Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 24 Ožujak 2021 11:21

Slavonija danas u 15,30 sati na svom Stadionu protiv lidera Marsonie (Slavonski Brod) igra zaostali susret 17. kola 3. HNL - Istok

POŽEGA / ORIOVAC - Danas iza 17,30 ćemo konačno imati kompletiranu ljestvicu 3. HNL nakon što se odrade posljednje dvije zaostale utakmice iz jesenskog dijela. Konkretno, riječ je o utakmicama 17. kola u kojima će Slavonija i Oriolik biti domaćini Marsoniji odnosno Našku.

Pogled na rezultate tog 17. kola sugerira odlično raspoložene goste, od domaćina tri boda je osvojio samo Vukovar koji je minimalno slavio protiv Bedema. Derbi kola trebao je biti ogled Slavonije i Marsonije, slično je i sada iako su Požežani daleko od prave forme u proljetnim nastupima u kojima su poraženi od Graničara i Vuteksa.

Podudaraju se loši rezultati s izostankom najboljeg igrača jesenskog dijela sezone Ivana Antunovića koji muku muči s ozljedom, ali za današnji ogled bi trebao biti spreman. Jedini izostanak u obje momčadi što se kartona je onaj Luke Mršića. Nakon domaćeg remija s Kutjevom niti u Brodu ne mogu biti pretjerano zadovoljni, ali pobjeda u Požegi bila bi pravi melem na ranu i ogroman korak Ostojićeve momčadi prema konačnom cilju, dok bi remi ili poraz donijeli veliki pritisak uoči gostovanja u Vukovaru.

Iako je Marsonia bodovno sada već prilično odmaknula, Slavonija je definitivno momčad koja i te kako može naškoditi i ravnopravno igrati s liderom. O pobjedniku će odlučivati nadahnutost pojedinaca, Marsonia u Bungiću ima najraspoloženijeg strijelca, Bundavica i Sivrić odlično servisiraju napadače, obrana je u 270 minuta primila samo jedan gol i tu Ostojić ima razloga za zadovoljstvo.

Slavonija nema puno razloga za zadovoljstvo, u dva susreta primili su čak 6 golova, puno previše ako se ima ambiciju biti u vrhu lige. Kako smo i ranije pisali ova utakmica definitivno ima posebnu emotivnu težinu za sve aktere, prije tri godine sastali su se ovi klubovi na isti dan u Slavonskom Brodu, tada u 18. kolu 3. HNL u utakmici u kojoj je preminuo Bruno Boban, mladić koji je ostavio trag u oba kluba, pa će danas i jedni i drugi igrati s mislima na njega..

U Oriovcu je Tomljenovićeva momčad završila s Kupom i okrenula se prvenstvu, a eventualnim slavljem protiv Naška primaknuli bi se sasvim vrhu ljestvice, skočili na četvrto mjesto i ponovno oživjeli ambiciju da sezonu završe jako visoko. Nekako “potajno” Oriolik marljivo skuplja bodove, u jednom dijelu sezone su krenuli prema dolje, koncentraciju je uzimao taj Kup u kojem su ispisali povijest, a sada kada te priče više nema ponovno djeluju kao da mogu pomrsiti račune onima koji su “pretplaćeni” na borbu za naslov.

Našk je u prošlom kolu uvjerljivo slavio protiv Valpovke i pobjegao na sigurnu udaljenost od momčadi koje se bore za ostanak, svakako Barišić planira i ostati na tolikoj udaljenosti, svakako je i povećati ako se ukaže prilika. Našičani dolaze rasterećeni, zadovoljni proteklim vikendom, opasni ako se ukaže prilika pomrsiti račune Oriovčanima. Oba susreta igraju se s početkom u 15,30 sati.

Utakmice će se igrati bez gledatelja odlukom Stožera civilne zaštite. Direktan prijenos uživo sa utakmice Slavonija - Marsonia može se pratiti na službenoj Facebook stranici NK Marsonia. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 449 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Ožujak 2021 11:30