Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 06:05

Pobjeda Požege, poraz Dinama u 15. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Subota je bila “požeški” dan u Međužupanijskoj nogometnoj ligi, svih 6 klubova koji su bili u akciji su iz Požeško slavonske županije, pa je u nedjelju s ovog područja u akciju samo vidovački Dinamo. U Kuzmici je igrana najvažnija utakmica sezone, derbi začelja u kojem je iskusni dvojac Požege odnio velika tri boda na Rekreaciju.

JAKŠIĆ – LIPIK 1:0

Bez puno pravog nogometa odigran je dvoboj Jakšića i Lipika, no domaće to sigurno uopće ne brine, nakon slavlja u Vidovcima osvojili su i tri domaća boda i sigurno uživaju u otvaranju proljeća. Jedini strijelac bio je Petar Pažin koji je lobom prevario Zanettija i na najbolji mogući način iskoristio svoje minute na terenu.

– Dobar protivnik i teška utakmica za nas. Iako smo se baš mučili mislim da je pobjeda zaslužena, da smo toliko bolji bili, baš za jedan gol. Nakon one teške utakmice prošlo kolo gdje smo ostali bez nekoliko prvotimaca dečki su odlično reagirali, borili se, obranili i na kraju zabili. Čestitke i dečkima iz Lipika, dobra su momčad, a svakako i mojim igračima čestitam na pobjedi – izjava je Marijana Bakule, trenera Jakšića.

– Teren je bio užasan, tvrd i neravan. Mi isto tako, i jedni i drugi bez nekakve igre, bez dojma, bez šansi i na jednoj i na drugoj strani. Mi nismo uspjeli uspostaviti pas igru, nismo danas bili pravi. Nemam se na što žaliti, domaćin je iskoristio tu jednu svoju priliku, iako mi dečki kažu da je bilo zaleđe ne želim o tome, mi igrom danas nismo zaslužili više od ovoga, Jakšiću čestitam na pobjedi – izjava je Marija Milašinovića, trenera Lipika.

HAJDUK – KAPTOL 3:0

U periodu od 20ak minuta igre Hajduk je tri puta gađao gostujuću mrežu i osigurao si vrijedna tri boda. U prvom poluvremenu jedini strijelac bio je Franko Zandona, na 2:0 je povećao Željko Popović, a točku na I stavio je mladi Zandona svojim drugim golom u 64. minuti.

– Želim pohvaliti ekipu koja je danas odradila odličnu utakmicu. Bili smo bolji tokom cijelog susreta i to nam se je vratilo sa 3 pogotka. Vrlo važni bodovi za nas da se psihički stabiliziramo. Gostima čestitam na fer i korektno utakmici te im želim sretno u nastavku prvenstva. Mi se sada okrećemo radu i treninzima za sljedeće kolo – komentirao je Tomislav Kužilek, trener Hajduka.

– Prije svega čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi, iskoristili su svoje prilike i uvjerljivo pobjedili. Mi imamo istu muku kao i u prvom kolu, realizacija nam je užasna i na tome svakako moramo poraditi ako želimo osvajati bodove. I u prvom kolu i danas smo promašili neke stvari koje je teže promašiti nego zabiti, oni su spremniji i kvalitetniji od nas i naravno da su to kaznili – riječi su Kreše Poletija, trenera Kaptola.

KUZMICA – POŽEGA 0:2

Požega je napravila veliki posao, pobjedom u Kuzmici domaćina su gurnuli u iznimno tešku situaciju, ali su sebi uvelike olakšali posao na putu do ostanka među četvrtoligašima. Posao su obavili “starci”, u prvom dijelu Klasića je prevario kapetan Miro Lujić, a u nastavku najbolji strijelac Požege Krunoslav Kahanek.

– Izgorjeli smo u velikoj želji, nakon pobjede u Kaptolu željeli smo se novom pobjedom vratiti u igru za ostanak, ali nažalost nismo uspjeli. Nismo uspjeli uspostaviti inicijativu u sredini terena, jednostavno su danas bili bolji iako smo kod 1:0 imali prigode za vratiti se u utakmicu. Čestitam Požegi na zasluženoj pobjedi, mi ćemo bodove tražiti u sljedećim utakmicama – izjavio je Zdravko Novak, trener Kuzmice.

– Psihološki jako teška utakmica u kojoj smo dominirali od samog početka i u kojoj su dečki pokazali da vrijede daleko više od trenutnog stanja na tablici, a što im stalno ponavljam. Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri, a sucma na korektnom suđenju – riječi su Tomislava Vukoje, trenera Požege.

 Nakon što su svoj dio posla obavili požeški klubovi, u nedjelju su u pogonu bili brodski plus Dinamo koji je gostovao u Slatiniku. Već smo polako prestali očekivati da netko može zaustaviti Omladinčevu veliku pobjedničku seriju, a Mladost je bila sekundama udaljena od remija u Vrbi.

OMLADINAC – MLADOST 2:1

Sibinjska haubica Krunoslav Ivanković još je jednom namjestio top u nozi i kao i u prvom proljetnom kolu zabio iz slobodnog udarca, a Mladost je nakon toga stala čvrsto, zatvorila prilaze svom golu i kapitulirala tek u 90. minuti utakmice. Prije toga poravnanje Omladincu donosi Slaven Barišić u 17. minuti, a na odluku o pobjedniku čekalo se do posljednjih trenutaka kada je mladog 16-godišnjeg vratara gostiju Luku Colića svladao Luka Akšamović.

– Nismo danas odigrali dobro i jedino s čime danas možemo biti zadovoljni to su nova tri boda. Čestitke ekipi Sibinja na jako dobroj igri s puno mladih igrača – poručio je Ivan Pavković, trener Omladinca.

– Došli smo u Gornju Vrbu napraviti iznenađenje i zamalo u tome uspjeli, doslovno su nas sekunde dijelite od boda što bi bio najrealniji ishod utakmice. Odradili smo dobru pripremu za utakmicu, bili opasni po gol, držali se dogovora i uputa u fazi obrane, ali na kraju su detalji odlučili jer su sva 3 gola na utakmici postignuta iz prekida. Čestitam svojim dečkima na borbi i prikazanoj igri, a gostima sretno dalje u nizanju pobjeda – izjava je Miroslava Stefanovića, trenera Mladosti.

SVAČIĆ – DINAMO 3:1

Najbolji igrač gostiju bio je vratar Ivan Bošnjak, to vjerojatno najbolje govori da je Svačić bio puno bolja momčad i da je uz tri postignuta gola potpuno zasluženo osvojio prve proljetne bodove. Nedostajalo je Dinamu koncentracije u otvaranju svakog poluvremena, najprije su u prvom gol dobili u 5. minuti kada je precizan bio Anto Pranjić, a onda u 3. minuti nastavka kada pogađa Marin Buzov. Uspjeli su Vidovčani smanjiti zaostatak, strijelac je naravno Tomislav Žuljević, ali nije nada bila dugog vijeka, konačni rezultat u 62. minuti postavio je Ivan Vrhovac.

– Zaslužena pobjeda domaće ekipe, iskoristili su naše pogreške u zadnjoj liniji i došli do tri boda, borili smo se do kraja promašili par situacija za gol uspjeli i zabiti ali više od toga nije išlo. Čestitam domaćinima na pobjedi i fer i korektnoj igri – izjava je Krunoslava Podoljaka, trenera Dinama.

ZADRUGAR – TOMISLAV 1:3

Odlično je domaćin otvorio utakmicu, dominirao no od 17. minute je igrao s igračem manje nakon što je isključenje zaradio Filip Ćubel. Ni to ih nije pokolebalo, iako su gosti preuzeli inicijativu, Zadrugar je i tako znao biti vrlo opasan pa je u 40. minuti iz kaznenog udarca Tomislav Galovac pogodio za vodstvo Putnikovićeve momčadi. U nastavku su još 20ak minuta odoljevali brojčano nadmoćnijim gostima, a onda je Tomislav ipak naplatio prednost i poravnao golom Dalibora Julića, a onda zahvaljujući dvostrukom strijelcu Ivanu Tunukoviću došao i do pobjede. Vezali su gosti tako dvije pobjede i napokon učinili iskorak koji im je stalno izmicao u dosadašnjem dijelu sezone.

– Zaslužena pobjeda naše ekipe protiv dosta oslabljenog domaćina. Crveni karton Zadrugara u ranoj fazi usmjerio je utakmicu na našu stranu. Nakon naših promašaja domaćin nas je kaznio te poveo iz kaznenog udarca na kraju 1. poluvremena. U nastavku iskorištavamo naše prilike te preko Kruljca i Tunukovića okrećemo utakmicu. Osim nenamjernog starta Ćubela za crveni karton utakmica fer i korektna. Suci svoj posao odradili bez greške i na tom im čestitam – kazao je Ivan Putniković, trener Tomislava.

SIKIREVCI – SLAVONAC 2:0

Sikirevci su nadigrali i zasluženo pobjedili goste iz Nove Kapele. Otvorio je domaćin utakmicu na najbolji mogući način, Josip Petrić je već u 6. minuti donio prednost svojoj momčadi. U nastavku u 70. minutu Sikirevci povećavaju vodstvo preko Mateja Kneževića, a priliku za povratak u utakmicu imali su gosti 5 minuta nakon toga, no niti s bijele točke nisu uspjeli doći do gola pa zasluženo kući idu praznih ruku.

Zbog Uskrsnih blagdana sve utakmice 16. kola igrat će se u subotu, 03. travnja. U 16,30 sati sastaju se Požega - Hajduk, Dinamo - Omladinac, Mladost - Kuzmica, Kaptol - Sikirevci,  Tomislav - Jakšić i Lipik 1925 - Svačić dok će od 19,00 sati igrati Slavonac - Zadrugar. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 463 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Travanj 2021 12:56