Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 25 Ožujak 2021 08:51

Slavonija i Marsonia odigrali neodlučeno, 1:1 u zaostalom susretu 17. kola 3. HNL - Istok

POŽEGA - Na Staidonu kraj Orljave jučer je u Požegi odigrana zaostala utakmica 17. kola 3. HNL Istok između Slavonije i Marsonie. Trebao je to biti jedan od derbija jesenskog dijela sezone, no problemi s korona virusom odgodili su utakmicu za proljetni dio sezone. Dva poraza Slavonije u uvodu u proljeće pomalo su izblijedili taj epitet, ali momci na terenu su pokazali da je to doista bio – Derbi! S velikim D! 

Bio je to odličan nogomet, ono što volimo gledati. Oba trenera su krenula bez puno kalkulacija, želja je bila što prije doći do pogotka pa su gledatelji kojih nije bilo mogli uživati u otvorenom nadmetanju tokom svih 90 minuta. Slavonija je podsjetila na one predstave s početka sezone, visoki pritisak koji protivnika prisiljava na greške, tako su Plavi i došli do prednosti. S druge strane Marsonia je bila opasna kroz posjed, nekoliko brzih pasova i eto problema pred Vasićem.

Prvo poluvrijeme bilo je zaista za prste polizati, u nastavku ipak za pola ocjene lošije, ali i dalje vrlo zanimljivo! Posebno završnica kada je Marsonia preuzela inicijativu, Sivrić pogodio vratnicu, a onda u posljednjim sekundama Slavonija složila “frku” u gostujućem kaznenom prostoru.

Valja istaknuti i odlično suđenje, vrlo korektno ponašanje svih aktera, u više navrata vraćenu loptu kada sudačka trojka nije dobro vidjela tko je zadnji igrao njome. Iako je jasno da su svi prilično izvan ritma zbog svih onih odgoda, ova utakmica i te kako budi nadu da ćemo se ovog proljeća nagledati dobrog nogometa.

Derbi je zaista bio sjajan, puno prigoda na obje strane od kojih su i jedni i drugi iskoristili samo jednu. Sve je počelo u znaku Brune Bobana za koga je održana minuta šutnje prije početka susreta, a nakon toga šutnje više nije bilo, bilo je samo nogometnog vatrometa! Ovo je bio nogomet kakvog smo se zaželjeli tokom zime!

Redale su se prilike na jednoj i na drugoj strani, Vasić i Krijan sigurno nisu promrzli unatoč prohladnom vremenu. Najbolju prigodu u uvodu imao je Bundavica koji se sjurio sam prema Vasiću, ali vratar Požežana padom u noge spašava svoju mrežu. Kazna je munjevita, nonšalantnost gostujuće obrane kažnjava Jakov Janček koji je ukrao jednu loptu i onda je velemajstorski dao za prvog topnika lige Mateja Pehardu koji u situaciji jedan na jedan ne griješi i Plavi su u vodstvu!

Nakon još nekoliko dobrih zgoda na obje strane uoči odmora Ivan Antunović krade loptu u kaznenom prostoru gostiju, othrvao se svom čuvaru i čak uspio vrlo dobro opaliti, ali Krijan nevjerojatnim refleksom odbija loptu u korner. U nastavku i dalje odlična utakmica, možda za nijansu niži tempo, ali i dalje obje momčadi uglavnom misle kako doći do suparničkog gola a ne kako sačuvati svoj. Nakon sat vremena igre Marsonia dolazi do egala, nakon kornera najviši u buketu igrača je Dinko Matošević i Bijelo crni su vratili utakmicu na početak.

Do kraja ponovno nekoliko opasnih pokušaja s obje strane, nakon izlaska iz igre Ivana Antunovića gosti su zagospodarili terenom, bili nešto opasniji iako je kontra domaćih “visila u zraku”. U sudačkom dodatku Marsoniju su milimetri dijelili od pobjede, Matej Sivrić dobio je odličnu loptu na desnoj strani kaznenog prostora, oslobodio se čuvara, namjestio i ljevicom odapeo u bliži kut i pogodio – vratnicu!

Sve u svemu sjajna utakmica, na kraju nekako i najpošteniji ishod iako i jedni i drugi imaju za čime žaliti. Prvo ime utakmice bio je Ivan Antunović iako je zapucao onu sjajnu priliku krajem prvog dijela. Nevjerojatno moćan u skoku, u prvom dijelu izgubio je samo jedan skok, toliko je bio dominantan da su gosti odlučili – ne skakati, nego loviti lopte koje prenese! Potez utakmice svakako je Jančekova asistencija, a odmah uz nju i Krijanova obrana i Sivrićeva minijatura i šut u sudačkom dodatku.

– Mislim da je utakmica bila na zavidnom nivou, top susret dva odlična protivnika koji se jako dobro poznaju. Čestitke mojim dečkima kojima nije bilo lako vratiti se nakon dva poraza ali su pokazali karakter. Žao mi je što Ivan nije mogao ostati do kraja na terenu, možda bi se nešto i drugačije završilo, no sve u svemu moram biti zadovoljan. Utakmica je bila puna tempa, prigoda na obje strane, otvoren nogomet svih 90 minuta uz jako dobro suđenje, svi akteri zaslužuju čestitke – izjava je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

– Prava prvenstvena utakmica gdje je domaćin vodio u prvom dijelu, mi smo se digli u drugom poluvremenu, odigrali bolje i uspjeli izjednačiti. Čestitam svojim dečkima, svaki bod u gostima je dobar, posebno protiv ovako kvalitetnih momčadi. Vukovar? Radi se o jednoj odličnoj ekipi, to nam je peta utakmica u 14 dana, moramo se rekuperirati, odmoriti i odigrati jednu pravu mušku utakmicu – riječi su Braslava Ostojića, trenera gostiju.

U 20. kolu Slavonija će u subotu, 27. ožujka s početkom u 15,30 sati ugostiti NAŠK, a u isto vrijeme sastaju Zrinski - Bedem, Vihor - Slavija, Vukovar 1991 - Marsonia, Slavonac - Vuteks Sloga, Valpovka - Đakovo Croatia i Sloga - Oriolik. U nedjelju, 28. ožujka s početkom u 16,30 sati sastaju se Čepin - Belišće i Kutjevo - Graničar.

 

SLAVONIJA – MARSONIA 1:1

Strijelci: 1:0 Matej Peharda (34), 1:1 Dinko Matošević (59)

Slavonija: Vasić, Gomerčić, Plešić, Marčetić, K. Antunović (od 88. Bognar), I. Antunović (od 65. Šubara), M. Peharda, I. Peharda, Šipura, Božić, Janček (0d 80. Solić) Trener: Dalibor Bognar

Marsonia: Krijan, Balentović, Čanić, Božić (od 55. Benić), Živić (od 46. Mišić), Mirković, Sivrić, Mihić (od 76. Kokanović), Bundavica, Bungić, Matošević Trener: Braslav Ostojić

Igrač utakmice: Ivan Antunović

 

(sportalo.hr)

Pročitano 502 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 25 Ožujak 2021 09:20