinu na korektnoj igri i ugodnom prijemu. Nikad ne komentiram suđenje ali sad moram. Suđenje glavnog suca Adžijevića i prvog pomoćnog Vidovića je bilo preloše, zakuhali su mirnu tekmu iz čista mira, dijelili bez veze kartone, unosili svojim krivim odlukama bespotrebnu nervozu u obje momčadi, drugi pomoćnik Antolović je odsudio bez greške. Žao mi je što nije bilo publike jer je bila dobra tekma. Nadam se sigurnim glasovima iz mog Vetova u izboru za predsjednika NS PSŽ. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

DOBROVAC – CROATIA M. 0:3

Iako rezultat sugerira laku pobjedu gostiju iz Mihaljevaca zbivanja na terenu bila su ponešto drugačija. U prvom dijelu dominaciju je imao Dobrovac, u nastavku Mihaljevčani preuzimaju stvari u svoje ruke i to kapitaliziraju u 56. minuti preko Dine Dragičevića, no Dobrovac uskoro ima kazneni udarac i priliku da se vrati u utakmicu, ali najbolji igrač domaćih Igor Šulc ovoga puta nije bio precizan što je i presudilo utakmicu, Croatia do kraja još dva puta pogađa preko Ante Kavedžije i Stjepana Vasića i zasluženo odnosi bodove iz Dobrovca.

CROATIA DO – BSK 1:6

Aktualni i budući prvak nastavlja u dosadašnjem stilu, ispadanje iz Kupa u kojem su imali velike ambicije nije ih uzdrmalo iako su loše krenuli na gostovanju u Obriježi. Naime, već u prvoj minuti Luka Mazal je morao po loptu u mrežu, strijelac za Croatiju je Petar Špelić. 20ak minuta trebalo je Žutima da se priberu, a onda po dva puta u niz zabijaju redom Gabrijel Marčinović, Valentino Podobnik i prvi topnik lige Josip Jakovljević.

– Nakon dugo treniranja i prepirke hoće li se igrati ili ne, eto napokon smo i odigrali prvo kolo proljetnom dijela, ušli smo uspavano kao da smo mislili da je trening i dobili gol iz par naših grešaka, poslije toga se budimo i preuzimamo inicijativu i redamo šanse i pitanje je bilo kad ćemo dati, nakon što smo dali gol pa i prešli u vodstvo sve je bilo lakše. Ipak imamo još prostora gdje trebamo poraditi, čestitao bi svojoj ekipi na pobjedi i zahvalio domaćinu koji nas je lijepo ugostio kako prije tako i poslije utakmice. Nogomet nogometašima – izjava je trenera BSK-a Josipa Jakovljevića.

OMLADINAC – GRANIČAR B. 3:2

Omladinac i u proljeće nastavlja u svom stilu, uvijek otvoreno, s puno golova na obje strane. Krenuli su odlično protiv Graničara i nakon pola sata igre imali dva gola prednosti zahvaljujući Marku Vidakoviću i Krisnijanu Lovriću, ali gosti iz Bučja se ne predaju, golom Željka Turića vraćaju se u igru prije odlaska na odmor. Nakon sat vremena igre Omladinac ponovno bježi na +2 golom Josipa Obradovića, a neizvjesnost u samoj završnici donosi Zvonimir Prša, ali to je bilo sve od Graničara, nije bilo snage za poravnanje i osvajanje gostujućeg boda.

GRANIČAR Z. – SULKOVCI 1:0

Graničar je opravdao ulogu favorita u susjedskom derbiju, dobro krenuo u sezonu i “podgrijao” atmosferu uoči velikog derbija kojeg će igrati sljedećeg vikenda u večernjem terminu na veličkoj ljepotici. Neki su možda očekivali lak posao za Žuto-zelene, ali Sulkovci su preiskusna momčad da bi to tako išlo, morao je domaćin upregnuti sve snage za osvajanje ovih bodova, a ključ je bio zagrađanski snajper Adam Srdarević koji je pogodio u 42. minuti. U nastavku inicijativa je na strani gostiju, 20ak minuta su imali i igrača više, od 61. kada je isključen domaći vratar Mateo Bošnjak do 80. kada je pod tuš morao gostujući Stjepan Majetić.

– Prava uspavanka prvo poluvrijeme i dolazimo do gola iz prve akcije koju smo odigrali. Drugo poluvrijeme krećemo odlučnije i čvršće i stvaramo 2 odlične šanse koje ne iskorištavamo, a nakon toga naš golman opravdano dobio crveni karton i dobro se držimo još, ekipa se stabilizirala. Sulkovci su imali par šansi nakon toga kartona koje nisu iskoristili na našu srecću jer dobro smo stajali u bloku i vrijedna 3 boda ostaju doma i borba za vrh se nastavlja. Susjedima iz Sulkovaca sretno dalje u prvenstvu i puno sreće – izjavio je domaći trener Hrvoje Ančurovski.

U 15. kolu dvije utakmice će se odigrati u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 27. 03. u 15,30 sati sastaju se Mladost - Graševina, a od 17,30 sati Papuk - Graničar (Z). U nedjelju, 28. 03. u 16,30 sati igrat će Croatia (M) - Sloga, Sulkovci - Omladinac, Graničar (B) - Dinamo (R), Hrvatski dragovoljac - BSK Buk i Croatia (DO) - Dobrovac. 

 

Pročitano 749 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Ožujak 2021 11:46